С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 25 087
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Не във връзка със свекървите,описаното явно е анекдот.В моето семейство и семейството на родителите ми не се псува. аз също съм възпитавана  строго от баба и дядо учители.Не би ми било никак приятно да слушам такива думи от устата на младо момиче.

# 166
Cuckoo, виждам, че е анекдот, а не истинска история. Grinning И все пак вярвам, че някога, някъде се е случило нещо подобно - човешкото въображение работи с аналогии. За да го измисли това нещо авторът, той вече е видял, чул и възприел нещо реално преживяно. Не е задължително да е от нашата култура. Възможно е и историята да е преведена.

# 167
Моята с нищо. Супер готина е и веселяк и винагш готова за приключения. Винаги ме подкрепя и окуражава. Доста силно говорш и така повечко, но всеки си има особености. И аз понакога съм приказлива.

# 168
Бих искала да споделя нещо с вас незнам аз ли излизам толкова лошата или съм някакъв лош човек но наистина не мога да приема отношението на родителите на мъжът ми.
Според вас нормално ли е свекървата да идва всеки месец в нас без да ми звъни на мен и да ме предупреждава и да има ключ за който нищо не е споменавала.
Всичко е заради това да виждала детето и уж да ми помагала защото съм бременна. Аз нямам нужда от помощт. Тя като дойде нв чисти само с  малкия си играе. Нямам никаква реална помощт. Пред мъжът ми го пита какво да му сготвила.
Аз не влизам в конфронтация с нея. Не се заяждам. Държа дистанция и само за малкия си говорим. Но виждам как няма никакво уважение към мен като съпруга и домакиня в този дом.
Той е и техен затова сигурно се чувстват така свободно да си идват когато искат и стоят.
Мъжът ми я защитава и казва че нищо не можел да и каже. Казва че трябва да се радвам че имаме помощт. Нямам подкрепа от него нито пък от майка ми. Тя ми казва,че това отношение щяло да ми се върне но аз никога не бих постъпила така един ден с децата си. Не съм такъв натрапващт човек просто и държа на личното пространство на всеки. 
Дайте ми съвет как да постъпя и как да се държа защото съм бременна и всеки момент ще родя и хормоните ми бошуват. Много зле се чувствам Sad

# 169
  • София
Разбери се с мъжа ти. Явно на него му харесва това положение. Освен това след като това е техен дом, защо си се съгласила да живееш там?
За мен не нормално и затова не се съгласих да живея в дом на свекърите.

# 170
Имах подобна история, с разликата, че апартаментът си е наш и идваше за седмица под предлог да видела детето, а четеше вестници и гледаше сериали. Реших проблема като се разбрахме с мъжа ми тя да идва само петък-събота-неделя, за да може и той да е вкъщи и хем да се видят (не че изобщо нещо си говорят), хем да е там, защото пред него се държи по друг начин.
Не бих се съгласила да живея в тяхно жилище (не че имат), бих си теглила кредит, но накрая ще знам, че ще е мое и на мъжа ми и никой няма да ми идва, когато си поиска.
Той тогава ми се намуси малко, като сложих ограничение кога може да идва, обаче нямаше как в един момент вече не се търпеше.
Сега съм бременна с второ и точно си мисля как съвсем скоро като пусна болничен и си остана вкъщи, пак ще започне да идва по-често, но смятам все така да продължа с вече въведеното правило гостуването да е само за уикенда.

# 171
И за мен не е нормално да идва без предупреждение и питане дали е удобно. Какво като е тяхно жилището, нали в момента не живеят там. Вариантът е да бъдеш категорична пред мъжа си или като дойде свекърва ти да й кажеш, че в момента не е удобно. И в двата варианта ще има отпор, то е ясно.

Като родиш очаквай още повече присъствие. Не знам какъв е тоя зор да се помага. С какво точно, освен да ти висят на главата и да имаш още един човек, с когото да се съобразяваш.

# 172
  • София
Разбирам, че апартаментът е техен, ама ако бяхте наематели пак ли щеше да идва, когато си поиска без да пита удобно ли е?
Затова най-чисто е да сте си двмата във Ваш дом - само някой да ми дойде неканен без да е попитал: 1вият път ще го изтърпя, 2рият ще му се сопна, че това е недопустимо и следващия път няма да му отворя вратата и 3ти път наистина няма да има, защото няма да отворя вратата.
И да, ще сменя ключалката (ето, тук идва тънкият момент, за собствеността)! Не казвам да е твое, но на квартира двамата, ако сте имате пълно право да си смените ключалката и да не отваряш. Докато сега не е така.
За чистенето  - като идва не е длъжна да чисти, да готви или да прибира прането. Хубаво би било да ти помогне, но не е длъжна.
Но трябва да ѝ кажеш, че тези визити те натоварват, да се обади предварително, да видиш дали няма да излизаш някъде или да имаш работа, да го обсъдите и тогава да дойде. И ако не разбере да говориш с мъжа си да смените ключалката или да се изнесете (за препоръчване, ама се съмнявам той да иска).

# 173
  • София
Доколкото разбирам единият "наемател" - синът, иска майка му да идва.

# 174
  • София
Разбира се, че ще иска - майка му е. Сега,  и на мен партньорът ми да ми каже "майка ти/баща ти няма да идва у нас" и аз няма да го допусна. Става въпрос да се спазват елементарни правила - не можеш да влизаш в чужд дом без позволение от домакините, без да си се обадил. Сега, еднократно, инцидентно да мина да видя приятелка, защото съм в квартала ѝ ми се е случвало, но тук става дума за нещо различно.
А ако "единият наемател" няма проблем с това, за което говори авторката трябва или да приеме случващото се или да реши проблема с него!

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 15:24 от Светулчица

# 175
  • София
По нищо не личи, че тя няма позволение от домакина.

# 176
Не е права свекърва ти, но като те чета ти полезен ход нямаш.Мъжът ти не проявява разбиране, на него си му е добре. Освен да се научиш да извлечеш максимума от това положение, друго няма какво да направиш.Освен ако не накараш мъжа си веднага да си купите жилище или да се изнесете на квартира.Или си кажи право куме в очи какво ти пречи, но понасяйки всички последствия .
  А когато си играе с детето, ти не можеш ли да се възползваш да си починеш, да излезеш?Колко р голямо детето?

# 177
Независимо чий е апартамента,гостуванията трябва да са съобразени живеещите.
Говори с мъжа си какво те притеснява, и после действай съответно с реакциите му.
Ако настоява майка му да идва,поне да е в негово присъствие,а ти използвай да излизаш и да си свършиш нещо.
Ако и това не може ,пробвай с дипломация:....ти готвиш толкова хубаво .....,наготви,че Иван обича... и разни подобни.
Като я натовариш със задчи,може и да разреди идването.

# 178
Ама защо жената трябва да прави някакви гимнастики - да излиза на разходка, да ляга да спи, защото свеки е решила ненадейно и без никакво известие да мине.
На сина може да е приятно, но и на снаха ще е по-приятно, ако предварително се казва - ХХХ, удобно ли е да мина през вас утре следобед, да видя малкия, а ти ако имаш нещо да си свършиш

# 179
  • София
Това, че не е питала снахата, не значи, че не е питала сина си.

Общи условия

Активация на акаунт