Седми клас 2023/2024 - гимназисти разпускат заслужено, а лятото неусетно изтича

• 44 636
  • 744
  •   2
Отговори
# 480
  • София
В Парк Център на подземното ниво има фото. Аз него ползвам.

# 481
За БДЖ вадих на малкия и ми искаха служебна бележка от училището, че е ученик.
Разбрах, ние просто до сега за нищо не сме ползвали нашите, даже се съмнявам, че ги губеха по някое време.
Снимки правя във фотостудио.

# 482
На моментните фото кабинки в мола:-)

Или тук :
https://snimkitevi.com/bg/stores

# 483
  • София
Актуална снимка ще е необходима и за личните картони на учениците от 8-12 клас.

Доколкото знам, в края на 7-ми клас се връщат личните здравно-профилактични карти от 5, 6 и 7-ми клас. При нас това не се случи...

# 484
За деца под 14 г имате право на безплатни карти за ГТ. Няма нужда от училищна карта. Отивате директно, където издават такива. Снимка също не е необходима. Можете да снимате детето с телефон в самото бюро и така. Те сканират снимката директно от телефона. Трябва да се носи само свидетелството за раждане и ваша ЛК.

# 485
За деца под 14 г имате право на безплатни карти за ГТ. Няма нужда от училищна карта. Отивате директно, където издават такива. Снимка също не е необходима. Можете да снимате детето с телефон в самото бюро и така. Те сканират снимката директно от телефона. Трябва да се носи само свидетелството за раждане и ваша ЛК.
Тази карта(безплатната) до навършване на 14 години ли ще важи или за цялата учебна 2024/2025?
На моето дете му върнаха здравните карти от старото училище.

# 486
  • София
zlatenceto, на Иван Асен в София има страхотно фотостудио с много готин господин, който прави супер снимки. Има и една книжарница до Орлов мост, в която могат да разпечатат в този формат снимка от телефона ти.
Аз засега не бързам със снимката, защото може за баджа да искат дигитална, а за ученическата карта да използва старата си.
Елена Ив, до навършване на 14. На рождения му ден изтича.

# 487
Децата се снимат в близкото квартално фото.
Ученическа лична карта им трябва навсякъде, където би се наложило да удостоверят, че са ученици - градски транспорт, библиотека, музеи, кино, театър. Но основно ГТ.
Моята дъщеря в 8 клас си изгуби портмонето с всички джобни за месеца, вътре имаше лична карта, карта от библиотека и ученическа лична карта, като в последните две пише къде учи. Беше го намерило едно много мило момиче, което се беше сетило да звънне в канцеларията на ФЕГ, оттам я бяха издирили дъщеря ми в клас и й бяха предали телефона на момичето, с което се свързахме още същия ден.

# 488
И аз карам моето дете всяка година да си прави снимка в едно фото. Всяка година си слагам по една снимка в едно албумче и да ви кажа, че се получава чудесен спомен, как се променя детето , даже ме е яд , че не се бях сетила за големия Laughing

# 489
В Бургас освен за издаване на безплатната карта до 14 г. , за зареждане  на картата за градски транспорт, за картата за междуградски транспорт- тя е поименна със снимка, за участие в различни олимпиади, за кино. Може и други причини  да измисля за необходимостта в училището на големия не заверяваха такива имаха магнитни със снимка. Сега не знам в това на малкия как ще е, но заради автобуса ще извадим нови че едната му е от 5 клас

# 490
Безплатните карти за деца до 14 години важат за цялата страна, но само до деня, в който детето навърши 14 години.
При нас картите за ГТ бяха хартиени, не знам дали има променя последните месеци, изискваше се снимка с униформата на училището и ги ламинирана при издаването. За БДЖ картите се изисква неизползвана снимка, ако някой вади тепърва да го има на ум.

# 491
Безплатните карти за деца до 14 години важат за цялата страна, но само до деня, в който детето навърши 14 години.
При нас картите за ГТ бяха хартиени, не знам дали има променя последните месеци, изискваше се снимка с униформата на училището и ги ламинирана при издаването. За БДЖ картите се изисква неизползвана снимка, ако някой вади тепърва да го има на ум.

Плюс малко отгоре... Поне аз, когато вадих, ми казаха, че дават +1 месец Simple Smile.

# 492
Възможно е за София да са взели такова решение, но е на местна почва. При нас си е точно до РД.

# 493
  • Варна
Хвърлих сега едно око на местата във Варна, всичко на всичко 2 броя в една гимназия, която е добра, но пък езиците не са от най - желаните. Останалите места са само в най - ниския ешелон. Та в София поне се върти нещо, избор има, а и тази опция, която са дали за смяна на профил ми се струва много удачна.
Може ли линк  ,къде са публикувани тези места? Това след кое класиране?

# 494
  • София
Tisisat, на дъщеря ми стана невалидна на рождения й ден. Не съм 100% сигурна в същия ден или следващия, но със сигурност нямаше 1 месец. Това беше през март, може после да са променили нещо.

Общи условия

Активация на акаунт