Седми клас 2023/2024 - гимназисти разпускат заслужено, а лятото неусетно изтича

• 44 614
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Meksito, още много по 15 да празнувате!
Мартеа, с глас се смях и аз!
"Ей, с'я де!" беше любимата реплика и вкъщи, докато баща му не започна да засича време от "ей сега"-то до действителното извършване на действието. След това със същото време забавя играта на компютъра, която е обикновено след вечеря. Естествено, "ей сега"-то обикновено беше толкова дълго, че ставаше време за лягане и след 3-4 път, в който си легна без "полагащите му се 2 часа!" много бързо спря, да отлага Joy
Признавам си - и аз не съм такава инквизиторка, въпреки че ако питате наследниците - аз съм най-ужасната-и-най-забраняващата-майка-на-света
Вчера отидоха на купон на вилата на съседчето до утре вечер - все още не са се обадили, да кажат как са, но пък харчат пари от картите си (с Револют са и двамата), та явно добре си изкарват Flushed

И да питам два въпроса, които ми изникнаха днес:
1) При подаване на заявление за ЛК, трябва да има родител с него, нали?
2) След навършване на 14 години, може ли да си изкара сам карта в банка или пак трябва баща му да е с него.
И последно (добре де, три станаха въпросите Grin) - няма как аз да му изкарам банкова карта, без негово присъствие, предполагам.

# 601
Честита 15 годишнина на Meksito, още много усмихнати и щастливи по толкова 💐

# 602
  • София
2) След навършване на 14 години, може ли да си изкара сам карта в банка или пак трябва баща му да е с него.
И последно (добре де, три станаха въпросите Grin) - няма как аз да му изкарам банкова карта, без негово присъствие, предполагам.
Добре де, текста за четене с разбиране на НВО не прочете ли? Joy Да и за двете трябва присъствието на единия родител. Без присъствие на детето също не може, защото навършилите 14-години са ограничено дееспособни и извършват правни действия лично със съгласието на родител.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 18:06 от sanaka

# 603
Мексито, още много по 15 да се водите и да сте много щастливи!
Мъниче, за банката трябват родител + дете + ЛК и акт за раждане на детето. Може и без ЛК, ако няма такава, но след навършване на 14 трябва отново да се отиде, така, че ако е скоро, по-добре направо с готовата ЛК.
За подаване за ЛК - един родител +дете. Ако има червен паспорт го вземете, по-бързо става с него.

# 604
  • Sofia
Вкъщи само аз чистя, а те много обичат да им е чисто, подредено, дрехите изгладени и наредени в гардеробите. Умеят да хвърлят за пране, наборката понякога по 3-4 ката дрехи на ден. Знам, че сама съм си виновна, но съм чула, че като са свикнали да им е чисто и подредено, след време, когато се отделят, започват сами да го правят Hands Pray Мисля, че има надежда, защото когато са някъде с компания или на лагер, се проявяват като едни от най-подредените.
мартеа, и аз чакам първата ти книга Kissing Smiling Eyes

Много неприятно, че в тези чатове на бъдещи съученици се разменят грубости Sad НЕГ са имали среща вчера, наборката прочела в чата късно, но била наоколо с приятелка и минала да ги види. Не е останала с тях.

meksito, честита годишнина! Много по 15 щастливи години заедно! Revolving Hearts

# 605
  • В Страната на чудесата
Добре де, текста за четене с разбиране на НВО не прочете ли? Joy Да и за двете трябва присъствието на единия родител. Без присъствие на детето също не може, защото навършилите 14-години са ограничено дееспособни и извършват правни действия лично със съгласието на родител.

Само получаването на личната карта може да е от родител без присъствие на детето. Подаванията + получаването на банковата карта - от двамата задължително.

# 606
  • Пловдив
Благодаря Ви!
Ще го мислим явно в движение кое и как ще става, че баща им в момента има страшно много работа и е сам в канцеларията си, та отсъствието му е немислимо Sad
Признавам си без бой - и идея си нямам - нито съм гледала нещо, нито съм чела Joy Моето време, да се интересувам от матури беше преди 20+ години Trollface
Каза наборчето, че трябва единият родител поне да присъства, но все се надявах, че може да се мине и метър Flushed

# 607
За "нейните" пари- знае си всичко до стотинка.
Все нещо смята, поръчва, уж да си го плати сама, накрая ние плащаме, че даже имаме и да и' връщаме. Как така все става Thinking
 Нейните са си нейни, чуждите са общи...

# 608
  • София
Разхвърляни моми, горе-долу прибрано наборче/дева/ си имам.
Голямата е най-зле.
Нейната теория за дрехите на пода - твърде чисти за пералня и твърде мръсни за гардероб.
Не мога да изляза на глава с нея и това е. Лошото е, че другите двама се опитват да подражават. Като ми писне - спирам всякакви дейности като готвене, пране, чистене. Издържат 2-3 дена и след това стават много сговорчиви. До следващия път.

# 609
Скрит текст:
Meksito, още много по 15 да празнувате!
Мартеа, с глас се смях и аз!
"Ей, с'я де!" беше любимата реплика и вкъщи, докато баща му не започна да засича време от "ей сега"-то до действителното извършване на действието. След това със същото време забавя играта на компютъра, която е обикновено след вечеря. Естествено, "ей сега"-то обикновено беше толкова дълго, че ставаше време за лягане и след 3-4 път, в който си легна без "полагащите му се 2 часа!" много бързо спря, да отлага Joy
Признавам си - и аз не съм такава инквизиторка, въпреки че ако питате наследниците - аз съм най-ужасната-и-най-забраняващата-майка-на-света
Вчера отидоха на купон на вилата на съседчето до утре вечер - все още не са се обадили, да кажат как са, но пък харчат пари от картите си (с Револют са и двамата), та явно добре си изкарват Flushed

Има ли някакви особености при изкарване на карта Револют за деца? И може ли да се задават дневни лимити? Че моя колкото има в джоба си всичко изхарчва.

# 610
Никакви особености няма Simple Smile просто револют <18. има опции за лимит, но седмичен. Може да заредиш автоматично да се качва сума примерно всеки понеделник. има и "предизвикателства" които аз лично не ползвам, защото не вярвам в "плащането" за нещо на дете. Ако революта е бейсик акаунт за родителя - може да добавя пари само единия родител, който държи акаунта и да има само едно дете, прикачено към него.

# 611
  • Пловдив
За Револют <18 second е написала доста подробно. За нас, най-важното е, че парите пристигат на секундата (преден опит с ПИБ - в почивни дни и вечер преводите не минаваха и трябваше да се чака до работното време) и детето само може да вижда наличността по картата си (приложението на ПИБ можеш да го използваш само, ако си навършил 18 Rolling Eyes.)
Трябва да има родител карта Револют, към която може да активира и детския профил.
Като недостатък мога да кажа, че не може да ползва Гугъл Пей (то с която и да е карта не може, но на ПИБ имаше гривна, с която плащаше, без да е необходимо, да носи картата със себе си).

# 612
Всъщност общите условия са достъпни на български, към епъл пей мисля че може да се добавя. Мисля че не могат да се правят онлайн плащания към сайтове.
https://www.revolut.com/bg-BG/legal/revolut-under18/

# 613
  • София
Ние ползваме револют интензивно. Даже съм добавила и баба, която праща джобни всяка седмица😁 Аз откривам само плюсове - парите пристигат веднага, нотификации за всяко движение. Нещо важно като настройка, което аз ползвам - блокирала съм възможността за теглене от банкомат, както и онлайн плащания. Дъщеря ми се пробва на няколко пъти под различен предтекст да изтегли пари, но не я огря.
Иначе за стаите - две деца, две стаи една срещу друга, два свята противоположни е положението 🤷🏻

# 614
  • София
Направих сега револют на набора. Много е развълнуван. Дано няма проблем с пристигането на картата му. На каката три пъти поръчвах. Лично на мен ми е много удобно така да ги следя какво точно правят.

Общи условия

Активация на акаунт