Ухапване от комари

• 1 747
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
Да се оплача и аз. Такова хапене от комари не е имало при мен. Навън си слагам репелент. Но вкъщи не виждам комари и съм нахапапа по краката на 4-5 места и по дупето. Много сърби. Мажа се с ментолов спирт и Фенистил. Тъй като имам генитален херпес и се зачудих херпес ли или е ухапано от комар? Като се огледах и пипах пъпките внимателно по няколко пъти, няма мехурчета или голям мехур и стоят пъпките твърди. Явно са пъпки от комар. Големи стават. Не минават по 4-5 дни и сърбят много. Гледам да не ги пипам и да се чеша, за да не стане по-зле и да останат белези. Дори не мога от тези пъпки да се обръсна и краката. Чудно е, че само по краката имам, а по ръцете-не.

# 16
Здравейте, някой ползвал ли е Wooden Spoon Био крем с овес за атопична кожа - той ми излезе като подходящ за много чувствителна кожа. Търся подходящ репелент преди и след ухапване предимно с естествени продукти, т.к. дори Бочко не понася на кожата на съпруга ми и буквално я разяжда .
Благодаря !

# 17
не съм ползвала конкретния продукт, но wooden spoon ме разочароваха ( друг техен продукт) и едва ли бих ги ползвала отново скоро.

за репелент препоръчвам занзи бимби, щом предпочитате да е с по-натурален състав.. беше ни го препоръчал педиатърът ( детето с е чувствителна кожа, с атопични дерматити на моменти). имайте предвид, че е 'мазничък' спрея и е със силна миризма заради етеричните масла.
за след ухапване вкъщи ползваме фенистил и псилобалм. за съжаление не винаги ми помагат и понякога се налага да ползвам (за мен) кортизонови препарати и локално и вътрешно. детето, което също е силно чувствително към ухапвания, го мажа често с фенистил/псилобалм и давам капки ксалерган...

# 18
Тези ли са продуктите :

# 19
това използваме ние.

ксалерган за детето, защото е на капки и е по-подходящ за деца от други противоалергични. давам го колкото се може по-малко. лепя и лепенки върху ухапванията, за да избегнем допълнително дразнене при случаен ( или не) допир.

аз използвам цетиризин и подобни при не чак много тежка реакция и урбазон(медрол, метил преднизолон) при по-тежка.
не ви препоръчвам кортикостероиди да приемате. имат много странични ефекти, но в моя случай се налага.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 14:05 от sin_zaek

# 20
Благодаря , ще си ги набавя !

Общи условия

Активация на акаунт