Ухапване от комари

• 1 571
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте, полудявам вече. Постоянно ме хапе нещо по краката и ръцете. Нито го виждам, нито го чувам, но ухапе ли ме стават едни големи кръгове и сърбят. Никога не са ме хапали така до тази година. Някой има ли същия проблем и как се справяте. Направо ми писна да се чеша.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 00:13 от Не се сърди, човече

# 1
  • Melmak
Да, хапят ме постоянно, по същия начин. И винаги са ме хапали, сега пак ми стават такива огромни подути следи. Мажа се с фенистил са да не сърби.

Пускам си райд в стаята вкъщи, за да не ме хапят.

Навън ползвам репелент и гривна против комари.

# 2
Има препарати и за след ухапване. Може да питаш в някоя аптека.

# 3
Никога не са ме хапали така, както тази година. Иначе един комар не съм видяла или чула покрай мен.

# 4
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Детето последните две години е така, все е нахапан, и става на буци...
Комари ли са, бълхи ли са, нямам идея. Нямаме домашни животни, живеем в град, ужас е.
Ние го мажем с Дермодрин, но имам и Дипрогента, Фенистил, Алергозан...
На ухапаното място слагам мазило, отгоре стерилна марля 5х5 и лепя с Urgo, хирургична лепенка, широка 10 см. Режа си по размер.
За два дни се успокоява и свива с тези превръзки, а и не ги чеше.

# 5
Детето последните две години е така, все е нахапан, и става на буци...
Комари ли са, бълхи ли са, нямам идея. Нямаме домашни животни, живеем в град, ужас е.
Ние го мажем с Дермодрин, но имам и Дипрогента, Фенистил, Алергозан...
На ухапаното място слагам мазило, отгоре стерилна марля 5х5 и лепя с Urgo, хирургична лепенка, широка 10 см. Режа си по размер.
За два дни се успокоява и свива с тези превръзки, а и не ги чеше.

Моите изчезват , но сърбят и стават рани . Препоръчайте нещо с което да се мажа , когато съм на вън .

# 6
Значи продължавате с превръзките, поне аз така бих правила. Отделно може да приемате капки и сироп противоалергични.

# 7
Да, хапят ме постоянно, по същия начин. И винаги са ме хапали, сега пак ми стават такива огромни подути следи. Мажа се с фенистил са да не сърби.

Пускам си райд в стаята вкъщи, за да не ме хапят.

Навън ползвам репелент и гривна против комари.
Гривна против комари? Не бях чувала. Помага ли?

# 8
  • Melmak
Помага. Моята беше някаква уж детска, но тя е като телефонна жица и се разтяга. От аптеката купувам. Слагам си я на крака.

# 9

Миналото лято детето носеше такива и по ръцете, и по краката, но действат само няколко дни, и то не много, пак си го хапеха, а и са по 3-4 лв.

Това върши работа при малки ухапвания, лакираш и запечатваш мястото. Но за големи площи не е особено евтино, защото шишенцето е над 15 лв.

# 10
  • Melmak
Тези гривнички имат някаква миризма, подобна на лимонена трева или друго, не знам. И като спрат да миришат спират да действат.

За деца може и репелент спрей бочко. Аз ползвам същото, защото аутан не ми харесва как мирише.

За вкъщи може да включвате райд в контакта, помага.

За възрастни след ухапване - фенистил. Помага и не е скъп.

В събота в рамките на 10 минути ме ухапаха 4 пъти. Обаче нямам гривна в момента и не се бях пръскала с нищо.

# 11
И мен ме правят на решетка цяло лято откакто се помня. Чеша се до такава степен, че си образувам синки. Най-доброто решение е превенция! Винаги навън се пръскам с нещо против комари, а в стаята вечер пускам таблетка. Когато ме ухапят получавам огромна твърда сърбяща буца - когато се прибера стоя 30 мин с опаковка замразен фасул върху подутините и така на следващата сутрин буцата се е свила почти до изчезване. За сърбежа имам гелче за след ухапвания или фенистил. А като се свие съвсем се мажа вечер с крем Здраве или нещо друго хидратиращо.

# 12
и мен и детето ни хапят по този начин. мажем се с репеленти, на нея слагам и лепенки против комари. помага като цяло, но се случва и да ни нахапят.
за репелент съм доволна от занзи (препоръчано от педиатъра). за след ухапване фенистил или гел на брос. и двете помагат. на нея слагам и лепенки , за да не се чеше.

# 13
Тия гадове не хапят на едно и две места , а на много и започвам да се чеша като крастава . Друга година не е било такова нещо и да се подува толкова много . В чудо се виждам .. Ще взема и аз нещо да се мажа , че иначе не става .

# 14
  • SF
Целият ми гръб е нахапан от комари. В спалнята не съм усетила да влизат. Имам мрежа на балконската врата. Не мога да си обясня как е станало, но в огледалото видях, че яко съм нахапана. Не стават толкова големи, като при вас. На ръката имам една планинка от ухапано. Ползвам лепенки против комари, но не и когато спя. Просто не съм видяла комар в спалнята.
Вчера помислих, че може да е някакво хранително натравяне, но не съм яла нищо по-различно, нито яйца, нищо.
Досега не ми се беше случвало такова ядене на гръб.

Общи условия

Активация на акаунт