Херпес-1

• 5 224
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
На всички видове херпес ли?

# 46
Здравейте! Имам един въпрос към вас. Биозина и другите витамини и всичко за имунната система кога ги приемате? Смисъла на въпроса ми е дали може да се пият и по време на самия обрив(мехурчета) тъй като ми излиза за първи път.....

# 47
Здравейте! Имам един въпрос към вас. Биозина и другите витамини и всичко за имунната система кога ги приемате? Смисъла на въпроса ми е дали може да се пият и по време на самия обрив(мехурчета) тъй като ми излиза за първи път.....
Точно тогава се засилва приема по 2 на ден -сутрин и вечер и мазане с ацикловир или каквото предпочитате. Иначе биозин-а се пие по 1 на ден.

# 48
Здравейте . Страдам от херпес симплекс тип 2 от около 5,6 години. Излиза ми винаги на лявата буза на дупето. И винаги съм била с чести рецедиви  всеки месец преди , по време или след цикъл. Като някой път се е случвало да пропуска . Туширала съм само с Валтрекс . Това ми изписаха от началото и все това си взимам и го стопира за 3 дена .Изчетох предишната тема.. търсех някой с подобна на моята история...Моля за съвет и помощ.

Забременях. Имах си нормална хубава бременност , надявах се да не ми излиза докато съм бременна на уви . Някъде към края на бременността  , 6 , 7, 8 месец ми се активира. Като за да го стопирам делях 1 хлапче на две .. и така успях да го стопирам.  С хапче и половина. По бавно минаваше но минаваше! Иначе просто нямаше начин.. въпреки риска за бебето . Накрая малко преди термин се появи пак доста изострен , което наложи спешно секцио. Тогава правих по дълъг курс със Валтрекс пих го 14 дена по 2 таблетки на ден. Бебето беше изолирано 1 седмица в болницата. Приключих курса , с хапчета , мен изписаха от болницата на 5тия ден , бебето изписаха на 7мия . За щастие всичко беш наред ПСР на детето беше отрицателен . Имаше само завишени антитела които съм предала през плацентата
За щастие всичко завърши добре.
Сега бебчо е на 2 месеца и няколко дни и го кърмя . Ходихме на дерматолог който каза че при проява на херпеса трябва да се изолирам от бебето и да го храня с АМ и едва ли не каза изобщо да ме няма до бебето , което мен изобщо не ми допадна , казах това няма как да стане .. каза да нося маска вкъщи .
.
въпросът ми е Има ли някоя мама с подобна ситуация ? Как реагирахте , как хранихте бебета си ? Вие изолирали ли сте се ? Въпроса е и към тези с херпес симплекс тип 1 . страх ме е, че може да излезе пак и не знам... Моля споделете вашия опит.

# 49
White. поздравления , че споделихте. Много хора  от срам и неудобство не биха го направили. Спазвайте препоръките на лекарите.

# 50
  • Charming
Здравейте, нз какво ще рече да се изолирате?
Просто си мийте старателно ръцете след досег с херпеса. През кърмата няма как да заразите детето с херпес.Сменете си дерматолога, те и без това не помагат особено в борбата с херпеса. И аз пия валтрекс щом усетя, че ще избива. Поздрави!

# 51
Здравейте, нямам вашия опит, но споделям по-горното мнение да посетите и друг дерматолог.
А лизин добавка ползвала ли сте? Проверете обаче дали е ок при кърмене.
Успех ви желая!

# 52
Как перете интимното си бельо (бикини, боксерки и т.н.) в перорнята? С другите дрехи, хавлии и кърпи ли ги перете? Знам, че не трябва да се перат с други дрехи, хавлии и кърпи, че е много заразен. Само твоето интимно бельо по 4-5 броя бикини да се пускат в пералнята, е абсурд. Ако ги перете в пералнята с хавлии, кърпи и дрехи, на каква програма и температура ги перете? Благодаря за помощта. Не мисля, че са глупави въпросите ми.
Моите бикини ги пера всеки ден на ръка със сапун без киснене в гореща вода преди пране и после имам една малка електрическа центрафуга от едно време, и там ги центрафугирам. Иначе много бавно съхнат като са много мокри.

# 53
Здравейте, нз какво ще рече да се изолирате?
Просто си мийте старателно ръцете след досег с херпеса. През кърмата няма как да заразите детето с херпес.Сменете си дерматолога, те и без това не помагат особено в борбата с херпеса. И аз пия валтрекс щом усетя, че ще избива. Поздрави!

Благодаря за коментара ! Малко е обнадеждаващ. И аз мисля като вас. И аз не я разбрах какво означава" изолирано " като я питах вика изобщо да ме няма около бебето . Представяте ли си . Това няма как да стане обаче . Разбира се недей Боже при поява ще се спазва стриктна хигиена. За кърмата наистина не знам. и аз не мисля че може да заразя бебето през нея. Но ако пия и Валтрекса така или иначе ще изцеждам и хвърлям. Смятам да потърся още едно мнение ! Благодаря

Maiiaa - благодаря , не н съм пробвала лизин , на следващия преглед ще попитам за него. Четох много в предишната тема. Явно на много помага да разреди рецедивите.. за Момента пия само витамин за кърмачки Pregnacare..

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 12:55 от White.

# 54
Здравейте, имам херпес симплекс 1 и 2 и съм бременна в 8-ми месец. Получих различни мнения от докторите по повод нормално раждане БЕЗ налична лезия.
Само един от тях категорично заяви секцио, другите казват няма нужда тъй като няма лезия.
Някой, може ли да сподели опит?

# 55
Тук можете да прочетете за всичко, свързано с херпеса. На мен доста неща ми бяха непознати...

https://herpes.org.uk/

# 56
Здравейте, имам херпес симплекс 1 и 2 и съм бременна в 8-ми месец. Получих различни мнения от докторите по повод нормално раждане БЕЗ налична лезия.
Само един от тях категорично заяви секцио, другите казват няма нужда тъй като няма лезия.

Здравей, и аз минах през това и да. И на мен така ми бяха казали. Ако няма активна инфекция до 37 г.с. може да се говори за нормално раждане . На мен ми излиза херпес само на дупето на бузата.  Не знам как е при вас ако ви излиза на интимните части ..  е по добре секцио, за да има минимален риск за предаване на инфекцията през родовия канал, !  И аз се бях решила за нормално раждане с епидуриална упойка, но уви инфекцията се активира 38+ 5 .. и се наложи спешно секцио... Родих преди 2 месеца и половина, единствено бях предала през плацентата антитела на бебчо и пср беше отрицателен за hsv 1 и 2 .. . Леко раждане ви пожелавам.

# 57

Здравей, и аз минах през това и да. И на мен така ми бяха казали. Ако няма активна инфекция до 37 г.с. може да се говори за нормално раждане . На мен ми излиза херпес само на дупето на бузата.  Не знам как е при вас ако ви излиза на интимните части ..  е по добре секцио, за да има минимален риск за предаване на инфекцията през родовия канал, !  И аз се бях решила за нормално раждане с епидуриална упойка, но уви инфекцията се активира 38+ 5 .. и се наложи спешно секцио... Родих преди 2 месеца и половина, единствено бях предала през плацентата антитела на бебчо и пср беше отрицателен за hsv 1 и 2 .. . Леко раждане ви пожелавам.
Благодаря са споделеното и Честито бебче!
На мен ми излиза на интимната час, точно до срамните устни и наистина не ми се иска да рискувам. Всички, които го имаме знаем, че избива за минути и за часове вече е налице.
Предложиха ли ви някакъв тест, който се прави с цервикален секрет, за установяването на наличен вирус?

# 58

Благодаря са споделеното и Честито бебче!
На мен ми излиза на интимната час, точно до срамните устни и наистина не ми се иска да рискувам. Всички, които го имаме знаем, че избива за минути и за часове вече е налице.
Предложиха ли ви някакъв тест, който се прави с цервикален секрет, за установяването на наличен вирус?

Всичко при мен стана много бързо .. веднага започнах да пия Валтрекса и беше насрочена датата за секциото.  На 5тия ден от появата му. Взеха ми само кръвни изследвания на мен за антитела.в геника  мъжа ми отиде да ги пусне . В началото на бременността си бях правила torch профила ... И искаха и това

# 59
Здравейте, записах се и аз за експерименталното изследване. Започва в края на седмицата. Може ли да споделите мнение ако има хора които са го минали.

Общи условия

Активация на акаунт