УНСС - кандидатстване и балообразуване

• 5 371
  • 41
  •   1
Отговори
Вдъхновена от приятелка, започнах да проучвам възможностите за кандидатстване в университет. Спрях се на УНСС, най-вече заради дистанционното обучение. Нямам представа обаче как и дали ще успея да се подготвя достатъчно добре, че да ме приемат. Притеснението ми е математиката, където имам много пропуски, а виждам, че имат ЕПИ, в който е включен модул Математика с 20 въпроса. Има ли запознати, които могат да изкажат мнения и препоръки? Какво ще стане, ако на БЕЛ се справя, но математиката е зле? Какъв е минималният бал за прием?

# 1
Ако имате добри оценки на матурите, можете да кандидатствате само с тях, без допълнителен изпит.
Ако нямате, има три възможности за приемен изпит: https://priem.unwe.bg/bg/pages/12795/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0 … %D1%82%D0%B8.html

Щом сте добре с БЕЛ, а се притеснявате от математиката, по-добре се явете само на изпита във формат ДЗИ БЕЛ. Дъщеря ми с него влезе миналата година. Можете да се явите на всяка дата, ще важи най-високата оценка.

Балообразуването е различно за различните специалности: https://priem.unwe.bg/bg/pages/19476/%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d0%be%d0 … %d0%bd%d0%b5.html

За минимални балове, прегледай темите от 2023 и 2024 г.

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 12:13 от Не се сърди, човече

# 2
Ако имате добри оценки на матируте, можете да кандидатсвате само с тях, без допълнителен изпит.
Ако нямате, има три възможности за приемен изпит: https://priem.unwe.bg/bg/pages/12795/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0 … %D1%82%D0%B8.html

Щом сте добре с БЕЛ, а се притеснявате от математиката, по-добре се явете само на изпита във формат ДЗИ БЕЛ. Дъщеря ми с него влезе миналата година. Можете да се явите на всяка дата, ще важи най-високата оценка.

Балообразуването е различно за различните специалности: https://priem.unwe.bg/bg/pages/19476/%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d0%be%d0 … %d0%bd%d0%b5.html

За минимални балове, прегледай темите от 2023 и 2024 г.
Това, че може само с БЕЛ съм го пропуснала. Правилно ли разбрах, че университетът си организира ДЗИ БЕЛ, без значение от година на завършване на кандидатите?

# 3
Да. От линка горе:
"На предварителните кандидатстудентски изпити могат да се явят както кандидати, завършили средно образование в предходни години, така и завършващите в годината на кандидатстване."

# 4
Давността на матурите не беше ли 5 години?

Така или иначе, няма никакво значение, още не съм чула някой да са го върнали от дистанционно обучения. Грам не го мисли.

# 5
Давността на матурите не беше ли 5 години?

Така или иначе, няма никакво значение, още не съм чула някой да са го върнали от дистанционно обучения. Грам не го мисли.
Аз разбрах, че УНСС прави свой изпит във формат ДЗИ, а не ДЗИ от дипломата за средно. А и ако не ми стигне балът... ще ме върнат, и още как. Бих се записала в редовна форма, но няма как.

# 6
Няма да те върнат, това не само е платен прием, че и дистанционен, никой не бяга от пари, не се притеснявай.

# 7
Няма да те върнат, това не само е платен прием, че и дистанционен, никой не бяга от пари, не се притеснявай.
Мисля, че не е платена дистанционната форма. Има предвидени места за държавна поръчка и семестриалната такса е 350 лв, ако не се бъркам. Иначе в момента има допълнително записване, което е платено - 950 лв/семестър.
Бих се записала още сега, но ми е скъпо.

Не се сърди, човече - знаеш ли дали за предварителния изпит във формат ДЗИ се изисква писане на есе или интерпретативно съчинение?

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 13:24 от Анонимен

# 8
Ние пък имам друг проблем и моля някой ако е запознат да сподели.Не минахме матурата БЕЛ и чак август е другата дата,в този случай можем ли да кандидатсваме в Унсс и примерно да минем техния изпит по Бел?Благодаря

# 9
Без взети матури няма диплома за средно образование. Без диплома за средно образование не може да се кандидатства висше.

# 10
Някой има ли минималните балове за Унсс за 2024г.? Намирам от 2023. Приета съм желаната от мен специалност дистанционно обучение - платено, държавната поръчка е с 0.73 по-висок бал. Чудя се дали да се записвам или да изчакам второ и трето класиране, пази ли ми се мястото в платеното ако не ме приемат държавна?

# 11
Някой има ли минималните балове за Унсс за 2024г.? Намирам от 2023. Приета съм желаната от мен специалност дистанционно обучение - платено, държавната поръчка е с 0.73 по-висок бал. Чудя се дали да се записвам или да изчакам второ и трето класиране, пази ли ми се мястото в платеното ако не ме приемат държавна?
И аз моля за отговор ако има запознати. Дъщеря ми е резерва от първо класиране с 5 човека преди нея с по висок бал,също чакащи  за държавна поръчка.
И аз не зная, сега пише, че може да се запише платено . Но ако изчака второ класиране и тогава не е приета по първо желание, може ли тогава да се запише платено?

# 12
  • у дома...
Минималните балове от първо класиране ги има в профила на всеки като линк. Точно под указанията за записване.

# 13
Минималните балове от първо класиране ги има в профила на всеки като линк. Точно под указанията за записване.

За тази година ги видях и както написах не ми достига 0.73 до първо желание. Исках да погледна от миналата година ако ги има някъде.

# 14
Нищо не се губи, ако се участва във второ класиране. В най-лошия случай ще ви прекласират на същото желание от първо.

Общи условия

Активация на акаунт