Седми клас 2023/2024 - гимназисти разпускат заслужено, а лятото неусетно изтича

• 44 668
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Много кандидатстващи на пето в училищата, които цитирате...
Дали всички са останали некласирани, много рисковано ми се струва да се отписвали с баловете, които виждам  Anguished

Къде се вижда това?

# 346
Значи може да се кандидатства за онези 150+150 лв и без бележката от училището ли? Аз мислех, че я искат сканирана. С ПИК от НАП съм.

# 347
Може и на второ да е. Детето обаче е едва завършило, а за там балът е висок. Затова ми е съмнително. Да е живо и здраво!

# 348
Много кандидатстващи на пето в училищата, които цитирате...
Дали всички са останали некласирани, много рисковано ми се струва да се отписвали с баловете, които виждам  Anguished

Къде се вижда това?
Малко по-назад за 31-во, предишните дни за 157-о и 119-о - списъците с некласирани. Поне на мен ми се виждат доста.

# 349
Не вярвайте на всичко, което ви кажат за това, кой къде е приет.
Майка ми е от първия випуск на немската. Разказвала ми е как са си говорили навремето с нейна приятелка-съученичка кой къде учи. Другото момиче като чуло, че майка ми е в немската, се изцепило, че тя учи във френската. Само, че френската е открита една година по-късно, не когато са кандидатствали...

# 350
  • София
Доста неприети деца, да , но са с ниски балове. Може да го играят на тото със Свидетелството в джоба си.
Подават навсякъде според графика, където стане, ако стане... Все да ги приемат накрая...

# 351
  • София
В 134 СУ прието дете на 5-то в "Софтуерни и хардуерни" с бал 323. Но предполагам, че основно рискуват децата с ниски балове.

# 352
  • Сф
В 134 СУ прието дете на 5-то в "Софтуерни и хардуерни" с бал 323. Но предполагам, че основно рискуват децата с ниски балове.
А видя ли, че тази година СХН е 2бел+2мат. Дано да е момиче 😜

# 353
  • София
А видя ли, че тази година СХН е 2бел+2мат. Дано да е момиче 😜
А да. Не ми беше направило впечатление това. А преди Информатиката ли се взимаше, че нямам спомен вече Simple Smile

# 354
Значи може да се кандидатства за онези 150+150 лв и без бележката от училището ли? Аз мислех, че я искат сканирана. С ПИК от НАП съм.

Аз пуснах без да имам служебна бележка. От училището казаха, че след 15 септември ще ги дават. Получих потвърждение от Дирекция социално подпомагане, че имам входящ номер и изчакват или служебна информация от МОН, че е записано детето или лично подаване на служебна бележка.
Сега ми става сложно, защото нямам идея дали ще им дойде информация от МОН преди 15 октомври, а пък не виждам в системата възможност за редакция на заявлението.
Ето защо може би е по-добре да се изчака да има човек служебна бележка и тогава.

# 355
  • Сф
Два пъти мат от НВО+2 бел НВО + бел и мат от дипломата. А преди беше 3 мат от НВО и влизаха предимно момчета.

# 356
  • European Union
Аз не вярвам на децата. Моята дъщеря постоянно ме дезинформира. Нейни приятелки ги е срам, че са изкарали нисък резултат и лъжат какво ще учат, други не казват нарочно. Някои объркали реда на желанията. Аз лично много повече вярвам на РУО, отколкото на децата пред блока.

# 357
Аз не вярвам на децата. Моята дъщеря постоянно ме дезинформира. Нейни приятелки ги е срам, че са изкарали нисък резултат и лъжат какво ще учат, други не казват нарочно. Някои объркали реда на желанията. Аз лично много повече вярвам на РУО, отколкото на децата пред блока.
И аз винаги си имам едно наум, особено ако му кажат нещо, което не ми звучи много вероятно Laughing

# 358
  • Сф
Лъжат, да. Или казват гордо " по първо желание " пък то първо желание-  " изгорялото" 😆
Или казват " езикова гимназия " и то 33 то. Това по действителен случай. Не искало дЯтито 1 ва немска ,че много надути били децата и хоп 33 та езикова 😜🙄

# 359
Лорентин, не знам какво е балообразуването на въпросната паралелка, а е възможно и по някакъв параграф да е записано извън класиране. Но няма как да кажат на детето само да си подаде документите, без мястото да е обявено в системата. Просто, всички деца, които не са записани на второ или са се отписали трябва да виждат в системата въпросното място. Вече на пето по-може да се замълчи, защото има движение - отписало се дете, за да кандидатства в друго училище и на бързо записват другото на неговото място. Особено в голям град като София със 100-ина училища. В малки градове, особено под 100 000 жители е доста по-трудно да се скрие.

Общи условия

Активация на акаунт