"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 65

• 35 424
  • 778
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте дами, имам едно питане, защото съм супер объркана. На 20 години съм, миналата година имах спонтанен аборт и след него по мое желание ми изписаха Дровелис противозачатъчни. До миналия месец ми идваше като по часовник (последна менструация от 25.10 до 30.10) , обаче този месец имах лечение на бактерия с клиндавазин, клиндамицин, гинофлор и флукорик, а след това бях леко болна и съм пила само нурофен, та въпроса ми е понеже ми закъснява 6 дни вече, направих 3 теста (sure check) за 2 дни и в упоменатото в листовката време излязоха отрицателни и 3те, обаче първия не го хвърлих веднага не знам защо, но го отворих вечерта и имаше бледа черта, на другия ден с другите 2 теста пак така се появи 2ра черта бледа, но розова, а не бяла като повечето, които са снимани от дами с предполагащи изпарителни черти. Симптоми нямам нито за ПМС нито никакви. По принцип винаги съм била с болезнени гърди и кръст преди цикъл. Сега от 2 дни ме боли само кръста,  но може и да е от работа, че по цял ден съм на крак.Писах на гинеколожката тя каза, че може би ми закъснява от лечението, но си записах час чак за 11 дек., благодарна ще съм Ви да ми дадете някаква насока, ако някоя от вас е преминала през същото.

# 661
Неслучайно на тестовете пише да не се гледат след 15 минути. След указаното време са невалидни.

Проверете дали лекарствата, които сте пили, намаляват действието на противозачатъчните. Има такива случаи

Още ли сте на противозачатъчни? Цикълът с тях не е истински цикъл и не може да се водите по това колко ви е закъснението както другите жени.

# 662
Благодаря за отговора ще погледна листовките на лекарствата, но мислех че щом са ми изписани би трябвало да са съобразени с това, че съм на противозачатъчни или най-малко да ми каже да се предпазваме по други начини.
Иначе мислех да ги спра, но като видях че излизат отрицателни тестовете реших да не ги спирам, защото тъкмо бях започнала опаковката и вече бях изпила 3, знам че не се спират ей така.

# 663
Не ги спирайте, даже да сте бременна, те не вредят на бременността. Иначе не е проблем да се спрат по всяко време, ако планирате бременност, но доколкото разбирам, не са такива плановете.

# 664
Благодаря за отговорите, дами!

# 665
Здравейте!последната ми менструация беше на 26.10.(Не съм правила тестове за овулация)Цикъла си ми е редовен 28 дни винаги точен...Обаче ми закъснява днес е 6 ден(На трети ден закъснение направих тест,беше отрицателен)...Нямам представа какво се случва изобщо 😐

# 666
Какви симтопи трябва да имам при закъснение от 16 дни

# 667
Никакви

# 668
Ами направете нов тест

# 669
  • София
Положителен тест за бременност.

# 670
  • София
Ехее, 16 дни и все още не знаете дали сте бременна или не?

# 671
И ние сме така, перфектна спермограма, при мен всичко супер, има и овулация, но две години почти няма нищо. Само един аборт в 7ма седмица миналата година. Доктор Георги Кръстев от Софиямед ни каза, че сме здрави и просто трябва да не го мисля. Е да ама не става 😁 кажете как става това да не мислиш ?

Абсолютно същото и при нас.
Напълно здрави сме, аз отново този месец минах всякакви прегледи, изследвания и всичко е наред.
Мъжа ми е с перфектна спермограма.
Имаме едно дете на 6г, но искаме второ.
Този месец съм се заредила с една торба с тестове за овулация,ще меря БТ пък да видим.
Първата една година ми беше като мания, всеки месец тестове, температури и бях като луда да не изтървем овулацията. Направо секса си беше задължение. Сега гледам да го давам по-леко,но пак се притеснявам и много го мисля….

# 672
Само не съм си правила проходимост на тръби, вие правили ли сте?
Това остана и мисля другия месец да го направя, но предполагам щом имам едно забременяване значи са добре.
Аз днес направих втория престо но няма нищо, боклучави тестове лъжливи😄 а във няколко аптеки около нас само престо и шуър чек…

# 673
  • София
Това е първото изследване на жената и второ на двойката след спермограмата. С него се започва. Особено след предишна бременност и раждане.

# 674
Само не съм си правила проходимост на тръби, вие правили ли сте?
Това остана и мисля другия месец да го направя, но предполагам щом имам едно забременяване значи са добре.
Аз днес направих втория престо но няма нищо, боклучави тестове лъжливи😄 а във няколко аптеки около нас само престо и шуър чек…

Аз миналия месец си правих снимката и всичко е окей, поне няма да го мисля и съм спокойна относно тази тема. Докторът ми предложи да го направим чак след 6 месеца, понеже само около половин година правим опити, но аз исках да не го отлагаме

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 15:58 от unserwahnsin

Общи условия

Активация на акаунт