Спор за името на бебето

• 14 505
  • 363
  •   1
Отговори
# 15
Имам си фаворит, просто беше отхвърлен от таткото. И да, не искам да е кръстено на роднина без значение жив или не. По стечение на обстоятелствата има и жив роднина с това име. Аз не искам така. Не че някой ще ни се сърди, просто не искам и то не е от инат. Искам неутрално име.

# 16
Нали е казал, че не го кръщава на роднина, просто харесва името?

# 17
  • Beyond the stars
Добре де, той има име, което винаги е искал да носи детето му, ти нямаш такова, ама ей така не просто не искаш това, нищо, че всъщност не било лошо и ти харесва.
Странна битка си избрала да си ги мерите, аргументът с починалия роднина някога не е състоятелен.
Ако не е нещо драматично и изкилиферчено бих приела да сбъдна мечтата на човека, когото обичам, да има дете с това име.

# 18
Добре де, той има име, което винаги е искал да носи детето му, ти нямаш такова, ама ей така не просто не искаш това, нищо, че всъщност не било лошо и ти харесва.
Странна битка си избрала да си ги мерите, аргументът с починалия роднина някога не е състоятелен.
Ако не е нещо драматично и изкилиферчено бих приела да сбъдна мечтата на човека, когото обичам, да има дете с това име.

Обяснила съм си вече аргументите защо не го искам това име. Това, че съм казала, че не е лошо, не означава че ми харесва за нашето дете. Глупост или не за вас, просто не искам да е кръстено на човек от семейството. Иначе не знам защо е това разбиране че щом той си е харесал името по-отдавна има повече тежест. Аз също имам име което ми е фаворит, но разликата е, че щом таткото не го иска това име аз оставям диалога отворен, а той - не. Една и съща и ситуацията и от двете страни, той е този който отказва да обсъжда други варианти, не аз.

# 19
  • Beyond the stars

Обяснила съм си вече аргументите защо не го искам това име. Това, че съм казала, че не е лошо, не означава че ми харесва за нашето дете. Глупост или не за вас, просто не искам да е кръстено на човек от семейството. Иначе не знам защо е това разбиране че щом той си е харесал името по-отдавна има повече тежест. Аз също имам име което ми е фаворит, но разликата е, че щом таткото не го иска това име аз оставям диалога отворен, а той - не. Една и съща и ситуацията и от двете страни, той е този който отказва да обсъжда други варианти, не аз.

Защото аз имах име наум, откакто се помня и ми беше много важно и ако мъжът ми се беше запънал ей така.... не знам. Не знам дали щеше да ми е мъж всъщност, защото от името нямаше да отстъпя.
Ма и той го знаеше много преди изобщо да стане реалност бременността.

# 20
Ако питаш как го убедиш, да му промениш мнението, и да се чувства по различен начин - няма да стане. Каквото и да изберете, явно няма да го харесва, колкото неговият избор. Поне на този етап.

# 21
Това дете не е ли и на авторката? А защо като тя го носи това бебе 9 месеца, тя ще го ражда, тя ще го кърми и тн, трябва непременно тя да отстъпва? Сакън да не нараним чувствата на големия мъж?

Той си бил харесал някакво име преди петстотин години, той не иска да чуе за друго име дори когато авторката предлага други имена, за да са на "неутрална" територия и двамата, той в момента й прави шантажи като тя иска да се разберат... Мъж мечта. 🥱

# 22
  • Beyond the stars
Това дете не е ли и на авторката? А защо като тя го носи това бебе 9 месеца, тя ще го ражда, тя ще го кърми и тн, трябва непременно тя да отстъпва? Сакън да не нараним чувствата на големия мъж?

Той си бил харесал някакво име преди петстотин години, той не иска да чуе за друго име дори когато авторката предлага други имена, за да са на "неутрална" територия и двамата, той в момента й прави шантажи като тя иска да се разберат... Мъж мечта. 🥱

Ама то е същото и от другата страна, не е ли това дете и на мъжа ?
"Големият" мъж би трябвало да е човекът, когото обича, не знам защо го иронизираме и чувствата му, само защото е имал мечта как да се казва детето му.

# 23

Много съм докачлива и това го превръщам не в спор за името, а скачам срещу това, че понякога в нашите отношения се чувствам незачетена като човек и сега в "борбата" за името се опитвам да си спечеля поне веднъж за нещо толкова важно да се чуе и моята дума.

Това е по-важно от избора на  което и да е име - ако се чувствате понякога "незачетена" като човек е сериозно нещо. И да сложите име, което вие искате, ще  сте решили само въпроса с името, но с незачитането?
По-добре изяснете това още отсега, регулирайте отношенията си Овреме, че после поводи да не ви зачита в един съвместен живот винаги ще се намерят, и то не малко.

# 24
Много съм докачлива и това го превръщам не в спор за името, а скачам срещу това, че понякога в нашите отношения се чувствам незачетена като човек и сега в "борбата" за името се опитвам да си спечеля поне веднъж за нещо толкова важно да се чуе и моята дума.

С инат и тропане с крак обаче няма да ти се получи. Имаш огромен арсенал от други оръжия и методи, с които да постигнете някакъв компромисен вариант, който да устройва и двама ви, вместо да си мерите инатите и да си съсипете отношенията. Все пак става въпрос за името на вашето дете, име, което ще носи цял живот, а не кой да се наложи над другия.
Днес се бодете за името, утре за храненето, после за възпитанието... И така ли мислите да я карате занапред? Ще ставате родители и трябва да действате като сплотен екип в интерес на детето, а не да се чудите кой над кого да надвие.

# 25
Ами, както и за много други неща във всяка една връзка, без компромиси не може.
Аз също като твоя мъж имах име, което знаех че е името на бъдещата ми дъщеря. Като разбрахме, че съм бременна с момиче, с мъжът ми все пак обсъдихме и други имена, но просто не ги “усетихме”. Именно затова съм определено съгласна, че детето си идва с името. Ей сега като гледам дъщеря ми е абсурдно да носи друго име от това, което съм знаела цял живот. Тъй като името е с определено значение, тя напълно отговаря на него.
Та в този ред на мисли, името, избрано от таткото има ли символика? В крайна сметка бащите също са родители, също може да усещат подсъзнателно кое имеподхожда на детето им.

# 26
И неговата мечта с какво е по-значима от на авторката идеите?

Авторката вече е предложила да изберат някакво трето име, той дори не иска да чуе. Поведение тип детска градина. Съгласна съм с мненията, че това, че не могат да правят компромиси във връзката си, е много голям проблем.

# 27
  • Beyond the stars
И неговата мечта с какво е по-значима от на авторката идеите?

Авторката вече е предложила да изберат някакво трето име, той дори не иска да чуе. Поведение тип детска градина. Съгласна съм с мненията, че това, че не могат да правят компромиси във връзката си, е много голям проблем.

С това, че за него е мечта, а за нея са идеи.

Поведението "детска градина" по-скоро се отнася до това на авторката. Всяка връзка е низ от компромиси, а не си ги мерим, чия мечта е по-голяма и кой заслужава повече.

# 28
Ние с ММ обсъждахме имена преди да забременея,бяхме и двамата на едно мнение за неутрално име.
Споровете ни едва вчера започнаха с избор на АГ,болница и раждане,все едно той ще ражда... Smile

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 12:49 от Анонимен

# 29
Питаш с какво мечтите са различни от идеите? Simple Smile
Обикновено с това, че носят някакъв смисъл и ценност.

Общи условия

Активация на акаунт