С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 24 324
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Извинявай, ама ти сливи ли ще имаш в устата да кажеш, че не си съгласна още на втората четка. Щом синковеца ти е достатъчно голям да си меша четката за зъби с някоя девойка, значи може да подписва и договори за наем.
За мен изначално са виновни хората, които прекрасно знаят какво става, но допускат да стане, че даже и съдействат.
Не ми е жал за подобни свекърви и тъщи.
Като знаете, опрете се на општа и знанията си и предотвратете да бъдете изтипосвани по форумите.

# 526
  • Пловдив
Абе първоначално си викаш - е какво толкова.

Обичайно преди това е имало няколко други, които просто са оставали и е имало и други четки за зъби. Ако ме разбирате. Обаче са си заминавали. Докато някоя не остане.

# 527
Ами като видиш, че шестата четка стои, ще го питаш директно кога смята да се изнесат в собствена баня.

# 528
Ако съм аз, още преди да се появи първата четка, или най-късно като я видя, ще обясня, че този апартамент го ползвам и да няма очаквания да живее там с бъдещата си жена. Още повече, че има братя и няма как да остане само за него.
Знам, че няма гаранция, че ще чуе от първия път.

# 529
Тогава да попитам хипотетично, ако въпросната майка (свекърва) хем иска момчето й да има приятелка, да се разбират и т.н., хем не е готова да си пусне момчето при момичето да живеят заедно, защото така ще изгуби един човек, който до някаква степен помага в домакинската работа. То какво да направи момичето? Не само ще сложи 6 четки за зъби, но ще направи всичко или да живее при тях, или да се изнесат от въпросното място, където живеят родителите на момчето. Така, че като не сме много сигурни каква е точно ситуацията, според мен трябва да се разграничаваме в раздаването на крайни мнения, който малко звучат малко като ултиматум - щом й е тук четката решавай дали ще живеете тук, другаде, или не.

# 530
Разбирам, че понякога родителите отлагат разговори с децата си с надеждата, че нещо не е постоянно, че не му е сега времето, че ще се размине и този път от само себе си.
Само дето знаете, че няма да се размине. Вършете си родителската работа, а не да разчитате на здравия разум в решенията на млади хора, които нямат и наполовина на вашия опит и знания.
Интересно ми е дали и в работата така стоите и гледате някой новобранец как постепенно върши някоя глупост, дето после ще ви се лепне на вашия гръб или вземате мерки още на "първата четка".
Едва ли...
Но в къщи просто ще си седите и гледате как снахата се настанява в дома ви и после да я обвинявате нея, въпреки липсата на опит и това, че мозъкът и е объркан от хормони и феромони поради влюбването.
Каквито оправдания свекървата няма.
Дайте добър съвет на децата си да не живеят с вас и няма да бъдете разнасяни по подобни теми.
(Сори за лекцията, веднъж даскал, даскал завинаги. Много често съм виждала тази грешка, родители седят и чакат да им се размине, а после обвиняват всеки друг, но не и себе си.)

# 531
  • София
Не е толкова просто - има четка и веднага “Решавай! С мама тук или с девойката навън!” Факторите са много. Зависи от възрастта на майката и на сина. Зависи дали той учи или работи, или и двете, а и девойката как е финансово. Освен това има личностни особености - ако детето ти е разтропано, комуникативно, с много и различни приятели, е едно. Ама ако е нърд и всяко излизане от жилището му е малка драма е друго. Съгласна ли си да поемеш отговорността за вземане/принуждаване към решение, евентуално касаещо бъдещето му като съпруг и баща? А ако повече не се появи/задържи никоя девойка? Или пък си прекъсне ученето, или напусне перспективна в бъдеще, но по-малко платена в момента работа, за да е с нея и да могат да се издържат?
А да не говорим, колко зависи поведението от характера и разбиранията не само на родителката, ами и на девойката.

# 532
Мисля, че всички знаем какво означава оставената четка за зъби. Не е временна връзка, а първа стъпка. Така че появи ли се чужд багаж, значи е време за разговор.

# 533
Опосум, недей така. Снахите не са 15 годишни девойката. Чак ги изкарахме невменяеми тук.
В една такава ситуация медала винаги има две страни, които са еднакво виновни. Едните, че постъпват по дадения начин, а другите, че го позволяват, въпреки че не ги устройва.

# 534
Колкото и да са възрастни снахите, пак са по-млади от свекървите (естествено, има изключения Grinning).
Освен това задължение на собственика е да си брани собстеността, а не на снахи, зетьове и прочие навлеци.
Не виждам оправдание за някой да гледа чужда четка в собстената си баня и да не мъцне.
Освен ако не иска да е точно така - мълчи си с цел снахата да се нанесе, за да е близо до сина си вовеки веков.
Ама това вече е съвсем погрешно.
И за съжаление се вижда в доста семейства - не се изнасяйте на квартира, на ви този ключ, пък после снахата виновна, че е разбрала погрешно поканата.

# 535
  • София
Надявам се никога да не възприемам детето си и партньорът/ката му като навлеци. Може да има уговорки, но животът е шарен - промени в обстоятелствата също може да има. И целите се променят. Значи, ако не вдигнеш всичко във въздуха веднага, когато видиш чужда четка за зъби в банята, то детето ти е мамино синче и доживотно ще искаш да е под крилото ти? Много крайно. Добре, че навремето свекърва ми хем не мъцна като се нанасях полека у тях, хем после винаги е била зад гърба ми и без нейна помощ нямаше да успея да накарам синът ѝ да се преместим в нашето жилище.

# 536
Да си брани собствеността на жилището ли или собствеността на сина си? Коя собственост? Ти имаш ли синове?
Голям проблем, че синът ти има приятелка и айде вън. Като че ли е нещо лошо или срамно.
Ще обеднееш че ще ѝ сложиш закуска и кафе, и ще ти харчи топлата вода и ще ти отеснее...
Като че насила сте ги раждали тия синове.

# 537
Определено се надявам, че синът ми няма да си играе на семейство в детската си стая.
А дори да е инцидентно, кафето и закуската са от него.

# 538
Още дори не си станала свекърва и вече си негативно настроена. Това наследствено ли се предава или така сме възпитани...
Ако това ще те успокои няма да е първата снаха ти, и втората няма да е.
Аз пък предпочитах докато са млади да се наиграят в къщи, а не по хотели или в чужди къщи. Наиграха се, намериха си техните половинки и сега вече си имат техни жилища. Не съм нито обедняла нито оглупяла, че съм ги "търпяла" .

# 539
Само не разбирам, защо ми се караш? Казвам аз какво бих направила, не ти давам наклон на теб.
А бих го направила, точно за да не се натрапвам и да досаждам на снаха си. Никак не ми допада схемата с 2 поколения в една къща. Нито като снаха, нито като свекърва един ден.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 10:22 от alex_jp

Общи условия

Активация на акаунт