С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 25 054
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
  • при късмета
Не знаем дали и преди това си е ползвала имота за седмица в месеца или това е започнало едва след задомяването на сина

# 316
Това някой на какво е свикнал се променя, като децата пораснат. Редно е една майка да позволи на детето си да си създаде собствено семейство, вместо да си кара на навиците от времето, като той е бил малък. Аз просто не мога да си представя моито родители да са толкова нахални и да не дават лично пространство на порасналите си деца. Нали идеята е да им помогнат, а не да се държат с тях все едно им развалят кефа, като са посмели да се оженят и да имат деца. Не с ли важно да внимаваме да не внасяме допълнително напрежение в семейството, в което растат внучетата?

# 317
  • Пловдив
Не знаем дали и преди това си е ползвала имота за седмица в месеца или това е започнало едва след задомяването на сина
Няма значение всъщност. Жилището е МОЕ, в случая си говорим принципно. Сега имам желание/възникнала ми е необходимост/просто така ме кефи. Една седмица да си живея там.

Това някой на какво е свикнал се променя, като децата пораснат. Редно е една майка да позволи на детето си да си създаде собствено семейство, вместо да си кара на навиците от времето, като той е бил малък. Аз просто не мога да си представя моито родители да са толкова нахални и да не дават лично пространство на порасналите си деца. Нали идеята е да им помогнат, а не да се държат с тях все едно им развалят кефа, като са посмели да се оженят и да имат деца. Не с ли важно да внимаваме да не внасяме допълнително напрежение в семейството, в което растат внучетата?
Напротив. Редно е след като сме толкова големи, че да се плодим и множим, и второ дете да имаме да си направим сметката да се простираме според чергата си. Има си банки, има си ипотеки. Който е много голям - ей му банката.

И не, не съм против многото деца. Напротив.

# 318
Ох тези златни внучета.
Имотът си е мой и ще си го ползвам както ми харесва. Ако някой има други виждания, да си купи собствен имот. Толкова ли е трудно да се разбере?

# 319
  • София
Съдейки от тази реплика на авторката, въпросната ситуация е била преди задомяването:

Да просто и аз съм си виновна че съм се поставила в тази ситуация без да имам някакви претенции или поставени условия.
Скрит текст:
Те са голямото добро утро а аз все едно нищо. Мислят си че като са лекари и могат да си позволят такова държание. А всъщност са доста ограничени хора като разбирания но аз не искам да ги променям.
Незнам как мога да направя така че да ме уважават. Явно е кауза пердута...

Тя е приела да живее в жилището на свекърите и мъжа си при тези условия и сега иска да ги промени. Но това го иска само тя. Собствениците нямат проблем с това статукво.

# 320
  • при късмета
Няма значение всъщност. Жилището е МОЕ, в случая си говорим принципно. Сега имам желание/възникнала ми е необходимост/просто така ме кефи. Една седмица да си живея там.

Хубаво е да си угаждаш на кефа, но когато вече се предоставил жилището другиму, да не говорим за цяло семейство, е редно да кажеш какво възнамеряваш да правиш занапред. Даже за наематели се отнася, камо ли за собственото ти дете и семейството му.

И мен лично хич не ме впечатлява, че са лекари. Това е съсловие, което само си съсипа репутацията. Не бих уважавала някого само според професията му. Да, при комунизма беше задължително да благоговееш пред даскала, кмета и доктора, ама тези времена умряха. Професията не определя човека като такъв в никакъв случай

[ Тя е приела да живее в жилището на свекърите и мъжа си при тези условия и сега иска да ги промени. Но това го иска само тя. Собствениците нямат проблем с това статукво.
Винаги съм казвала в темата, че по-добре, ако нещо те дразни, на момента да го решаваш. Стане ли статукво, върви се бори с вятърни мелници. Да, авторката си е виновна, ако е бездействала до сега и чака второ дете, че да се оправи нещо, което не приема. Трудно ще стане

# 321
  • София
Те не са предоставили жилище на семейството на сина си. Те са купили жилище, което са решили да ползват заедно със сина си.

# 322
  • при късмета
Щом го ползва цяло семейство от началото на създаването му и не са собственици, да имота е предоставен. Основно жилище е на друго семейство, не това на свекърите. Ако е била такава уговорката за ползването със сина, е било редно, когато неговото положение се променя, свекърите да кажат, че имат други условия. Пак казвам, че като даваш, ако имаш такива ти ги казваш, не чакаш да те питат

# 323
  • Пловдив

Хубаво е да си угаждаш на кефа, но когато вече се предоставил жилището другиму, да не говорим за цяло семейство, е редно да кажеш какво възнамеряваш да правиш занапред. Даже за наематели се отнася, камо ли за собственото ти дете и семейството му.

И мен лично хич не ме впечатлява, че са лекари. Това е съсловие, което само си съсипа репутацията. Не бих уважавала някого само според професията му. Да, при комунизма беше задължително да благоговееш пред даскала, кмета и доктора, ама тези времена умряха. Професията не определя човека като такъв в никакъв случай

[ Тя е приела да живее в жилището на свекърите и мъжа си при тези условия и сега иска да ги промени. Но това го иска само тя. Собствениците нямат проблем с това статукво.
Винаги съм казвала в темата, че по-добре, ако нещо те дразни, на момента да го решаваш. Стане ли статукво, върви се бори с вятърни мелници. Да, авторката си е виновна, ако е бездействала до сега и чака второ дете, че да се оправи нещо, което не приема. Трудно ще стане
Първо - не изглежда да са предоставили, очевидно уговорката е да си живеят за по една седмица в месеца в жилището. Второ - не е да уважавам лекарите априори, ама поне са лекари, а не .... какво? някой, който пише помощТ и очевидно не е в състояние да си позволи сам жилище.

И какво от това? Времената с променят, синът си създава семейство.

Как само оправдавате нахалството и вмешателството в името на това чий бил имотът?? Не би ли трябвало на родителите на синковеца да им пука за семейното щастие на сина им? Не би ли трябвало да мислят за него и за внучетата? Що за мислене ба родителите - ще правя каквото си искам, все тая дали ще се отрази зле на семейството на сина ми???
Сина няма проблем, очевидно. Снахата като има проблем, да си го решава. На квартира, с ипотека, както намери за добре.

# 324
  • София
Щом го ползва цяло семейство от началото на създаването му и не са собственици, да имота е предоставен. Основно жилище е на друго семейство, не това на свекърите. Ако е била такава уговорката за ползването със сина, е било редно, когато неговото положение се променя, свекърите да кажат, че имат други условия. Пак казвам, че като даваш, ако имаш такива ти ги казваш, не чакаш да те питат
Семействата са две, обаче. Семейството на свекърите също го ползва. И освен че го ползват, са и собственици. Другият собственик – синът, няма проблем с това. Иначе да, основното им жилище е в Ямбол и ползват него основно. Неосновното е в София и него го ползват точно като такова – неосновно.
Но не разбирам защо свекърите да казват, че имат други условия. Техните условия не са се променили. И преди, и сега те ползват неосновното си жилище в София като неосновно.

# 325
  • Пловдив
А не, няма значени какви са свекърите. Имат си образование, имат си имоти. Който има проблем - да се оправя.

Честно казано, аз си представям как в мой имот някой син, у нас синове бол,  води снаха. И по някое време снахата има претенции как аз си ползвам имота. А, няма начин. Набързичко ще стане ясно - имота е мой, ти си на гости, или се съгласяваш, ВКЛЮЧИТЕЛНО чистиш (нещо като наем, защото ми използваш имота). Ако не ти харесват условията - о, светът е голям.

# 326
  • при късмета
За мен, някой, който има семейство, не е сам. И не трябва да прави нищо сам. И професията му няма нищо общо

Лекарите са простаци, учителите са простаци, само Ма Ко, която е живяла с мъж преди пълнолетие е върха на сладоледа... Ма Ко, вярно ли се имаш за толкова важна, а дори не работиш, издържа те мъжът ти?!
Думата "простаци" както е видно за всички, е само в твоя речник. Аз лично не съм казала такова нещо.
Аз не работя, но кой ти каза, че изцяло ме издържа мъжа ми? Имам лични доходи, макар и да не са основни и съм го казвала многократно. Да си чела. Ама не ти се отдава, защо ли го очаквам от теб

Другият собственик – синът, няма проблем с това. 
Това е основния проблем в казуса

# 327
  • Пловдив
 Другият собственик – синът, няма проблем с това. 
Това е основния проблем в казуса
Ама това е ясно от самото начало и е проблем на 90% от списващите в темата. Тя има проблем с мъжа си. Ако нямаше - щеше да му каже - Скъпи, не мога да я карам повече така, дай да се изнесем на квартира.

# 328
А не, няма значени какви са свекърите. Имат си образование, имат си имоти. Който има проблем - да се оправя.

Честно казано, аз си представям как в мой имот някой син, у нас синове бол,  води снаха. И по някое време снахата има претенции как аз си ползвам имота. А, няма начин. Набързичко ще стане ясно - имота е мой, ти си на гости, или се съгласяваш, ВКЛЮЧИТЕЛНО чистиш (нещо като наем, защото ми използваш имота). Ако не ти харесват условията - о, светът е голям.

Ужас. Явно личният комфорт е по-важен от семейството на сина

# 329
  • Пловдив

Честно казано, аз си представям как в мой имот някой син, у нас синове бол,  води снаха. И по някое време снахата има претенции как аз си ползвам имота. А, няма начин. Набързичко ще стане ясно - имота е мой, ти си на гости, или се съгласяваш, ВКЛЮЧИТЕЛНО чистиш (нещо като наем, защото ми използваш имота). Ако не ти харесват условията - о, светът е голям.

Ужас. Явно личният комфорт е по-важен от семейството на сина
Не. Личния ми комфорт е по-важен от желанията на снахите. Аз кръвна връзка с тях нямам. Нито съм ги избирала аз.

Ма Ко, какви собствени доходи имаш? От наследствени имоти ли?
Недей да принизяваш спора. Това няма никакво значение. Говорим си принципно. Ма Ко я познаваме, ама авторката не.

Общи условия

Активация на акаунт