КГБ = Клуб на Готините Баби - 223

• 30 610
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Да ни е честита новата темичка!  Nerd
ПИПИ, за теб с благодарност  Flowers Hibiscus  Kissing Heart !

Аз съм горе-долу  в "разбирателство" с дископатията- "ден боли, два не"  и обратно..... Бива, трае се!
Дълго продължи, чак ми омръзнаха и мазила и хапчета, ама така боляло- силно и продължително!  Money
ДС днес пък е с Т 37.4 и болки по цялото тяло, щерките дойдоха, донесоха му хапчета, прахчета, нахокаха го да не стои на включен климатик, напазариха ни доволно и сега през час го проверяват- аджеба пие ли си илачите!
Вече живна и преди малко го чух да се хвали на един негов приятел: Пейчо, днес отново усетих дъщерната загриженост, ако има такава дума, де!
Колко му трябва на един родител за да се трогне!!!  Disappointed Relieved
Вече трети път пазаря от Кауфланд чрез Интернет, голямо улеснение, голям кеф! До преди два месеца, нямаше разнос в нашия квартал, вече сме "в кюпа" и аз се възползвам. Не мъкна количката по 83-те стъпала или тежките торби, не мърморя на ДС, че не е купил това което трябва, не заангажирам и децата и т.н.......
Доставят ми продуктите до вратата срещу такса 5 лева и по мое желание малка почерпка за доставчика, те едни млади пъргави момчета, сякаш виждам внуците си.
По Великден доставките бяха безплатни, този месец поради Денят на Варна пак няма "такса доставка".
Спирам да пиша, че церемонията по закриването на Олимпийските игри започна, а аз държа да я изгледам.

Лека!  Nerd

# 16
Привет, привет мили дружки! Flowers Rose

Пипи, отново благодарско за уютната ни къщичка! Flowers HibiscusKissing Heart

Красива Бела, на патерица, но от сърце честит рожден ден! Да си здрава, благословена, да имаш много дни изпълнени с щастливи емоци с любими хора! Heart

Момичета, не съм писала от няколко дни, но ви четях редовно. ПРосто така се стекоха обстоятелствата. В деня на мързела взех, че се улях - 30 буркана кисели краставички, 3 дози от готовата манджа, доза и половина от мързеливия кетчуп и 22 малки буканчета стъргано домати.  Имах сили само да ви чета, колкото да си поема малко въздух. Днес продължих с рязане и прибиране на чушки въвфризера и малко печени чушки. Между другото готвене и подобни. Установявам, че вътъкът ми доста намалява. Уж приятна умора, защото съм доволна от свършеното, но не можах и да спя. Кукнах по ниекое време и няма да ви казвам с какво се занимавах посред нощите Grin

Радвам се, че при вас всичко е наред. Диди, ще се опитам да последвам примера ти относно и Асан е ора, не ще се опитам, ами май направо ще си го наложа. КАГ кога пътуваш за Румъния, дали няма да имате спирка в Русе Thinking

Няма да ви отбелязвам, защото май искам да си полегна, но съм ви прочела и мислено съм била с всяка една от вас Heart . Затова сега ви казвам лека нощ и до утре HugKissing Heart

ПП Сблъскахме се с Танитка. Танитка Heart Eyes  Радвам се, че си намерила начин хем вълкът да е сит, хем ягнето цяло и по важното, че с дископатията се "разбирате", дано съвсем постигнете разбирателство като тя отстъпи BlushHeart

# 17
  • Вила Великула
Каг, моля те сподели повече за екскурзията.  С удоволствие бих се включила .

# 18
Пипи, благодарности за къщичката!
Аз изпратих внучката. Майка ѝ дойде към обяд и отидоха на басейн, та да поплува детето, а не като с баба си - да се плицика в плиткото. Ама като ме е страх да я пускам в дълбокото. Знам, че може да плува, но през седмицата няма спасител. Отделно, че има големи деца, дето скачат и се боричкат във водата....А съм и голямо шубе, признавам си. То беше мрънкане, увещаване, обаждане на мама и тати да потвърдят, че я пускат, но не ѝ се получи и накарая обеща, че няма да влиза в дълбокото. Оня ден, като тръгнахме към басейна, пак започна да каканиже и ѝ викам  - "Нали обеща, бре дете!" - "Обещах да не влизам в дълбокото, но не съм обещавала да не мрънкам!"
Туше!!!!
Като си заминаха, изпратих ММ за нощна смяна и изчистих една торба ябълки  за оцет. На село, при едни приятели, има ранна ябълка, от която става най-хубавия оцет, който правя. От други ябълки не ми се получава такъв.
И това е за днес.
Спокойни сънища!

# 19
Пипи, с една приятелка се записахме . Датата е 21 септември. Цена 528 лв, 5 дни, 4 нощувки. Агенцията е Руал Травел- една от най-големите. С тях съм пътувала 5 пъти из Европа и всичко е точно. Искахме на 6 септември, но е анулирана и затова на 21-ви. Дано стане група, защото от дълго време искам да отида. Бях решила преди 2 години, но започна сагата с бежанците от Украйна по границата и се отказах. Сега е спокойно в това отношение. Можеш да погледнеш в сайта на Руал Травел. Всичко е описано подробно.  Ето програмата:
Скрит текст:
ПЪРВИ ДЕН – 04:00 ч. – хотел „Тримонциум” в Пловдив, 04:30 ч. - бензиностанция „Шел“ Пазарджик – трансфер до София за тези, които желаят/ 07:00 ч. – отпътуване от Централна автогара София, сектор 43. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Отпътуване от Плевен – 09:30 ч. или от Велико Търново* – 10:00 ч.;  от Русе  - 12:00 ч.

Забележка: при екскурзиите с дати на отпътуване 02.05.2024 г., 19.07.2024 г. и 21.09.2024 г., автобусът минава през Велико Търново на отиване и на връщане, а при екскурзиите с дати на отпътуване 24.05.2024 г., 06.09.2024 г. и 04.10.2024 г. - през Плевен).

14:00 ч. - пристигане в Букурещ. Панорамна обиколка на града: Парламента (отвън), парка "Извор", пл. „Романа”, пл. „Викторией”, Триумфалната арка (копие на парижката), парка "Киселеф" и дипломатическия квартал, националния драматичен театър, Университета, парка "Градина Чишмиджиу", кметството. Пешеходна разходка по булевард "Съединение", известен като букурещкото "Шан-з-Елизе", до пл. "Унирий". Посещение на патриаршеската катедрала "Св. Св. Константин и Елена". Пешеходният тур завършва с посещение на квартала „Липскани” в стария град - историческото сърце на Букурещ. Настаняване в хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за замъка Бран (наричан „замъка на Дракула”) - величествена средновековна крепост, кацнала върху скалисто възвишение над дефилето на р. Бран. Въпреки че всъщност замъкът няма нищо общо с Влад Цепеш, прототип на известния литературен герой граф Дракула, той е обвеян в легенди и представлява интерес с живописното си разположение, с добре запазената си средновековна архитектура и с интериорите си, датиращи от времето на любимата на румънците кралица Мария. Следобед – разглеждане на Брашов, чийто център представлява истински шедьовър на бароковата архитектура. Пешеходна обиколка – вратата Шей, вратата Катерина (останали от крепостните стени на града), синагогата (отвън), Улицата на въжетата, която има репутацията на най-тясната улица в Европа, Черната църква, църквата „Св. Троица”, Площада на Съвета, където бие сърцето на града, сградата на Съвета, православната катедрала „Успение Богородично”, Улицата на републиката. Настаняване в хотел в Брашов или Пояна Брашов. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Сигишоара. Разглеждане на Сигишоара, един от най-добре запазените средновековни градове в Европа, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Той е един от седемте укрепени града в Трансилвания. Неговият исторически център, с островърхите си кули, павирани улички и средновековни къщи, напомня на Стара Прага или на центъра на Виена. Пешеходна разходка: Цитаделата, Часовниковата кула, църквата на Доминиканския манастир, родната къща на Влад Цепеш - Дракула, Венецианската къща, Покритото стълбище. Около 15:00 ч. – отпътуване за Сибиу. Посещение на укрепената църква в Биертан. След XII век саксонците строят в Трансилвания масивни църкви - крепости, чиито камбанарии са в същото време и защитни кули, за да се защитят от набезите на турци и татари. В по-голямата си част, тези сгради са в готически стил, и биват достроявани и укрепвани чак до XVI век. Църквата в Биертан, която е в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, е едно от най-добре съхранените саксонски укрепления в Трансилвания. Нощувка в Сибиу или околности.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Наричан още „малката Виена”, Сибиу се гордее с репутацията си на най-красивия град в Румъния и през 2007 г. беше избран за културна столица на Европа. Центърът на града е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Пешеходна обиколка на Сибиу – крепостните стени, залата „Талия“, природонаучния музей (отвън), пл. „Шилер”, Големия площад – католическата църква „Св. Троица”, Синята къща, двореца „Брюкентал“, къщата „Талер“, къщата „Луч“, Кулата на Съвета, Малкия площад, Моста на лъжите, Люксембургската къща, ниския град, пл. „Юе”, евангелистката църква „Св. Богородица”, православната катедрала. Свободно време. Около 16:00 ч. – отпътуване за Пояна Брашов или Предеал. Настаняване в хотел. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за България. По пътя – тричасов престой в елегантния планински курорт Синая, разглеждане на двореца Пелеш и на двореца Пелишор – летни резиденции на румънските крале. Отпътуване за България по маршрут Синая – Русе – София. Вечерта пристигане на Централна автогара София. Трансфер до Пловдив.

Касс, минава се през Велико Търново, а после около 12 ч.  спира в Русе, за да вземе туристи от тези градове.
Танитка гледа закриването. Аз само слушам и поглеждам от време  на време. Май е по-прилично от откриването.  
Лека нощ на всички и до утре със здраве!

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 00:08 от K.A.G.

# 20
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Малко закъснях с първото кафе, но на вилата се спи много добре и даже се успивам. Снощи гледах и до късно закриването на джендърските олимпийски игри и днес не мога да стана.
Ето и понеделнишкото кафе. Да ви е сладко:

Днес 12 август  е  Международен ден на младежта.
Инициативата има за цел да насочи общественото внимание както към проблемите на младите хора, така и към постиженията и приноса им за политическото, социално-икономическото и културното развитие на глобално, национално и местно ниво.
Хубав ден и всичко добро.

# 21
Добро утро, дами!
Нинка, здравей - би ли разказала нещо, което те впечатли от закриването на Игрите?
Бях в движение, а и не се сетих.

Дидиа, ще се радвам да се поразходим заедно. А и с който друг иска - също.
Може би към края на седмицата - днес ще чакам да дойдат да вземат килима, утре внучката ще идва на гости с приятелка ( малко няма да ми е за гости в къщи, но не искам да и отказвам) .
Ще пиша кога ще се накикиморим с моето другарче и ще разходим хубост по жълтите павета Simple Smile , ти да видиш красУта неземна Simple Smile .

Ениска, приятен круиз!
Задължително е да има репортаж - това ще е едно мнооого специално пътуване с пиратски кораб.

К.А.Г, вчера ти си свършила работа за половината китайски народ, я по- полека Simple Smile .
За екскурзията - браво, така се прави- решаваш и действаш.
Аз септември съм на моренце, беше планирано за октомври, но го изтеглих с 20 - тина дни  напред, че ще водя и внука, а и майка му този път, та той да не изпуска много материал и да е още е началото..
Установих, че само с дъщеря ми, така по женски, не сме пътували от 36 г. - когато тя още не ходеше на училище. Тогава беше хубаво и, сега - ще разказвам, като си дойдем. Нещо се изгубихме в разбиранията ни за нещата през годините, но все пак очаквам приятни емоции.

Борянка, прегръдки за теб и малчовците!
Как сте, как мина първата вечер?

Танитка, като те четях си те представих на пейките пред хотела в Русе. Толкова образно разказваш, прави Хюго по- често, моля.

Кассси, и теб си те представям.
Прегръдки и поздрави за семейството. А малкия Буболечко да го нагушкай от една непозната баба.

Пипи, що толкова кратко?
Или аз съм пропуснала по - подробните ти постове.
Май за празник на селото ви / събор някъде прочетох - минА ли вече, или предстои.

След като К.А.Г. сподели за нейното пътуване през септември, аз пък да предложа за ноември.
Ще ми се повече да е почивка - Египет ми е по джоба, топло е и времето и морето, или пък обиколна екскурзия из Европа - бе съм решила, че още не е сигурно, кога ще мога да командировам Чарли в Стрелбище, но може и да действам на last minute, каквото подходящо изскочи в удобното ми време. Срамота - за осем месеца само три пъти съм пътувала - два в чужбина и последния - в Русе, а тооолкова ми се ходи някъде....

Поговорих си с вас, сега ставам, че задачките не чакат.
Хубав ден, мили приятелки!

# 22
Добро утрооо!

Пипи,благодаря ти за новата къщичка!🌸🌻🍀🥰

Нинка,благодаря ти за кафето и поредното инфо🍀🥰

Моето утро е от морето♥️
За съжаление днес си тръгваме.
Обичам да съм около морето.
Не обичам слънце,не робувам за тен и нон стоп съм под чадъра😀😃
Тази година сменихме дестинацията след пет години в Поморие с Равда.
Дойдохме с резерви,но се оказа,че ни хареса.
Мисля,че ще повторим,ако не тази година-догодина😃
Хотелът ни е буквално на плажа.
Нещото ,на което и двамата с ММ държим.Еле Я 😁🤭🙃😀
В момента съм на плажа.Багажът от снощи събран и към обяд тръгваме към у дома.
На идване пътувахме по стария път ,а не по прословутата магистрала.Бяхме го забравили този път .Е, по-бавничко се пътува,но се разглеждаш насам-натам,не е натоварено движението и т.н.
Днес пак от там.
На идване около Сливенско по пътя продаван разкошни праскови,на цени различни от пазарЯ,а и изборът е голям.
Ей тъй,както нямаше да правя компоти лай ще спрем и ще купя някой килограм😁😀.

Пожелавам ви спокоен ден ! 🥰🥰

# 23
  • Вила Великула
Добро утро!
Клечи, репортажите са ми кратки, защото освен работеща баба, тези дни съм и баба на пълен работен ден. Вики ще е при мен поне до края на седмицата, че у тях правят ремонт на кухнята.
Сега се приготвям да ходя до офиса, за да се снабдя с още документи за работата ми от къщи. Вики ще остане при съседското дете /майката и тя работи хоум офис и ще ги наглежда/. Освен заниманията с нея и работата ми, трябва да се погрижа и за прехраната.
Събора ни е на 31 август. Подготвяме се. Ще правим и фермерски пазар, а Вики и съседчето са измайсторили доста неща - свещници, разделители за книги, гривнички, герданчета и т.н. и ще ги продават. Половината пари ще дарят на Читалището в селото. Утре ще ходя да Общината за да подам документите за разрешителните, че да не ни създават проблеми "доброжелателите".
Трябва да купя и боя, че съм поела ангажимент да се съберем няколко човека и да боядисаме пейките на площада. Най-ми е смешно, че получавам постоянно съобщения от съселяни - Например следния случай: еди къде си има авария и тече вода, .....намерих телефон на аварийна служба и го изпратих да се обадят. Докладваха ми, че са се обадили. След няколко дни пак ми пишат - ние се обадихме, но още никой не е дошъл....направи нещо. Ами, какво да направя? Не съм кмет. Отговора беше - ами той кмета нищо не прави и затова се обръщаме към теб.
Ето, че Гъбчето ме изпревари с репортаж от морето.

# 24
Добре мина вечерта, дойдоха , оставиха ,заминаха. Сега не искат да закусват, молих, отивам пак да се моля.

# 25
  • София
Клечи, гледах доста от закриването, но и много  неща съм ги преспала. Най-важното за мен беше, че организаторите са си взели поука от критиките при откриването и нямаше джендърски изстъпления. Много се израдвах на Том Круз, който  скачи от покрива на Стад дьо Франс и след това взе олимпийския флаг и ще го занесе  в Лос Анджелис на мотор! Всичко стана много холивудско.
Ето ги и нашите олимпийци медалисти, които носят българското знаме.

Вероятно церемонията може да се гледа във ФБ.

# 26
  • София
Добро утро в новата тема.
Борянка, не ги моли. Може да не им е приятно да закусват.
Аз от малка съм така - става ми лошо ако хапна сутрин. Но докато завърших у-ще майка ми все подскачаше около мене с някакви храни, сандвичи и подобни. Като прибавим, че хич не беше домакински настроена - рахатясах като отидох да следвам във В. Търново.
Като огладнеят ще си потърсят нещо - големи са вече, могат да си кажат.
Уж ни помина болестта, в събота бяхме много зле и двамата.
Сега кашлям и не мога да лежа, но и това ще мине.
КАГ, хареса ми програмата за Румъния. Все хубави места са, но остава за другия живот при нас.

# 27
Добро утро в деня на младежта! Да ни са живи и здрави големите и малките младежи!
Нинка, ами няма лошо! Успиването е полезно! Всеки ден го правя и ми е добре!
Бо_ряна, аз се кОсех също с яденето на моите внуци. Зарязах молбите и кандърмите. Когато пожелаят и каквото пожелаят. Като гледам, не са умрели от глад.
Айша,  аз вече разбрах, че няма за кога да чакам. Съмне- мръкне и годините минават. Две години след загубата на моя мъж, всяка година си позволявам по една чужбинска екскурзия. За първата ме накара син 1, за да се измъкна от преживяното.   После аз сама си пожелавах. Сама си печеля парите, от никой нищо не искам, даже много помагам и никой не ми се сърди, че харча пари за ходене. Само за Египет ми е подарък, но аз съм се реванширала по разни начини, вкл. и финансови.
Затова си гледай дядото и ако ви се ходи, тръгвайте. Вече сме на възраст, в която няма време за чакане. Днес ни има, утре не се знае. От личен опит казвам, че животът може винаги да ни се озъби. Пък и децата ни, нека си го кажем, са егоисти. Все за нещо няма да са доволни. Ти сама сподели, че им се поднася на тепсия, а пак не са оценили. Затова и ние трябва да сме малко егоисти.
Пипи, видя ли програмата, която е в скрит текст ?
Гъбка, приятен път към дома! Заредила си се, сега да не хукнеш пак по градината, каквато си пъргава!
Клечи, хубава идея за съвместна почивка. Къде ще бъде? У нас или в чужбина?
Иначе ще те послушам и днес никаква работа! Ами аз вчера направо се "преуморих"!
 И тази седмица нямам внуци за наглеждане и изхранване. Заминават на спортен лагер.  
Хубав ден, младежКи!

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 16:17 от K.A.G.

# 28
Привет на компанията от мен и Банско!
     Излежаваме се като тюлени на шезлонгите, топкаме се в джакузито и басейна, и както казва ММ "то имало и друг живот"... После може и да го измизеруваме, но тези две нощувки ни се отразяват добре.

# 29
Привет, привет от мореплавателите! Изпълнихме заплануваното, качихме се на пиратския кораб и се повозихме около час. Минахме покрай малки острови, на които имаше много чайки, пИятелят беше много щастлив, че придружават кораба. Бяхме на носа и цял час беше капитан. Сега ще стане полицай, пожарникар, пилот и капитан. Следва почивка и след 16 ч. плаж.
Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт