Спор за името на бебето

• 14 521
  • 363
  •   1
Отговори
# 30
  • София
как сте излизали от такъв спор и имате ли тактики за справяне с такъв инат?

Тук не разбрах себе си ли визираш или мъжа ти ?

За мен компромиса тук е очевиден, в родилно ти пишеш името на детето. Пиши каквото искаш, но имай предвид цената, която ще ти коства. В крайна сметка имената са безплатни, кажи речи, дали ще е Гошо, Пешо или Иван, не е от голямо значение. Рабира се име, които го обричат на подигравки в училище биха били неудачен избор.

Сега сериозно, според мен сключете сделка с мъжа ти. Първият път той да го избере, щом си е мечтал за това. Само като се замисля, колко много жени искат мъж, който да иска деца .. а не могат да намерят такъв. Радвай се на мъжа си и не се газирай за глупости.

Суеверие - означава празна вяра или вяра в нещо кухо. Доста си суеверна и по-скоро това би ме притеснило мен.

# 31
Гледай как се съчетава името с фамилията. Ако искаш да е с нещо по-уникално и нечувано, където уж да докара повече късмет на детето (нещо в стил Джемма, Антъни, и тн.) - ами не всеки татко ще е готов да го приеме. С ММ до последно не знаехме пола на бебето. Бяхме говорили за имена, предложения за съчетания (ММ е чужденец и често мъжете в семействата имат 2 имена). Бях си харесала Виктор - интернационално, силно, мн красиво ми звучеше. Ама като ми го подадоха за 1в път - аз не видях Виктор. И на момента с ММ му дадохме др име.

# 32
Слагай двойно име, голяма работа, че ще е нелепо като Гери-Никол, ще му свикнете. Съвършения компромис е това

Егати мъжа, егати ината

# 33
... не ми е фаворит и не го "усещам"...
В този случай не бих се съгласила.
Поговорете като големи хора, когато сте в спокойно състояние. Кажи му, че е логично щом 2 от трите имена на детето са негови, поне на 1 да имаш право. За елементарно уважение става дума, ако го няма...
И повече не повдигаш въпроса. Като се роди, записваш, както си решила.

П.П. Мъжът ми не се е месил в решението за името на нашето дете. Аз също не го бях мислила сериозно, докато не родих. Името, което избрах дори не ми беше хрумвало, просто като видях бебето ми изникна в главата. Съобщих го, след като го регистрираха.

# 34
  • Beyond the stars
Слагай двойно име, голяма работа, че ще е нелепо като Гери-Никол, ще му свикнете. Съвършения компромис е това

Абсолютно.
Колко да е дълго това име, Теодор-Александър ? Има си деца с тези имена, нищо им няма.

# 35
Съгласна съм с мненията, че връзката е низ от компромиси. В нашата връзка обаче компромисите ги правя само аз. И нека въпросите "защо си тръгнала да раждаш дете на такъв мъж?" започнат сега 😀 не споря с вас, просто отстоявам мнението си. И с това, че имаме по-големи проблеми от името за решаване съм съгласна, но те няма да се решат за един ден, докато за изборът на име няма много време.

# 36
  • Beyond the stars
Съгласна съм с мненията, че връзката е низ от компромиси. В нашата връзка обаче компромисите ги правя само аз. И нека въпросите "защо си тръгнала да раждаш дете на такъв мъж?" започнат сега 😀 не споря с вас, просто отстоявам мнението си. И с това, че имаме по-големи проблеми от името за решаване съм съгласна, но те няма да се решат за един ден, докато за изборът на име няма много време.

В този случай, името ти е най-малкият проблем.
Изберете двойно име и приключете поне тази драма.

# 37
  • Melmak
Ама виж сега, компромисите и дрън дрън, това всяка леличка го дрънка. Аз ще ти кажа, че не е зор да правите компромиси ако гледате в една посока.

Утре ще купите апартамент, ще имате още съвместни решения. За всичко ли единия трябва да прави на пук за другия???

Чудите се за какво да се заяждате, изхабете я тая енергия за нещо по-градивно.

Това с двете имена не винаги е добра идея. Сещам се за един Иво- Нарцис. Не беше щастлив с второто си име, но вероятно някога някой е настоял.

# 38
Как въобще ИМЕ може да е МЕЧТА за някой? В смисъл, сериозно ли? Хората нямат ли други мечти, някак си по-съществени от това детето има да се казва Иван? Не разбирам...

Отделно майката го носи, ражда, кърми, гледа и т.н., редно е тя да има повече тежест в избора. Като мъжете вземат да разждат, да си ги кръщават както искат. То не стига, че детето носи и презимето и фамилията на бащата, ама и голям зор и за първото име.

# 39
Много съм докачлива и това го превръщам не в спор за името, а скачам срещу това, че понякога в нашите отношения се чувствам незачетена като човек и сега в "борбата" за името се опитвам да си спечеля поне веднъж за нещо толкова важно да се чуе и моята дума.

С инат и тропане с крак обаче няма да ти се получи. Имаш огромен арсенал от други оръжия и методи, с които да постигнете някакъв компромисен вариант, който да устройва и двама ви, вместо да си мерите инатите и да си съсипете отношенията. Все пак става въпрос за името на вашето дете, име, което ще носи цял живот, а не кой да се наложи над другия.
Днес се бодете за името, утре за храненето, после за възпитанието... И така ли мислите да я карате занапред? Ще ставате родители и трябва да действате като сплотен екип в интерес на детето, а не да се чудите кой над кого да надвие.

Баш за този арсенал от оръжия и други методи съм дошла да пиша тука и се надявам някой да сподели идеи. Изчерпала съм се вече и наистина не знам как да подходя, за да стигнем до консенсус. Ще подвия крак, ок. Хипотетично. После какво правим? Не искам да свиква че цял живот аз ще съм тая дето прави отстъпки и се съгласява с всичко. Може да ви звучи детинско, но колкото е важно за него името, толкова и за мен. Защо аз трябва да отстъпя и да правя нещо, което не искам след като можем да намерим неутрален вариант? Вместо да трябва някой да "отстъпва" просто трябва да измислим друго име, но както вече казах той отказва.

# 40
Ясно. Е, успешно воюване ви желая тогава. Без значение как ще се развие войната, да знаеш отсега, че и двамата ще загубите накрая. А най-големите загуби ще ги понесе детето ви.

# 41
Не, връзката не е низ от компромиси. Компромисите водят единствено до проблеми. Само ги отлагат във времето, докато не се отприщят лавинообразно.
Проблема се хвърля на масата и се обсъжда вовреме. Кратко, точно и аргументирано.
Не бих си кръстила детето на инат, нито с име която предизвиква вътрешна съпротива в мен. Гарантирам, че след подобен компромис и след 20 год. ще му натяквате и ще го кълвете във всеки един момент. Струва ли си!?

# 42
Проблемът не е в името. Липсва ви цялостна комуникация, а на мъжа ти му липсва слух. Явно сега се сблъсквате със съществен проблем и реакцията на мъжа ти никак не е добра. Да бяхте в ранен етап на отношенията, щях да кажа да си потърсиш герой от модерната литература, не възрожденски виц, но сега не знам какво да те посъветвам. Било му мечта ..ми да си беше наел сурогатна майка, не да създава връзка. Малко да поеме отговорност, не да се тръшка, отдавна не е в детската градина. Добре дошъл е сред другите хора, време е да забележи, че съществуват, като започне с предполагаемата си избраница.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 13:07 от Нарцùса

# 43
Как да подходиш? В родилното теб ще питат за името, казваш това, което искаш. Ако търсиш подход как да му промениш мнението, не мисля, че има такъв.

Защо двойното име не е вариант? Подмина всички постове, които предлагат двойно име.

# 44
Питаш с какво мечтите са различни от идеите? Simple Smile
Обикновено с това, че носят някакъв смисъл и ценност.
А идеите нямат смисъл и ценност, ясно. Авторката няма право на нейно усещане за името на детето, което носи. То на него може да му е мечта утре с авторката да идат да живеят в гората и да го играят Беър Грилс например. Дали би го направило разумно? Трябва да се мисли и малко практично и адаптивно.

Ели-Мели, +1.
Ако мъжът е такъв инат и все иска да става на неговото, както пише авторката, не ми се мисли после какви битки ще станат като се роди детето.

И не знам защо непременно решихте, че баш авторката иска някакво изчанчено име тип Джесика Иванова - той пък може да иска Пенка Иванова. Няма какво да гадаем, не е там въпросът. Според мен това да се спрат на някакво трето име е най-добрият вариант, но щом той дори не иска да чуе за това... смятай.

Общи условия

Активация на акаунт