Адриана, Йоана или Диана

• 3 025
  • 48
  •   1
Отговори
# 45
Диана, макар че някои ще се чудят дали е Диана, Дияна, Деана.

# 46
  • София
Адриана и Диана много ми харесват, за мен Адриана е с по-хубавото галено име от двете (сравнявайки Ади и Диди). Йоана не е лошо, но е доста по-масово, има вариант на изписване на името с две "н", т.е. детето ще бъде периодичвно питано как точно се изписва името му (което е много досадно), а често срещаните галени имена на Йоана не ми звучат особено добре.

# 47
И трите имена ми харесват.

# 48
Дълго време с мъжа ми се чудихме как да кръстим дъщеря ни, нямаше женско име, което да харесва много на когото и да е от двамата. За Йоана имах същата дилема - харесваше ни и на двамата, но не исках да е кръстена на никого. Притесняваше ме и липсата на приятно галено.

В крайна сметка се спряхме на това име. Просто уточнихме пред близките, че не ни е било цел да бъде кръстена на някого. Относно галеното - в този форум прочетох два съвета, които много ми допаднаха. Първо - галеното ще си дойде само, ще си го усетите. Ние се обръщаме към нея с Йоана или Йоанка. Второ - както и да решите да ѝ казвате, в училище винаги ще е Йони, Йоли, Йо и производните. Simple Smile Слабо ме вълнува и колко е “популярно” - по-добре е да дам на детето си име, което да звучи нормално и да ми харесва, независимо колко други деца го носят, отколкото да го кръстя с някаква изгъзица, само и само да е “различно” и “уникално”. Единственият недостатък за мен, е че трябва да се уточнява броя “н”-та.

Диана ми харесва също. Адриана - не.

Общи условия

Активация на акаунт