Домакини 90 / На младо вино и веселба

• 34 408
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Марулетка, решиха тя да е на общежитие, а гаджето ще си е в Петрич.

# 106
Аха! Мисля,че не оставят първокурсник без общежитие, така съм чувала.

# 107
  • при късмета
Добро утро!

И днес ме чака препускане натам, насам, вчера излязох 4 пъти от нас, днес ще е същото. А времето ме съсипва. И мразя края на лятото.
Гушки на всички Hug

# 108
От две седмици сме обратно в КЛ. Мисля след месец пак да се връщам към БГ.

# 109
Смърфи, как е мама?
 Мако, аз пък жадувам за такова време, даже искам още по-хладно.То при нас си е жега още.

# 110
Току що изпратих техника на Горение. Пералнята ми се повреди в понеделник в гаранция сега е чакане да видим колко време ще е необходимо да изпратят мотор... Добре че имам и друга в града.

# 111
И аз имам дертове с пералня и съдомиялна. Пералнята е за нови амортисьори, поръчани са ,да видим кога ще се сменят.Миялната , вече не е в гаранция, едва намерихме майстор.В града има един единствен, който се занимава с такива уреди, не знам защо другите бягат от тях. Синът я закара, не идва на място да види какво е, и сега чакам да я погледне и да каже присъдата. Съседката ми е оставила нейната преди два месеца, още няма вест.Аз едва ли ще чакам и две седмици. Обаче мъжът ми как ме ядоса вчера - вика ти си луда , 120 лв за три амортисьора, по-добре да купим нова. Абе, миялната два месеца стои като паметник в кухнята, не е ясно дали изобщо ще се отремонтира, на сто години е, не каза да купим нова.За пералнята - нова! А аз си я харесвам, просто е много яко експлоатирана и е дошло време за подмяна на тези части.

# 112
  • при късмета
Уф, много мразя да се разправям с електроуреди.
марулетка, не ми е проблема в показанията на термометъра, а на барометъра. С мигрена съм от миналата седмица
Смърфи, дано плановете за връщане да са заради разходката, а не заради нужда

# 113
Марулетка, тя казва, че се чувства нормално. Но от време на време ме сюрпрезира с някой друг обезпокоителен симптом, който може да е както в резултат на самото заболяване, така и страничен ефект на лечението. Какво е ще разберем след 3 седмици, когато й свършва 3-месечният курс на лечение и следват образните изследвания. Те най-точно ще покажат какво се случва.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 13:31 от Смърфиетка

# 114
О кошмар е нашето. В понеделник на втората за деня пералня се развали. Звъним на телефона за сервиз.
- Ами продиктувайте това, онова трето, номер на касова бележка... Касова бележка липсва.
-Ами обадете се в магазина да ви издадат дубликат.
 Ок звъним, а не може така донесете разпечатка от банката и за плащането... Добре че всичко си стои в съобщението намерихме кой е платил, кога знаехме. Отиваме в 16:55 в банката като предварително проверихме, че работи до 17:30. Дамата беше много мила намери нужното с помощта на съобщението работното време беше до 17:00 та затворихме офиса.
И от там на другия ден ( заради колоездачната обиколка заради която бяха блокирали града) за бележка в магазина ( сутринта да я заявят и вечерта да я получи) и от там отново в работно време( на следващия ден) с оператора.
Вчера в 17 звъннаха, че ще дойде техник като сутринта бяха казали че преди вторник няма да дойде

# 115
О, и ние се разправяхме в техника в БГ. Първо аз сама с хладилника в Бургас. На 12 години беше, но от няколко ни правеше разни номера, та това лято казах: баста. Няма всяка година да даваме пари за ремонт, явно му е изпята песента. Купих нов, докараха го, но не го вкараха вътре. Аз сама, той по-висок от вратата и не минава. Обадих се на хамали, едни много читави момчета дойдоха след половин час и го внесоха вътре. Новият е супер тих, има функция ваканция демек като не сме там работи с по-малко натоварване.
После в София пералнята спря да пере. Тя пере, де, ама не пуска от праха и омекотителя. Те са си вътре в нея, бил се запушил маркуча, които ги качва в барабана. Аман от умни машини. Та и за нея чакахме майстор. Сега всичко е наред, ама сме й изключили тази й функция и докато бяхме в София, перях с капсули.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 13:32 от Смърфиетка

# 116
  • София/Севлиево
Привет.
И аз бера ядове с миялнята.ММ вика да вземем нова,свекъра-нищо ѝ няма (защото и преди е правила тези номера и се оправя,работи известно време и пак се скапва).Ама май ще вземем нова(в темата за миялни ми дадоха няколко идеи),че ми омръзна да мия на ръка...

# 117
Единият ни хладилник, този по-умния, от известно време на няколко месеца се рестартира сам.И трябва да минат 24 часа ,за да го включим. Най-често го прави, когато често вратата не се затваря добре. Има звуков сигнал ,НО- свекъра го ползва предимно, той е на етажа, където е той. И не
чува, има проблем със слуха. През уикенда ще разменим двата хладилника , на него ще дадем стария Беко, а този ще преместим при нас.
Аман от техники!!! И единия смарт тв вика,че не ще да е смарт , Кати вчера му се кара ,че не й пуска за Бебеб Фин/ любими детски песни/ - аз чупи тебе, лош такъв.....Викам , бабче ,той си е счупен, няма какво повече. Зет ми обеща през уикенда да дойде да го оправи,някакви настройки сме разбъзикали.
   Като бяхме деца имахме телевизор Велико Търново.Тати ни ползваше нас за дистанционни,на нас ни писна и му донесохме една точилка, да си сменя каналите от дивана. Лесна работа, не като сега.

# 118
Като сме на вълна техника сменихме оператора на интернет и телевизия май месец.
 Ами Страхил( робота) не ще и не ще да приеме новата мрежа, то блутут включвам на всяко чистене по няколко пъти парола въвежда вече щях да му сменям името като от рекламата на бисквитки, децата се смеят, че знам паролата наизуст. Сглобихме мебелите и направих нова карта пак същото вече почти бях решила да търся сервиз  и той взе че се уплаши. Два дни не съм ползвала парола. И днес като последен ден отпуска май и лютеница ще правя.

# 119
Толкова много си обичам техниката, че не искам да се разделям с което и да е.
Смърфи, стискам палци всичко с мама да е ок.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 14:34 от mariat

Общи условия

Активация на акаунт