Домакини 90 / На младо вино и веселба

• 34 519
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • при късмета
Добро утро!

Кой, какво ще готви, че пак съм зле откъм идеи?

# 346
Добро!
Аз ще излизам с приятелка, мъжът ще се справи и без мен.

# 347
Добър да е денят ви!
Днес сме на пилешка супа Joy
Ще правя лютеница, орехови бисквити и трябва да настържа 2 супер твърди зелки да ги слагам за кисело зеле......

# 348
Леле, Калинка, абе, почивай си! То аз се изморих, докато те прочета! Hug

Аз ще готвя пълнени чушки, ама вместо ориз използвам настъргани гъби. Вкусно ни е така, а и без въглехидрати е  по-здравословно за мен. ММ няма проблем с тази вариация на пълнените чушки.
За утре съм се подготвила за безместна запеканка от броколи, моркови - за мм с картофи, а за мен с гъби. Слагам и синьо сирене, заливам със сметана, накрая кашкавал да се запече, но картофите са предварително сварени, а броколите и морковите са задушени на пара. Смятам гъбите да ги запържа също. Абе, играчка е, но се получава много добре. Също си отива и с пилешко месо, предварително печено или варено, ама сега нямам такова.
За по-нататък ще го мисля.

# 349
  • при късмета
Калинче, и аз се изморих с твоето меню
Мерси за идеите момичета. Смърфи, чушките ми звучат интересно, може да ги пробвам. Сега имам десетина малки сърнелки от двора, ще си ги панирам. Май на леща се спрях за днес, наденички ще изпека и да яде кой каквото иска

# 350
Аз се изморих единствено от стъргането на зелките на Лейди. Лейди, защо си го причиняваш? Няма ли да стане просто нарязано на две, на три?
Смърфи, разбрах за конджак спагети, конджак ориз и подобни други разновидности. Пробвала ли си ги? Може да сложиш малко в чушките.
Да дам отчет- преди малко пържих картофи и пекох наденички с бекон. За момчето са. Правих и супа с кайма.

# 351
Значи не е много това, което правя, защото колиечтвата са малки, а и вече перфектно работя седнала Joy Сутрин имам енергия и гледам да свърша всичко набелязано, че след обяд трябва да си зареждам батериите.
Пилешката супа е бърза - вчера купих 2 пилета на грил /цената е една и съща дали е сурово, или на грил Joy/ - Дългун си отбра каквото иска в кутия, мм си направи кутията за днес и каквото остана аз го направих на супа Joy
Лютеницата ми е от 2 патладжана, 15 пиперки, 3 моркова и 2 консерви домати Joy Правя я кълцана, в нормалната ми тенджера за готвене - стига за около месец, ама като са ми едни и същи продуктите, няма смисъл от по-големи количества.
Зелето е друга бира JoyJoyJoy Значи първо опитах да правя кисело зеле с едно триъгълно, което е много вкусно на салата от зеле, обаче ако го готвиш горчи - стана, ама не беше точно. После пробвах с едно, което е грапаво като крастава жаба, но е много вкусно готвено - киселото зеле стана отврат. Последно пробвах бялото зеле, обаче то е супер твърдо и стегнато, рязах го на четвъртинки /пробите са ми винаги с по 1 зелка/. Значи зелевата чорба стана пер-фек-тна! Зелето обаче не омекна JoyJoyJoy Та сега купих право ренде, че да се стърже съвсем финно и днес заложих 2 настъргани зелки. След 2 седмици трябва да е готово.
Химията трепе всичко, включително и полезните бактерии в стомаха, та си набавям бактерии с зелева чорба и домашно кисело мляко JoyJoyJoy Сутрин вместо кафе вече съм на бульон "трезве" JoyJoyJoy обаче стомаха спря да ме боли и не ми се гади.
За утре ще са ми гъбите - ще правя фалшива шкембе чорба от гъби, за мм ще има и свинско бон филе. Утре ще правя и кисело мляко /от 2л мляко/ и извара /от 1л/ Joy

# 352
Ох, Лейди, е сега вече се изморих и аз с твоите зелеви опити.

# 353
Ами няма кьосе JoyJoyJoy то си е български сорт.....
Ти да знаеш колко опита направих докато разбера кое става за салата, кое за готвене......JoyJoyJoy

# 354
Е, много ясно. Я кажи дали задобри с хляба?

# 355
Вече не правя хляб от квас - отнема ми много време. Пак ще започна след време. Сега сме на обикновен пълнозърнест с мая.....

# 356
  • при късмета
Добро утро!

Много обичам бульон трезве, ама не обичам кисело зеле.
Обрах каквото имаше от доматите, че ще започнат сланите и някои са напълно зелени, та днес ще взема зеле, моркови и карфиол и ще ги връча на майка за туршия. Дано улуча зелето, че хич не разбирам. Правя най-много веднъж, два пъти годишно, че шефа не е много по него ни на кисело, ни на нормално.
Калинче, с техните кисели млека, става ли закваска?
Допивам си кафето и отивам на пазар

# 357
Добър да е денят ви!
Мако - става със всяко мляко на което пише, че има жива култура, ама те не са много JoyJoyJoy
Иначе съм си взела и българска суха закваска, ама не съм опряла до нея.
Втори месец съм със закваска от това мляко от българския магазин
Скрит текст:

# 358
  • при късмета
Добро утро!

Калинче, леко да мине днес

# 359
Привет !
   В Италия сме, страхотната Италия!

Общи условия

Активация на акаунт