С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 25 052
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Тази свекърва знае ли, че не живее там? На мен ми прилича да са отишли на село за през лятото, не да са предоставили жилището на младите.

# 181
И на мен така ми изглежда.

Авторке, говори с мъжа си и му кажи, че не може така, или това е ваш дом и се идва само след уговорка, или да търсите вариант да се изнасяте. Човек трябва да има спокойствие в дома си.
Но ако жилището е тяхно не знам как ще стане.

# 182
Ако снахата е показала,че не и е приятно да идва свекървата,тя най-вероятно е говорила със своето дете.
Затова писах да се уточнят двамата каква честота на гостуванията е приемлива и разбира се след обаждане.
Добре и да не се забравя,че с малко дете винаги се налага някой да помогне при различни спешни случаи.

# 183
Бих искала да споделя нещо с вас незнам аз ли излизам толкова лошата или съм някакъв лош човек но наистина не мога да приема отношението на родителите на мъжът ми.
Според вас нормално ли е свекървата да идва всеки месец в нас без да ми звъни на мен и да ме предупреждава и да има ключ за който нищо не е споменавала.
Всичко е заради това да виждала детето и уж да ми помагала защото съм бременна. Аз нямам нужда от помощт. Тя като дойде нв чисти само с  малкия си играе. Нямам никаква реална помощт. Пред мъжът ми го пита какво да му сготвила.
Аз не влизам в конфронтация с нея. Не се заяждам. Държа дистанция и само за малкия си говорим. Но виждам как няма никакво уважение към мен като съпруга и домакиня в този дом.
Той е и техен затова сигурно се чувстват така свободно да си идват когато искат и стоят.
Мъжът ми я защитава и казва че нищо не можел да и каже. Казва че трябва да се радвам че имаме помощт. Нямам подкрепа от него нито пък от майка ми. Тя ми казва,че това отношение щяло да ми се върне но аз никога не бих постъпила така един ден с децата си. Не съм такъв натрапващт човек просто и държа на личното пространство на всеки. 
Дайте ми съвет как да постъпя и как да се държа защото съм бременна и всеки момент ще родя и хормоните ми бошуват. Много зле се чувствам Sad

Идва всеки месец?
Това какво означава ? Идва в месеца за 1 ден или как ??

Мъжа ти за каква помощ говори , след като ти такава не виждаш ???

А на майка ти приказките .. да я хвана аз с правата лопата

# 184
Добре де,ако идва 1 ден за един месец,това много ли е?
Ако отглеждаш момче,ти колко пъти на месец ще искаш да видиш сина си и внука?

# 185
Ако е за един ден, нека да идва в такъв, в който и синът ѝ си е у дома. Подозирам, обаче че остава за няколко дни.

# 186
Ако за свекървата това е основно жилище и временно пребивава на село/вила, но идва веднъж-два пъти месечно, това променя нещата. Тя има право да си бъде вкъщи. Но пак не отменя, че може да се обади преди да пристигне - Здравейте, в сряда идвам за няколко дни.

Вече авторката да каже кое как е.

# 187
Да просто и аз съм си виновна че съм се поставила в тази ситуация без да имам някакви претенции или поставени условия.
Те са голямото добро утро а аз все едно нищо. Мислят си че като са лекари и могат да си позволят такова държание. А всъщност са доста ограничени хора като разбирания но аз не искам да ги променям.
Незнам как мога да направя така че да ме уважават. Явно е кауза пердута...

# 188
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Да просто и аз съм си виновна че съм се поставила в тази ситуация без да имам някакви претенции или поставени условия.
Те са голямото добро утро а аз все едно нищо. Мислят си че като са лекари и могат да си позволят такова държание. А всъщност са доста ограничени хора като разбирания но аз не искам да ги променям.

А защо държиш да те уважават?
Не става насила...
Мои познати, преди 20 години се взеха, родителите на младежа- юрист и архитект, негодуваха, че снахата, много хубава жена между другото, не е образована. Две деца роди, нейните родители помагаха докато бяха малки, тя учи, работи, почна "кариера", и сега се разведоха, защото просто на нея и писна да се доказва...

# 189
  • При семейството си
Мъжът/синът уведомяван ли е за тези посещения?
При какви условия е даден апартамента?
Да се гледа 2-3 годишно дете, да се занимаваш с него, също си е вид помощ.
За чистачка, можете или не можете да си позволите платена такава, защо очаквате това да е свекървата?
За съжаление ще трябва да се доказваш, има за какво и в какво.

# 190
"Идва всеки месец" какво точно означава? От друго населено място, от друг квартал?
Вие като се нанесохте в това жилище, говориха ли при какви условия ще живеете там?

Да, неприятно е някой да идва без предупреждение, но всеки месец, ако е за ден, два в месеца, не мисля че е голяма драма. Освен това, едно е някой, било и родител да дойде в моето жилище без предупреждение, друго е "ползвайте нашето жилище, докато ни няма", има някаква разлика. Но каквито и да са фактите, проблемът е в мъжа. Правилно или не, очевидно, той има нужда от това гостуване, от срещите с майка си "всеки месец". Ако ти е неприятно, би следвало с него да обсъдиш.

# 191
  • ...живея на последния етаж...
И аз не бих уважавала кой знае колко такъв един ненатрапващТ се човек, който и помощТ не иска .

# 192
Мъжът/синът уведомяван ли е за тези посещения?
При какви условия е даден апартамента?
Да се гледа 2-3 годишно дете, да се занимаваш с него, също си е вид помощ.
За чистачка, можете или не можете да си позволите платена такава, защо очаквате това да е свекървата?
За съжаление ще трябва да се доказваш, има за какво и в какво.
Абсолютно е така, но само ако тази помощ е желана. Иначе никаква помощ не е.
Иначе съм съгласна, че в никакъв случай не може да има очаквания свекървата да е чистачка. Не е нейна работа да пуска перални, да чисти и т.н.

Обаче за какво ще трябва да се доказва авторката, пред кого? Тя е равноправен член на това семейство, струва ми се. Но тя нещо подминава да обясни форматът, на който са се съгласили да обитават жилището. И все пак,  елементарното възпитание изисква да звъннеш преди да отидеш някъде, дори само да обявиш, че идваш.

# 193
Бих искала да споделя нещо с вас незнам аз ли излизам толкова лошата или съм някакъв лош човек но наистина не мога да приема отношението на родителите на мъжът ми.
Според вас нормално ли е свекървата да идва всеки месец в нас без да ми звъни на мен и да ме предупреждава и да има ключ за който нищо не е споменавала.
Всичко е заради това да виждала детето и уж да ми помагала защото съм бременна. Аз нямам нужда от помощт. Тя като дойде нв чисти само с  малкия си играе. Нямам никаква реална помощт. Пред мъжът ми го пита какво да му сготвила.
Аз не влизам в конфронтация с нея. Не се заяждам. Държа дистанция и само за малкия си говорим. Но виждам как няма никакво уважение към мен като съпруга и домакиня в този дом.
Той е и техен затова сигурно се чувстват така свободно да си идват когато искат и стоят.
Мъжът ми я защитава и казва че нищо не можел да и каже. Казва че трябва да се радвам че имаме помощт. Нямам подкрепа от него нито пък от майка ми. Тя ми казва,че това отношение щяло да ми се върне но аз никога не бих постъпила така един ден с децата си. Не съм такъв натрапващт човек просто и държа на личното пространство на всеки.  
Дайте ми съвет как да постъпя и как да се държа защото съм бременна и всеки момент ще родя и хормоните ми бошуват. Много зле се чувствам Sad
  Слънчева роза, попаднала си в доста "тъпа" ситуация . Съчувствам ти.  Ето и тук виждам отношения,в които не се зачитат чужди граници. Няма значение чие е жилището.  Няма значение кой е доктор,кой е архитект, всеки човек е важен,и най-големия клошар да е пак е важен .  Във твоята ситуация не виждам да има подобрение,напротив . Щом мъжа ти не се интересува как се чувстваш от присъствието на неговия родител, няма да постигнеш голям успех с това да го накараш да говори с майка му . И аз се питам като уж е толкова от "голямото добро утро" как не може да се усети че това което прави не е ОК . Не мога да разбера хората,които постоянно искат да се мешат в семействата на младите . Тая баба като толкова иска да види внучето не може ли да го вземе в тях да му се порадва тъкмо майката ще си изчисти,сготви,ще си почине.
 А относно коментара на Крас...Ива... Много ме подразни -и тя не би уважавала ненатрапващ се човек,който не иска помощ- защо пък трябва да иска помощ ,като може д а се справи и сама?И едва ли получава,кой знае каква помощ,щом е недоволна . На такива хора ,които се бутат да помагат,трябва да им виснеш на врата,да чакаш да вършат всичко,тогава ще видим колко ще искат да помагат. Ще избягат с 200.
 Да и не може да се очаква свекървата да пуска перални и те подобни неща,но да ви попитам ,като иска свекървата да помага за бебето,в какво се изразява помощта?

# 194
Едни и същи казуси, няма как да има нови решения. По този казус сме давали много и различни решения. Но аз да ти задам няколко въпроса:
1. Те са от голямото Добро утро, а ти изобщо имаш ли някакво образование и с какво се занимаваш? Имаш ли сигурна професия и доход?
2. Нивото ти на грамотност е покъртително, но хайде свекървата надали е учител по БЕЛ.
3. Условията при които да ползвате апартамента изяснявали ли сте ги някога?
4. Както и друг път съм писала имаш проблем с мъжа ти, а не със свекървата. И за пореден път условията се поставят най-лесно предварително.

Общи условия

Активация на акаунт