"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 65

• 35 585
  • 778
  •   1
Отговори
# 330
Не разбирам въпроса
Пишете че не може да се потвърди с тях овулация.
А с кои може!

# 331
С никои. Овулация де потвърждава при лекар. Или алтернативно с мерене на базална температура.

# 332
Не разбирам въпроса
Пишете че не може да се потвърди с тях овулация.
А с кои може!

Овулация може да се потвърди по два начина - или с ехограф, или с мерене на температура. Тестовете за предстояща овулация са полезни, за да се знае кога да се правят опити. Плодовитите дни са 5 дни преди овулацията + деня на самата овулация. След овулация, базалната температура се покачва с 0.2-0.3 градуса и това може да се види, ако се следи редовно, има и приложения, които го изчисляват.

Тестовете за овулация мерят лутеинизиращия хормон (ЛХ). Той си се отделя постоянно, но почва да расте преди овулация. Когато достига пика си, тогава предизвиква отделяне на яйцеклетката в следващите 12-48 часа. С тестовете точно пика търсим, затова трябва втората черта да е наситена колкото контролната или по-тъмна. И обикновено след пика следва овулация, но в някои случаи не (особено ако жената има СПКЯ). Но в повечето случаи си се случва.

Денят на пика е обикновено най-плодовитият, и обикновено е денят преди овулацията. Тогава е най-вероятно половият акт да доведе до бременност. Но в дните, в които ЛХ нараства, също може да се стигне до бременност - плодовитите дни са 5-те дни преди овулация и денят на овулацията, общо 6 дни в цикъла.

# 333
Здравейте момичета, искам да попитам възможно ли е в деня, в който трябва да ми дойде да имам отрицателен тест, а да съм бременна. Рано ли е все още тогава за тест или би трябвало ако съм да има хубави розови черти? Благодаря предварително🌸

# 334
Ако има бременност, тест вече би отчел.

# 335
Здравейте момичета, искам да попитам възможно ли е в деня, в който трябва да ми дойде да имам отрицателен тест, а да съм бременна. Рано ли е все още тогава за тест или би трябвало ако съм да има хубави розови черти? Благодаря предварително🌸

Възможно е ако е имало късна овулация

# 336
Здравейте отново, момичета! Преди малко си направих още един тест и за първи път не мога да разбера дали е + или - . Не ми се е налагало да правя много тестове до момента, на този малко ме обърка. Прилагам снимки и ми кажете дали си въобразявам, че има някаква бледа черта или няма нищо
И също да добавя, че днес трябваше да ми дойде , но много ми се вие свят и ми се гади от 2 дни  и усещам придърпване долу в дясно и съм прекалено изморена, днес даже не можех да отида на работа и само лежа цял ден🥲

# 337
Може би има нещо, но е трудно да се каже. Повторете с първа сутрешна урина

# 338
Може би има нещо, но е трудно да се каже. Повторете с първа сутрешна урина
Благодаря 🌸

# 339
  • Sofia
Здравейте отново, момичета! Преди малко си направих още един тест и за първи път не мога да разбера дали е + или - . Не ми се е налагало да правя много тестове до момента, на този малко ме обърка. Прилагам снимки и ми кажете дали си въобразявам, че има някаква бледа черта или няма нищо
И също да добавя, че днес трябваше да ми дойде , но много ми се вие свят и ми се гади от 2 дни  и усещам придърпване долу в дясно и съм прекалено изморена, днес даже не можех да отида на работа и само лежа цял ден🥲
Определено се вижда бледа черта, повторете и утре сутрин с първа сутрешна урина.

# 340
Определено се вижда бледа черта, повторете и утре сутрин с първа сутрешна урина.
Благодаря 🌸

# 341
Правих си тестове за овулация ,но бяха отрицателни и отидох на преглед лекарката каза , че имам задържан фоликул и ми назначи лечение. Въпроса ми е дали има вероятност все пак този фоликул да се е спукал говоря за дни след прегледа и все пак да се е осъществило зачеване извън очакваните дати за овулация ,  защото обикновено преди цикъл не ме болят гърдите , а сега са много чувствителни?

# 342
Всичко е възможно, само тест ще покаже има ли бременност

# 343
Здравейте, реших да попитам тук докато си направя тест, понеже за първи път се съмнявам, че може да съм бременна и съм доста объркана, извинявам се предварително ако въпросът ми не е за тази тема. С приятелят ми не се пазим от скоро, но не свършва в мен. Със сигурност сме го правили докато съм била в овулация и дните преди това също. Пия фолиева киселина от август, не защото планирам бременност, а за да поддържам добро женско здраве, старая се и да се храня здравословно. Попринцип трябва да ми дойде утре, от 1-2 седмици коремът ми е адски подут и ме боли, гърдите също, другото необичайно е, че ми се пишка постоянно, до такава степен, че не мога да се наспивам. Днес за пръв път ми се догади, като приятелят ми си отвори консерва с риба тон, а аз много обичам, никога не ми се беше случвало. Не знам дали аз си втълпявам всичко това, ще направя тест ако не ми дойде утре, не сме планирали да имаме бебе все още (на 24 сме), но сме говорили за това и ако забременея искаме и имаме възможност да го отгледаме. Страх ме е, но едновременно с това тайно ми се иска да съм забременяла. Интересно ми е какво е вашето мнение, докато си направя тест, дали са шансовете са големи, случвало ли ви се е да забременеете по този начин?

# 344
Здравейте момичета! Този месец пробвахме за бебе и си направих няколко теста и излизат бледи 2ри чертички. Аз съм с редовен цикъл трябваше да ми дойде вчера,но не дойде. Обаче имам някакви болки в корема ниско в ляво. Последния ми цикъл беше 24 юли. Възможно ли е да съм бременна с бледи черти и защо ме боли корема?
Здравей, моите бледи черти вече са 13г.с , аз също имах болки в началото и сега имам защото матката се уголемява, няма страшно, отиди при АГ Simple Smile успех

Общи условия

Активация на акаунт