КАУФЛАНД - тема 72

• 68 901
  • 786
  •   1
Отговори
# 780
Заредили са при нас от дубайския шоколад, само че не е този от брошурата, а и цената е друга - 13.99 лв за 90 гр.
 Не съм взела, защото е скъпо.
Нали уж като няма наличност на артикул от брошура, слагаха преди табелки, че се извиняват и предлагат на друга фирма артикул на същата цена…

# 781
Най-накрая са заредили и кокосови стърготини и взех. Взех и бонбони за почерпка в училище, дано дъщеря ми не се черви с побелели бонбони...🤔

# 782
# 783
Здравейте момичета,
От много време не бях ходила в Кауфланд и явно има защо. Известна ли Ви е новата политика на магазина, при която не може да върнеш стока, която след касата разбираш че е на друга цена. Всъщност още с маркирането на първият продукт забелязах и попитах, че цената е друга, но момичето отговори че промоциите излизали накрая. След плащане установих че не съм взела ориза на промоция, макар че го взех от съответния рафт. Веднага отидох на информация където ми заявиха, че не мога нито да го върна, нито да го заменя. На всичкото отгоре бях взела и два пакета.... изключително неприятно,  с тези евтини трикове съвсем няма да стъпя там. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Има ли смисъл да подам жалба.
Явно за всичко ще трябва да се внимава с тия. На 28.11. (вчера) купувам бонбони линд на цена 24 лв, а са в срок на годност до... 30.11.2024 г. След час видях, че съм купил нещо, което след 2 дни трябва да изхвърлят и отивам да ги върна, но... хранителни сроки не приемали обратно. През това време бях купил от магазин в кв. Изток, същите, на същата цена , но с още една година годност, е, не ми върнаха парите. След като се усъмниха, че можело да съм ги взел отнякъде и отивам да ги... сменя при тях, с техните безценни, им напомних, че на щанда има сигурно поне още 20 кутии с ъъъ... цели 2 дни оставаща  годност, се смилиха, и великодушно ми ги смениха с друга кутия, с оставащ 1 месец срок на годност. В този кауфланд, в кв Горубляне веднъж двигателно масло се оказа с 30 лв над цената, изписана на етикета, тогава ми върнаха разликата, която на касата ми надвзеха, а покрай вчерашните бонбони и един таратор, уж намален на около 1.60, се оказа с цена 4,50 но поне таратора го отсвирих  навреме, иначе и с него щях да отнеса плувката, явно разчитат на разсеяни и доверчиви купувачи. Явно и други са се напарили с тяхната "акуратност", щото до мястото за проверка на цените имаше зарязани 3-4 бутилки с таратор. Колко хора пък изобщо не са се усетили, мога само да гадая.
 Аз поне се почувствах като на битака, същата "коректност" я има и там.
 Е... след всичко това е ясно, че им затварям крана. Е, ще ми липсват стоките им с произход Украйна, но... няма пълно щастие.

# 784
Дунавският шоколад няма общо с баклавата. В масло до златисто се запича малко кадаиф, който след това се обърквам с крем от шамфъстък, това е пълнежа на шоколада.
 Масово хората из фейсбук групите си го приготвят сами и е голям бум в момента. И сам да тръгнеш да си го правиш пак излиза скъпо заради крема от шамфъстък.  В Дубай също бил много скъп този шоколад.
Явно е избухнал от Тик ток и всички полудяха да го правят и опитват. Във фейсбук групите и го продават, но вариантите май са турски. Този в Кауфланд не знам на каква марка е ?

Оригиналната рецепта тръгва доколкото си спомням от бременна жена, която се чудела какво и се яде и така го измисля. След това създава фирма и почва да го произвежда, забравих обаче как гръмва и там. Май от дубайски шей, който го опитва, или е искал от създателката да направи специален шоколад и за него. Не си спомням, но имаше в историята май и дубайски шейх. Създателка там е много известна в момента и освен този вариант има и още видове шоколади.

Аз не съм го опитвала, защото не съм много голям фен на крем шамфъстък и почти съм сигурна, че няма да ми хареса. Затова и не си правя труда да се опитвам да го правя или да купувам скъпи. Иначе и на мен ми е интересно и любопитно, защо толкова много се гърми покрай него, в някой момент сигурно ще взема от някъде за проба.

Този от брошурата къде стои в Кауфланд, днес май търсих малките и не ги видях. Изглеждат ми супер фалшиви и за 2 лв със сигурност няма да имат нищо общо, но едно такова щях да взема за проба.

# 785
Дубайски шоколад. Всяко чудо за 3 дена.

# 786

Общи условия

Активация на акаунт