С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 24 343
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Има една поговорка "Голо пък голямо". Много е подходяща за обсъждания казус.

В момента  така  бих искала да имам жилище в София по  важни причини за пребиваване, че  си мисля, ако някой ми  осигури такова и ми спести едни 200 и повече хиляди, ще си кротувам, а даже и диван чапраз ще стоя.
Хората са различни.
Аз последната година бях на продължително лечение в София, което може би е достатъчно важна причина за пребиваване, но и през ум не ми минава да стоя диван чапраз пред някого и да си кротувам заради жилище. Пътуваме, ако се налага намираме хотел, който ни е по джоба и се оправяме сами.
И това при положение, че преди 5 години мой близък ми изпрати снимки на две завещания за къща в София, на 5 минути от метростанция, на едното имаше моето име, на другото го нямаше. Казах му да покаже това без моето име.
Просто от моя опит сега знам, че "орташка" работа вече не искам. Ако това се беше случило преди 20 години, сигурно и аз от алчност щях да приема половин апетитен имот в София, ама на 50 години не искам. Пътувам, отсядам на хотел и ми е мирна главата, и не си развалям отношенията с никого, на никого не седя диван чапраз и не трябва да съм благодарна, че ме е пуснал или да се дразня, че аз съм го пуснала да спи някъде.
Хайде една снаха на 20-25 години да се подлъже, ама една свекърва на 50-60 би трябвало да е вече с друг акъл, по-умна и по-опитна.
Всяка жаба да си знае гьола и всяка жена къщата, викам аз.

# 481
И как по-точно тази свекърва е разбила живота на сина си?
Не само тази, а попринцип супер натрапчивите свекърви/тъщи тровят живота на децата си като внасят напрежение в семействата им. Животът и без това не е супер лесен еле пък (в случая) на жена, бременна в 8-9 месец + още 1 палаво дете, че допълнително да се внася още неприятни емоции и да се налага да "търпи" още нещо предвид колко неща се търпят от млада майка с корем с още един брой на път.
Те нещата се натрупват, нали знаете?
Като се натресе веднъж - е, случва се. Като е през 2-3 седмици започва адски да товари. Тази жена става по-нервна. Започва да се чувства неудовлетворена. Изкарва си го на мамин златен (и то не без основание) и да, живота на маминия също страда от това.
И като младата двойка започне да се кара през ден заради вмешателството и завирането от страна на родителите без значение кой чифт родители, това хич не пречи на семейството им, не, никак.
Мнението ми е по-скоро принципно, а не специално за случая от темата - за него се знае твърде малко.

# 482
Ох, и аз си представих как синът ми реди със снахата график за моето евентуално пребиваване при евентуалното ми желание , когато имат дете. Кога да звъня, кога да се интересувам, и т.н. обсъждат двамата и ми връчват график. Ох, ще умра, честно 🤣
Ще изглежда , примерно, така:
Не звъни сутрин до 10, защото спим, пием кафе и т н
Не звъни след 10, защото детето е на разходка.
Не звъни по обяд, защото яде.
Не звъни следобяс, защото спи.
Не звъни след 18, защото сме в парка.
Не звъни вечер, защото ядем и лЕгаме

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 19:35 от tays

# 483
График не е нужен, ама един телефон предварително не затруднява много и спестява драми. Защото съм имала ситуация бабата да дойде да си види внучето, а то да е на рожден ден. Като се прибирах с нея, заспа в количката. После бабата се нацупи и си тръгна, а детето се събуди малко след това.

# 484
  • Пловдив
И като младата двойка започне да се кара през ден заради вмешателството и завирането от страна на родителите без значение кой чифт родители, това хич не пречи на семейството им, не, никак.
Мнението ми е по-скоро принципно, а не специално за случая от темата - за него се знае твърде малко.
Ама да се изнесе младата двойка като им пречи вмешателството.

Понеже усещам, че някои се чудите как така може някой да прекарва много време в жилище, което не му е основно - ние го правим. Имаме втори дом, в който прекарваме много време. Общо взето повечето си отпуски ходим там, 90% от уикендите и по-дългите празници.

И само си представям как евентуално ще дойде снаха да ми казва, че не мога.... и просто няма да стане.

# 485
  • При семейството си
Tays, изискай предварително да те уведомят и за обстоятелствата, при които ще ти спрат достъпа до бъдещото внуче, внуци.

# 486
Tays, изискай предварително да те уведомят и за обстоятелствата, при които ще ти спрат достъпа до бъдещото внуче, внуци.
Допълних по- горе примерните решения на семейството 😀.
За пристъпване на прага и дума да не става. Абсурд! Как ще тревожа снахата, за да съсипя живота на сина си.

# 487
Янтра, предполагам, че никой от синовете ти няма да свие семейство там. Т.е. няма как да ти се случи, защото няма да си казала на нито едно от децата си "хайде, вие си живейте там", а след това "а, то това си е мое".

# 488
Пак да кажа, много кофти отношение имате към партньорките на синовете си. Няма как отсреща да ви отговорят с нещо различно.
И да, кога ще се виждат баба и внуче, думата имат родителите на детето. Когато е удобно според режима му и тяхната заетост.

# 489
Няма да ги виждаме, няма кога просто😀
Все е натрисане, все е неудобно, все е напрягащо.
Така излиза от темата, де.

# 490
  • При семейството си
График не е нужен, ама един телефон предварително не затруднява много и спестява драми. Защото съм имала ситуация бабата да дойде да си види внучето, а то да е на рожден ден. Като се прибирах с нея, заспа в количката. После бабата се нацупи и си тръгна, а детето се събуди малко след това.
Добре, де, на практика как става това?
Дебне ви пред входа, изведнъж звъни на входната врата, следи, преследва ви по улиците, в ГТ или колата, как става…практически?

# 491
Янтра, а ти би ли разрешила на някой от синовете ти да доведе снаха в това допълнително жилище, знаейки че ще ходите често и ще се засичате да сте заедно там? Снахата едва ли може просто ей така да дойде, да се самонастани и да ти казва нещо.
Явно ще има разговор. Ти какво би казала - снахо, може да дойдеш или не може да дойдеш в това жилище?

# 492
Ами натрисане е, да не се обадиш преди да отидеш. Хубаво е и покана да има.
А дали ще е напрягащо зависи и от двете страни. Но като ви гледам как подскачате предварително - да, ще е напрягащо.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 19:56 от alex_jp

# 493
Разбира се, че ще има “график”, но не толкова елементарен, както подигравайки се се опитвате да го изкарате тук.
Свекървите трябва да разберат, че спират да са първа цигулка в живота на сина си и той вече си има собствено семейство. Едва тогава от само себе си ще им светне лампичката в главата, че трябва да се съобразяват с общата воля на двамата, живущи в съответния имот.

# 494
Кое как става? Живееше на 60 км от нас.  Просто решава в събота да ни изненада и идва. Звъни, мм е вкъщи и я посреща. Да ама ние сме на рожден ден.  Прибирам се с детето, което заспа в количката и докато вървя решавам да чуя мъжа ми и той ми казва, че имаме гости. Докато стигна до у нас, бяха излязли на площадката.  Бабата като ме видя, почна да прави фасони как искала да я види, ама защо спяла, да вземела да си ходи. Предложих да изчака малко,  отказа и си тръгна.

Общи условия

Активация на акаунт