Седми клас 2023/2024 - гимназисти разпускат заслужено, а лятото неусетно изтича

• 44 649
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Не са променили, важи до деня, следващ рождения ден.

# 496
Има протокол от ФЕГ.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 16:13 от Елена Ив

# 497
При нас продължи повече, защото в момента на издаването на картата, имахме предплатен част от месеца на предишната карта.

# 498
  • Пловдив
Ееей, добре че писахте за снимки, за да задействам тийна, да отиде, да се подстриже и да се снима.
Искаха две актуални снимки в цял ръст при записването, та се наложи скорострелно, да се снима НОРМАЛНО на морето и да ми прати снимките, за да ги принтна в нощта, преди да отидем и да го запишем Joy Казахме, че ще занесе нормални снимки, когато тръгне на училище Joy
Ще трябват и снимки за ученическата карта, та направо наведнъж ще в свърши тази работа.
Медицинските бележки, картони, карти и всичката там бумащина е приготвена на принтера вкъщи, дано само не забравят с баща му, да ги вземат и тях като тръгнат на 16

# 499
Ууу във ФЕГ баловете летят Sunglasses

На наборката карта за градския ще е валидна до 14 дни след РД, защото когато я пуснахме имахме валидна платена и ни я направиха с такава дата, не знам дали е практика.

Да ви кажа ние успяхме да си букнем почивка в средата на октомври и сега чакам с нетърпение да идем на моренце Cocktail даже за 15.09. не се вълнувам толкова Tropical Drink

# 500
  • София
Моят имаше платена годишна карта. Съответно след промяната за безплатна карта до 14г, отидохме, върнаха част от парите и дадоха новата карта.
Синчето е родено септември и му дадоха 2 или 3 дена след РД, не можело повече. Поне така ми каза човекът на гишето - важи до рд официално, но системата 'разрешавала' още няколко дена (каквото и да значи това).
Не знам каква е истината, не съм чела в детайли наредбата.
Ако не друго, сега малката не я мисля - и на нея й направих карта. Тя е голям ентусиаст да се вози с повод и без повод в ГТ.

# 501
Аз вдигнах малък скандал на касата, когато ми казаха, че няма да ми върнат парите. Та в крайна сметка удължиха безплатната с около 15 дена след рождената дата. На приятелка пък върнаха парите. Явно всяко гише си има собствена практика Simple Smile Когато свърши валидността на безплатната, трябва пак да се отиде на гише, за да я деактивират и да активират отново платената. Иначе не може да се зарежда онлайн.
Това с двете снимки в цял ръст за какво е? Ние винаги разпечатваме малка снимка на лист хартия за ученическата карта и сега се чудя, дали има ли смисъл да ходим за истински снимки във фото.

# 502
  • София
Явно е по преценка на гишето. Joy На нас ни дадоха 20 и няколко дена отгоре.. , да "изравнят"... какво изравняват обаче не стана ясно , понеже щерката е родена края на месеца.. Все едно, изтече и този период, сега е със старата карта която й беше преди "безплатната", като се зарежда там месец за месец

# 503
  • София
Ууу във ФЕГ баловете летят Sunglasses

Обявиха мястото без квоти и приетото дете вероятно е момиче. Балът му е по-нисък от минималните на второ класиране. На трето е можело да влезе с втори немски, но или не са се престрашили да участват, или не са искали немски.

# 504
  • Варна
Хвърлих сега едно око на местата във Варна, всичко на всичко 2 броя в една гимназия, която е добра, но пък езиците не са от най - желаните. Останалите места са само в най - ниския ешелон. Та в София поне се върти нещо, избор има, а и тази опция, която са дали за смяна на профил ми се струва много удачна.
Може ли линк  ,къде са публикувани тези места? Това след кое класиране?
След 4-то класиране. Ако питате за Варна, има го на началната страница на РУО и в сайтовете на училищата, предполагам.

# 505
Ееей, добре че писахте за снимки, за да задействам тийна, да отиде, да се подстриже и да се снима.
Скрит текст:
Искаха две актуални снимки в цял ръст при записването, та се наложи скорострелно, да се снима НОРМАЛНО на морето и да ми прати снимките, за да ги принтна в нощта, преди да отидем и да го запишем Joy Казахме, че ще занесе нормални снимки, когато тръгне на училище Joy
Ще трябват и снимки за ученическата карта, та направо наведнъж ще в свърши тази работа.
Медицинските бележки, картони, карти и всичката там бумащина е приготвена на принтера вкъщи, дано само не забравят с баща му, да ги вземат и тях като тръгнат на 16
Всичко приготвяме и ние, но обикновено за снимките забравям и после се редят на опашка в кварталното фото Sweat Smile Та сега сме се активирали рано и реших да подсетя и тук. За нас са удобни 4-те малки снимчици от фотото и всички влизат в употреба някъде през годината, а ако не - заминават към бабите за спомен Wink

Иначе дъщеря ми се сети да попита профилактично за последното ФЕГ класиране и се успокои, че 450 бал пак нямаше да й стигне и няма да съжалява, че не е рискувала.

# 506
  • Пловдив
Nelika и идея си нямам. Имаше го споменато в необходимите документи за записване и действах скорострелно.
Предполагам, че им правят някакви портфолиа, но хич не ми мина пр з главата, да попитам

# 507
  • София
Мъжът ми винаги плаща за 6 м. картата на щерката. Отива да я подновява месец преди навършване на 14 г. и му искат документа за адрес от общината. Казал им, че няма време да се разправя и служителката му казала: Ми, добре тогава! Този месец е от мен! И му дала за 7 м. с плащане за 6. Sunglasses
Аз ги снимам вкъщи, режа главите, после със софтуер за паспортни снимки от нета ги правя по 6-8 бр на снимка 10/15. Вадя по 2 такива за 40 ст от snimkite.vi  и чаветата си ги взимат от най-близкото фото. Воала!
Бабите са дигитални, но обикновено с това вадене и те намазват по някоя снимка на хартия.
Ние с наборката ще изпратим едната кака до Нидерландия в началото на септември, та ще си удължа щастието на майка на 3 деца с още няколко дни. Grinning

# 508

Аз ги снимам вкъщи, режа главите

Това прозвуча ужасно зловещо 😂😂

# 509
Школо кога ще бъде с новите данни за училището и учителите някой има ли представа, може да е обсъждано в темата но съм забравила.

Общи условия

Активация на акаунт