Седми клас 2023/2024 - гимназисти разпускат заслужено, а лятото неусетно изтича

• 44 615
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Много ми е интересно какви ще се учебниците по корейски и ще бъдат ли безплатни. За 26 деца в цяла България дали има български учебници. Изобщо толкова ми е интересно какво ще е в новото училище, че и на мен ми се иска да идва началото на учебната година. А уж тепърва ще ходим на море.

# 631
  • София
Аз стигнах до извода, че безплатни ще са учебниците по езиците, по които има ДЗИ, което изключва източните езици. Ще кажеш после дали съм права.

# 632
  • София
Сега си говорих с наборката, че всъщност ще искаме да запазим тези учебници. Аз все още си пазя учебниците по италиански и понякога си ги преглеждам. Хем полезно, хем много мили спомени. В 9 клас имахме часове по странознание и учехме по един много красив италиански учебник, но беше толкова скъп, а беше и Виденовата зима, че само някои го имаха копиран. Много съжалявам, че нямам сега този учебник.

# 633
  • София
И ние така, пазим , пазим , па айде на боклука ... то е нужна 4та и 5та спалня за такова пазене
И вилата съм затрупала... Cold Sweat

# 634
И ние така, пазим , пазим , па айде на боклука ... то е нужна 4та и 5та спалня за такова пазене
И вилата съм затрупала... Cold Sweat
и аз така, пазя , пазя - то учебници от баткото,то помагала ,  учебни тетрадки от сантименталност Laughing, пък и знам ли, може някой нещо да реши да преговори . Учебници не хвърлям, ама всички останали първо прехвърлям под матраците, а  като мине една година и никой не ги пипне ги изхвърлям

# 635
  • София
Санака, благодаря. Добре, че каза, защото иначе и догодина щях да се изложа. Пак не съм разбрала.

Обадиха се от социално подпомагане да им изпратя служебна бележка, защото иначе чак ноември щели да ми преведат пари. Аз изпратих наборката във ФЕГ да се моли за бележката. И понеже съм й обещала да й дам парите, тя отлетя на секундата. Определено мотивацията е много важно нещо.Stuck Out Tongue Closed Eyes

Ети, успя ли да се сдобие твоята хубавица със служебна бележка, че и аз сега получих обаждане от социално подпомагане.

# 636
  • European Union
Учебниците ще са безплатни, ако издателството им е кандидатствало по съответната процедура.
Това са одобрените учебници по езиците:
https://www.mon.bg/nfs/2024/01/spisukuch-chezik-niva-pril5_260124.pdf
Училищата могат да изберат всеки учебник от списъка.

Някой спомена облеклото за първия учебен ден. И там предвиждам драми, защото няма да ѝ разреша да отиде с дънки, а тя отказва да носи други панталони.

# 637
Откакто станаха модерни широките дънки, моето дете не иска да носи. Тя е дребна и не се харесва с тях. Все търси прави панталони или по-свободни клинове.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 12:14 от laurentin

# 638
  • Варна
Честити празници на всички през последните дни!
За учебниците се чувствам прецакана, които купих миналата година за осмокласника. 😁
За първия учебен ден няма да има драми с облеклото, тъй като пълната униформа е задължителна и включва панталон, риза, елек и вратовръзка. Излъгах, драма ще има, но от типа "топло ми е. Трябва ли всичко да нося?"
Днес купих няколко тетрадки от кварталната книжарница и "зарадвах" децата. 🤣 В неделя ще минем и през Джъмбо за зареждане.
У дома никой не бърза да започва училище, дори и аз. След седми клас имам нужда от още един месец лято.

# 639
  • София
От 2 до 7 клас си плащахме учебниците по корейски. Имаше писани и от госпожата ни, Цветелина Борисова, но май се изчерпаха, а бяха добри. Сега тя написа книга, която е интересна като четиво, за влиянието на корейската култура. Но тя преподава само до 7 клас. За гимназия не знам как стои въпросът с учебниците. На сайта имаше съобщение вече за родителски срещи.
Записах девойката да си продължи корейския към Институт Седжонг, че да не й е скука 8 клас в 1 АЕГ. Може да следите страницата им във фейсбук, както и на Корейското посолство. Имат готини инициативи.

# 640
Аз купих тетрадки и химикалки от Лидл до края на седмицата са на промоция. И на нас ни казаха учебниците плюс учебните тетрадки са безплатни и са закупени и може би на родителската среща преди началото на учебната година ще ни ги раздадат. За първия учебен ден купихме рокля от паус вчера. А в спорт вижън онлайн магазина им намаление 20 процента та и от там поръчахме дрехи, маратонките още не си е избрала. Прочетохме само част от задължителната литература чувствала се изморена от този седми клас и искала почивка не я насилвам.

# 641
  • София
Много ми е интересно какви ще се учебниците по корейски и ще бъдат ли безплатни. За 26 деца в цяла България дали има български учебници. Изобщо толкова ми е интересно какво ще е в новото училище, че и на мен ми се иска да идва началото на учебната година. А уж тепърва ще ходим на море.
Големият ми син учи ЯЕ в 18то. Учебниците им са ксерокопирани копия от система за изучаване на езика през АЕ.
Предполагам, че подобно е положението и с корейския.

# 642
Много съм изненадана, че държавата ще поеме разхода за учебници по езици.

# 643
Мартеа забравям да кажа колко много се смях на поста ти за чистенето. Аз и казах онзи ден ще и купя нови дрехи за началото на учебната година ако си подреди  стаята , плюс гардероба да види кой дрехи ще носи ,кой не носи да ги събере ефект имаше голям, три големи торби с дрехи извади, плюс много химикали, моливи, чорапи и една изчезнала флашка излезна, нищо че е момиче но е много неподредена .

# 644
А пък аз всяка година си казвам, че преди да пазарувам ще проверя какво имаме вкъщи , да не трупам, ама все забравям и си купувам всичко, което се сетя. И така сега имаме в промишлени количества гланцови блокчета, моливи, гуми, острилки, боички и други Laughing , които вече едва ли ще се ползват

Общи условия

Активация на акаунт