Седми клас 2023/2024 - гимназисти разпускат заслужено, а лятото неусетно изтича

• 44 637
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Стаите са им подредени, но щерката пази всевъзможни нещица. На откритите рафтове държат толкова предмети, че ми се отщява да бърша прах - затова, когато аз чистя, струпвам всичко върху леглата им. Да се оправят после, ако искат да спят на легло Joy. Сега се боря да махна една футболна врата от стаята на набора, барабар с камарата топки. Съгласи се май, но щял са сложи голяма боксова круша Joy

# 571
моят и преди когато живееха с батко си в една стая и сега когато са в отделни е бил подреден.
sisill всички учебници и тетрадка държи в три такива органайзера от Джъмбо

# 572
Наборката се сеща да подрежда, когато й дам друга работа. Дрехи и чорапи по пода има почти винаги, предимно чисти, просто затварям вратата... в хаоса успява да си намери всичко, не знам как. Така че съм я оставила да си царува в стаята. Но последните няколко месеца, като че ли става по-добре положението.
Малкият пък почти не разхвърля, но това е понеже се занимава с телефона си, някоя и друга книга, конструктор. Той винаги си оставя дрехите в коша за пране, за разлика от сестра си. За учебниците има нещо като разделител/ класьор (от тему), не са в шкаф, а на показ. Но работи горе-долу схемата. В неговата стая ми е "кабинетът", може би и затова е по-прегледна.
Обаче не мога да ги науча да си прибират чиниите в миялната, стигат до мивката най-много.

# 573
Мале, само нашата ли страда от ОКР, подрежда таз стая и днес и нощес. Чисти и бърше прах през ден. Баща й се шегува, че нямало друга такава тийн стая. Дрехите й са сгънати на конец, а закачалките подредени по цветове, шкафчета, рафтчета, всичко блести, чаршафи опънати на струна Satisfied а уж аз съм девата в нас Grin

# 574
  • София
Наборката е като на Жужка детето. Дори гардеробът е подреден. За сметка на сестра й. Там е ужасен ужас!!!
Аз детски стаи не подреждам и не чистя.

# 575
Наборката е като на Жужка детето. Дори гардеробът е подреден. За сметка на сестра й. Там е ужасен ужас!!!
Аз детски стаи не подреждам и не чистя.
И аз все се заричам да не чистя , ама девата в мен не ми дава покой Laughing

# 576
Миналата година беше последното ми дежурство в подреждане на детска стая. 😄 От тази вкарвам баща й като наблюдател на дейностите, защото се изморих честно казано да правя "и това".
Учебниците и тетрадките, понеже няма да ги видя подредени, се събират на купчина в една метална кутия от икеа до бюрото. Върши идеална работа.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 14:15 от zlatenceto

# 577
  • София
Мале, само нашата ли страда от ОКР, подрежда таз стая и днес и нощес. Чисти и бърше прах през ден. Баща й се шегува, че нямало друга такава тийн стая. Дрехите й са сгънати на конец, а закачалките подредени по цветове, шкафчета, рафтчета, всичко блести, чаршафи опънати на струна Satisfied а уж аз съм девата в нас Grin
шегуваш се , нали ....  Rolling Eyes

# 578
Тя си оправя стаята, докато не ми се стори, че някоя мила мама плъх кърми малките си в някой ъгъл. Тогава влизам аз. Това съм го писала миналата година, променило се е само количеството гримове:

Наръчник за изгонване на зли духове и призоваване на благодат в тийнейджърска стая, a.k.a. почистване на стая на тийнейджър, в отсъствие на самия тийнейджър. Шести клас.

Всеки родител на тийнейджър стига до момент, в който, желаейки детето му да добрува и да живее в що-годе здравословна среда, решава да навлезе в личното му пространство и да превърне дупката в нормално жилищно пространство. Молби е имало много, заплахи по-малко, задоволителен резултат не е постигнат. Идва момент, в който детето отива на рожден ден, и родителят решава да действа. Ето няколко съвсем добронамерени съвета.

Намерете шнорхел, очила, ръкавици, най-добре сложете два чифта един върху друг. Пригответе си торби - 4 плика за боклук от 60 литра би трябвало да свършат работа. Един за пластмаса и метал, един за стъкло, един за хартия и един за биологични отпадъци, който гледайте да е с връзка, която да стягате добре периодично. Подгответе си Райд за насекоми, може да попитате в аптеката и за нещо против плъхове, порове и демогоргени. Сложете ръкавиците, шнорхела и очилата, завържете пликовете по хълбоците и под колената си, като гледате този за биологични отпадъци да не се докосва до кожа. Запашете Райда в панталоните. Готови сте.
Бъдете смели. Ако нещо изскочи, пръскайте смело. Ако има очи - в очите му. Ако няма, молете се да няма и зъби.
Започнете с дрехите. Разчистете два квадратни метра под и хвърляйте там. После ще ги сортирате - чорапи, блузи, шапки от зимата, мухлясали бански от зеленото училище, хавлиени кърпи, с които е избърсана вода от водни боички, панталони от есента, когато ходихте в гората и детето цопна в локва. Ще сортирате и ще перете. Това е лесната част.
Отворете най-близкото чекмедже до леглото. Там ще откриете изобилие от опаковки - чипс, хрупанки, вафли, сладолед, дъвки, пластмасови шишета от кола, фанта, спрайт и някои непознати марки. Тук трябва да сте готови с шишето Райд. Не забравяйте да изхвърляте разделно, все пак бъдещето на планетата е за нашите деца.
Сортирайте. Кутия за ластици, кутия за бижута, кутия за четки и боички, кутия за НЕЩА - листо, перо, винт, кутийка от шоколадово яйце, ластици за брекети, камъче, коледна играчка, мартеничка с детелинка, неизползвана лепенка. Използваните - в биологичния отпадък. Внимателно изстържете дъвките, които ще откриете ПО и ПОД откритите повърхности.
След като сте си проправили пътечка, в която да може да прекосите стаята, внимателно се опитайте да разтребите, като помните кое къде слагате. Ако ви е трудно, запишете си, защото глупавият помни, умният пише.
Сега сортирайте дрехите. Добре е всички кошове за пране да са били празни, защото ще има горе-долу четири перални.
Прахосмукачка и прах - и готово.

Един съвет - отделете си два-три чорапа и ги хвърлете на пода в изчистената стая. Детето ще се върне, ще влезе и ще нададе вой - ЧИСТИЛА СИ МИ СТАЯТА????  Ято гълъби ще излети пред прозореца, а бебето на шестия етаж ще се разреве. Тогава влезте, погледнете невинно и кажете - не! Ето - виж - чорап! После БЪРЗО напуснете стаята, апартамента и квартала. Все някак си ще ви се размине.

# 579
Излезе ми пост във фейсбук, че Питагор откриват допълнителен прием за 8 кл. Пишат, че е заради големия интерес:
https://www.facebook.com/share/p/AbMMHQb5PvnCnf7a/
Мислите ли, че може да доведе до разместване във високобаловите?

# 580
мартеа SatisfiedScream това сигурно ще ми се падне за втория звяр Grin

Cabo, никак не се шегувам Grin, а й пипнеш нещо с 2см, само да го преместиш и е като мечките от приказката - Кой ми е влизал в стаята Scream

# 581
Моят е "умерено" разхвърлян Joy Даже учебниците си държи в чекмеджетата. Само две неща ме изкарват извън релси - мръсни дрехи хвърля на дъното на гардероба и спи с 20на книги в леглото. Нямал време да ги подреди в библиотеката и всичките ги четял. Направо завидях за подредената девойка. При нас и при двамата подреждането е с настойчиво напомняне от родителското тяло.

# 582
  • София
Martea, моят е от тази порода. Най-много се смях на кутията за НЕЩА. При нас не е една кутия. Има цял огромен сандък, 5-6 кутии най-различен размер, пластмасова тиква от Halloween + няколко чекмеджета и лавици за всякакви нахвърляни НЕЩА. Поне храна никъде няма, щото е безумно злояд. Всички джобни и пари от баби/дядовци, рождени дни се харчат за НЕЩА (k-pop фигурки, герои, колекция от автобуси, самолети, колички), които НЕ СА играчки, КОЛЕКЦИОНЕРСКИ са и как така ми минава през ум да искам да се изхвърлят. Към това спадат и колекции камъни, насекоми (мумифицирани в нещо като епоксидна смола) сглобени 3D пъзели-прахосъбирачки, стари Лего и т. н. Не че вкъщи има някой като детето на Жоржи, ама тази ЦЕННОСТ на всички НЕЩА е ужасна.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 14:08 от annie13

# 583
Аз съм писала и друг път, че я карам всяка есен да се разделя с неща, които не ползва - книги, играчки, дрехи. Не може всичко да е с имунитет и да събира прах.
Научи се, даже миналата година продадох легото на Хари Потър, връчих й парите (след като си удържах търговска комисиона Stuck Out Tongue) и тя си купи нов сешоар.
Тази практика, за мое съжаление, не отменя колекцията на камъни, листа, бележки и т.н. дребни вещи, които стоят подредени, но на купчини, и ме побъркват като вляза в стаята.

# 584
Ние сега сме на море и като се приберем какво ме чака, даже не знам, понеже нашият татко дойде по-късно, а и той не пипва🤯

Общи условия

Активация на акаунт