Работа в чужбина..

• 2 082
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте,

След множество разочарования от корпоративния свят в България и оставане без работа, реших да замина да работя в чужбина. Знам, че няма как да работя много добра работа, но искам да предизвикам себе си. Някой може ли да ме каже читави фирми за работа в Холандия, Скандинавия, Белгия? Може и на лично съобщение. Единствено не искам работата да е физическа и тежка. Заминавам заради психиката си, не толкова заради доходите си.
Без самостоятелно търсене и кандидатстване на работа, не става.
Благодаря.

# 1
Хм? Бих се насочила към агенция за намиране на работа. Най-добре през "Бюрото по труда". Така поне ще си сигурна, че няма да те изпрекарат.

# 2
Хм? Бих се насочила към агенция за намиране на работа. Най-добре през "Бюрото по труда". Така поне ще си сигурна, че няма да те изпрекарат.
Тази институция става ли изобщо за нещо? :/

# 3
  • Mars Hotel
Без да се обиждаш, но какво те кара да мислиш, че в чужбина ще ти е по-лесно да се справиш? Чела съм те в други теми и оставяш впечатление на човек, който не е особено гъвкав. Заминаване в друга държава допълнително ще усложни нещата, особено щом търсиш лека работа (каквото и да означава това). Помисли си добре дали това е подходяща опция за теб, няма нужда да ми отговаряш - на себе си отговори.

# 4
Тази институция става ли изобщо за нещо? :/

Аз заминах така легално. Много работодатели от чужбина търсят работници от там. Иначе ако заминавате на своя глава рискувате да ви измамят сериозно.

П.С. От сега преведи и легализирай дипломите си! Сертификат по владеене на необходимите езици също!

# 5
Без да се обиждаш, но какво те кара да мислиш, че в чужбина ще ти е по-лесно да се справиш? Чела съм те в други теми и оставяш впечатление на човек, който не е особено гъвкав. Заминаване в друга държава допълнително ще усложни нещата, особено щом търсиш лека работа (каквото и да означава това). Помисли си добре дали това е подходяща опция за теб, няма нужда да ми отговаряш - на себе си отговори.
Няма да ми е лесно, за това заминавам. да предизвикам себе си и да изляза извън комфортната си зона.

# 6
Бюрото по труда е легален и безопасен начин да заминеш. Като жена не бих рискувала да заминавам на сляпо. Ако работата която започнеш там не ти харесва, на място можеш да търсиш друга. Просто идея.

# 7
Не съм много сигурна, че ще намериш нещо различно от физическа работа, а по всяка вероятност няма да е и лека. На теория всички такива агенции и дирекции могат да предложат и работа на бюро. На практика търсят общи работници, защото в чужбина местните са по бюрата и местата с физическо бачкане няма кой да ги заеме, а и плащат малко като за тамошния стандарт.

# 8
А какви умения или дипломи имате, които да са ви от полза в чужбина, за да не работите физическа работа? С какво сте се занимавали тук и не Ви е провървяло? И аз не мисля, че навън ще е по-лесно, но всеки има право да опита.

# 9
Никога не съм разбирала това Холандия, Белгия, Германия. Ела в Ирландия. Говорят английски, хората са невероятни, квалифицирана работа - бол. Времето е приятно - няма адски горещини, зелено е, прохладно е. С квартирите е трудно, ама то е така навсякъде. Стига си писал за едно и също. Действай.

# 10
Най-важното според мен е когато отиваш в една държава да имаш сравнително добри познания на езика/езиците там. Така че каквото и да стане, когато можеш да общуваш с местните, и работа ще си намериш, и ще те гледат с друго око, а и не си зависим от някой да ти превежда. Иначе при първата несполука, ще трябва да се връщаш обратно. Това е многократно потвърждавано.
За наши неграмотни българи вкл. и от малцинствата ни, не мисля че трябва да ти казвам. Но ето един пример - мой приятел отива в Кувейт, с добър немски, руски, малко англ. и иврит. /все пак той е специалист и може да си върши работата, няма нужда да е полиглот). Остава проблема с общуването - с арабите трудно, индийски и египетски работници и служители които по принцип са със почти перфектен разговорен англ. за тях е като втори майчин, въпреки че може да не знаят азбуката и да не могат нито да четат нито да пишат.
Та нашия се наложило спешно да набляга само на английския (арабски от нулата няма шанс )защото той трябвало да разчита документацията, а един египтянин като го слуша как чете, вече им превежда на арабите работници или шефове.

# 11
Говоря добър английски, в България се занимавах с банки и бизнес развитие, тоест няма общо. На 35 съм.

# 12
С английски имаш шанс за НЕфизическа работа само в англоговоряща държава, ориентирай се натам. Макар че във всяка държава вероятно си има достатъчно местни желаещи за "лека" работа, каквото и да значи това за теб. Кол-център не е ли вариант?

# 13
Аз си намерих работа изключително бързо (според мен). Отне ми малко над месец. В един ден получих две оферти, което си беше чист късмет. Всичко се случи през LinkedIn. За физическа работа е още по-лесно, но и очакванията не бива да са големи.
Вече 3 години сме в Ирландия. Наскоро фирмата ми направи голям брой съкращения и аз също бях афектирана. За две седмици след като разбрах за евентуално съкращение получих оферта от още по-голяма и утвърдена компания. Това е в ИТ сферата. Човек има ли опит и знания в дадена сфера лесно би могъл да си намери работа + език.

# 14
  • По света и у нас
Никога не съм разбирала това Холандия, Белгия, Германия. Ела в Ирландия. Говорят английски, хората са невероятни, квалифицирана работа - бол. Времето е приятно - няма адски горещини, зелено е, прохладно е. С квартирите е трудно, ама то е така навсякъде. Стига си писал за едно и също. Действай.
Звучи супер… да взема аз да дойда? 😏. По темата, звучиш малко депресиран/ от БГ, в чужбина не е много по различно. Корпорациите са си корпорации, не очаквай лека работа. Само, че в чужбина е по скъпо. Пробивай в Америка.

Общи условия

Активация на акаунт