С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 25 059
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
  • София
А не, няма значени какви са свекърите. Имат си образование, имат си имоти. Който има проблем - да се оправя.

Честно казано, аз си представям как в мой имот някой син, у нас синове бол,  води снаха. И по някое време снахата има претенции как аз си ползвам имота. А, няма начин. Набързичко ще стане ясно - имота е мой, ти си на гости, или се съгласяваш, ВКЛЮЧИТЕЛНО чистиш (нещо като наем, защото ми използваш имота). Ако не ти харесват условията - о, светът е голям.

Абсолютно. Претенции към чужд имот не може да имаш. Особено когато си се съгласил на съпътстващите го условия. Ако не те устройват, не се съгласяваш да живееш там.

# 331
  • при късмета
Някой ще ми цитира ли претенциите към имота на авторката? Аз такова нещо не прочетох.

Ма Ко, какви собствени доходи имаш? От наследствени имоти ли?

Синът си е син, но снахата е друга бира. Като не й харесва, свят широк. Ау, нямало да ми дава да виждам внучетата, направо си разплетох чорапите...🤣
И това съм казвала, но както вече отбелязах не си по четенето с разбиране. Ще ти го оставя за домашно.

Синът обаче, ако има собствено семейство, с твоето отношение може да каже, "майка ми си е изпяла песента, сега са ми по-важни жената и децата". Гледаш само от своята си позиция и не се изненадвай, че и другите имат такава. Може да не ти хареса позицията им.

# 332
За пореден път пиша ,че условията се уточняват,преди да се дава или ползва имот! Не се чака да се роди второ дете и работата съвсем да се оплеска.
Аз съм от родителите купили и предоставили имот.Ясно сме казали,че този имот е за младото семейство.Ходя само с предварително обаждане ,ако ме поканят и никога не съм имала ключ. Но всичко това е уточнено предварително.
Все пак не стана ясно защо тези хорат ходят регулярно всеки месец по за 1 седмица. Най-вероятно е свързано с работа и ли бизнес и сина е знаел предварително. Това,че не е уведомил жена си ,говори много.

# 333
  • Другата България
Авторката си би шута, а вие още продължавате да фантазирате и съчинявате какво е искал да каже автора.
Отново класика.

# 334
  • София
За пореден път пиша ,че условията се уточняват,преди да се дава или ползва имот! Не се чака да се роди второ дете и работата съвсем да се оплеска.
Аз съм от родителите купили и предоставили имот.Ясно сме казали,че този имот е за младото семейство.Ходя само с предварително обаждане ,ако ме поканят и никога не съм имала ключ. Но всичко това е уточнено предварително.
Все пак не стана ясно защо тези хорат ходят регулярно всеки месец по за 1 седмица. Най-вероятно е свързано с работа и ли бизнес и сина е знаел предварително. Това,че не е уведомил жена си ,говори много.
Това не е сигурно.

# 335
Майко ле, мила, чета тук коментари и ми става лошо... Имотът бил на свекървата, съответно по всяко време от денонощието, като й скимне, можела да си ходи в него, пък дали ще види сина и снаха си на калъп или нещо друго - няма значение. Като не й изнася на гадната снаха - да се изнася 🤣

Разбира се, че свекървата не е длъжна да чисти и готви в тоя имот, в който не живее постоянно тя. Ама поне елементарно възпитание и уважение, ако не към снаха си, поне към сина си да проявява. Съжалявам, ама той сигурно като е водил гаджета вкъщи посред нощите, тя му е влизала в стаята да им носи баница и да ги провери дали не правят нещо 🤣 Звучите абсурдно тези от вас, които го твърдят това нещо, честно.

Никой не разбра какво и дали работи нещо снахата и колко била независима, тук може само да гадаем. Но каквато ще да е, щом мъжът й я избрал, бива поне поради тази причина свекървата да се съобразява с нея.

# 336
  • Другата България
Аз не съм сигурна, че свекървата не се съобразява.
След поднесеното съвсем избирателно като инфо, от самата авторка, доста неща се губят като връзка едно с друго, а тя съвсем избирателно не отговори на зададени въпроси, които да потвърдят обратното.

# 337
  • София
Майко ле, мила, чета тук коментари и ми става лошо... Имотът бил на свекървата, съответно по всяко време от денонощието, като й скимне, можела да си ходи в него, пък дали ще види сина и снаха си на калъп или нещо друго - няма значение. Като не й изнася на гадната снаха - да се изнася 🤣

Скрит текст:
Разбира се, че свекървата не е длъжна да чисти и готви в тоя имот, в който не живее постоянно тя. Ама поне елементарно възпитание и уважение, ако не към снаха си, поне към сина си да проявява. Съжалявам, ама той сигурно като е водил гаджета вкъщи посред нощите, тя му е влизала в стаята да им носи баница и да ги провери дали не правят нещо 🤣 Звучите абсурдно тези от вас, които го твърдят това нещо, честно.

Никой не разбра какво и дали работи нещо снахата и колко била независима, тук може само да гадаем. Но каквато ще да е, щом мъжът й я избрал, бива поне поради тази причина свекървата да се съобразява с нея.
Ако при покупката, тримата са се разбрали така – да, може да ходи когато реши.
Всяко жилище върви с характеристиките си. Ако не ти харесват, не отиваш да живееш там.

# 338
  • при късмета
Че може, може. Но дали е редно, възпитано и цивилизовано е съвсем друг въпрос

# 339
  • При семейството си

Скрит текст:

Ако при покупката, тримата са се разбрали така – да, може да ходи когато реши.
Всяко жилище върви с характеристиките си. Ако не ти харесват, не отиваш да живееш там.
Убедена съм, че сделка, още повече покупко-продажба не е имало.
Синковецът живее там, снахата отива при него, ражда едно, чака второ дете…и тези, чийто е имотът, ако може, да не се мяркат.
Само, че собствената и’ майка и’ намеква, че се държи неблагодарно.

Свекърва ми е лекар. Никога не съм я мислила за голямото “добрутро”, защото и моята и тези на родителите ми професии са сходни.
Свекърва ми се опита и прави много мизерии, двамата със съпруга ми си извървяхме/вървим своя път.
Сега вече сме в приемливи отношения с нея.

# 340
  • София
Трима човека си купуват жилище и решават да го ползват тримата. Нищо нередно и невъзпитано няма в това. Идва четвърти, първо се съгласява на тези условия, след което се опитва да се отметне и да иска първите двама собственици да искат разрешението му да си ползват собствеността. Това вече ми се вижда нередно, нагло и невъзпитано.

Elpis, пиша с презумпцията, че синът е участвал финансово. Може да не е колкото родителите си, но все с нещо е допринесъл. Ако и това не е...

# 341
  • при късмета
Трима човека си купуват жилище и решават да го ползват тримата. Нищо нередно и невъзпитано няма в това. Идва четвърти, първо се съгласява на тези условия, след което се опитва да се отметне и да иска първите двама собственици да искат разрешението му да си ползват собствеността. Това вече ми се вижда нередно, нагло и невъзпитано.
Как разбрахме, че имота е придобит с покупка и чии имена фигурират в НА?

# 342
  • София
Как разбрахме, че имота е придобит с покупка и чии имена фигурират в НА?

Това не го знаем. Но понеже авторката пише, че И свекърите са собственици, приех, че тя е наясно какво означава собственик.
А има ли значение, всъщност, дали е купен, наследен или нещо друго, след като собственици са И свекърите?

# 343
  • при късмета
Ако ще гледаме буквата на закона, да, има значение. Ако собствениците са няколко и има и такъв извън брачна двойка, е много вероятно и ползването да е регламентирано. Всичко е в сферата на предположенията разбира се, но вероятността я има. Да, всеки знае какво значи собственик, но и всеки знае, че ползвателя има права, ако такива има черно на бяло и собствениците са повече или съвсем различни от ползвателя.
Аз бих попитала, има ли значение чии е имота, като той е дом и основно жилище на цяло семейство? Ако собственика е различен, той да си каже условията, негово задължение е. Като не е поставял такива е редно да се съобразява с живота и ежедневието на семейството и членовете му

# 344
  • София
Ако ще гледаме буквата на закона, да, има значение. Ако собствениците са няколко и има и такъв извън брачна двойка, е много вероятно и ползването да е регламентирано. Всичко е в сферата на предположенията разбира се, но вероятността я има. Да, всеки знае какво значи собственик, но и всеки знае, че ползвателя има права, ако такива има черно на бяло и собствениците са повече или съвсем различни от ползвателя.
Аз бих попитала, има ли значение чии е имота, като той е дом и основно жилище на цяло семейство? Ако собственика е различен, той да си каже условията, негово задължение е. Като не е поставял такива е редно да се съобразява с живота и ежедневието на семейството и членовете му

Нищо такова не е намекнала авторката. Имам предвид за ползватели. Тя е написала единствено, че собственици са и свекърите.
Относно условията – тя ги е приела:
Да просто и аз съм си виновна че съм се поставила в тази ситуация без да имам някакви претенции или поставени условия.
Скрит текст:
Те са голямото добро утро а аз все едно нищо. Мислят си че като са лекари и могат да си позволят такова държание. А всъщност са доста ограничени хора като разбирания но аз не искам да ги променям.
Незнам как мога да направя така че да ме уважават. Явно е кауза пердута...

Ако не са я устройвали, да е казала на мъжа си преди да се нанесе в имота им.

Общи условия

Активация на акаунт