С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 24 212
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
Аз имам много близка, мъжът й я изостави в чужбина с две малки деца. Ставаше въпрос буквално за оцеляването им след неговите кредити. От 15 години не се е обаждал изобщо. Ако децата решат да кръстят дете на него тя също ще се поболее след всички жертви, които е направила, за да ги отгледа. В случая с името е виновен само и единствено синът, никой друг.... чак пък да е толкова неориентиран.

# 661
Добре де, защо се приема непременно,че детето е кръстено на дядо си.Хсресали име, съвпадение,те не влагат този смисъл.

# 662
Е, то това със жуженето е свекървенски маниер по принцип. От типа "Казвам ти дъще, сещай се снахо".

# 663
  • Другата България
Заради съпруга си отстъпва, това все пак е неговата майка.
Както самата тя се изказа, след всичко това все пак ѝ дължи някакво уважение.
Заради него.

# 664
Марулета, за бабата това име е свързано с негативни емоции. Представи си, че някой е бил супер лош с теб. Ти ще харесваш ли името му?

# 665
Може би не стана ясно-мисля,че майката цял живот ще има една мисъл, че много е харесала името, но заради бабата не е кръстила така детето си.
  Динчо, не знам. Но стана ясно,че бабата има безброй други претенции. Ако настоява да осоляват бебето и се запъне, пак ли компромис ще се прави?
   И пак ми звучи абсурдно тоя мъж след колко време се "чатка", че името е като на баща му.

# 666
Случаят не е такъв като на изоставената майка в чужбина. Майката и детето са живели в жилището на мъжа до 18 му година, мъжът познава баща си и има отношения с него, не е напълно изоставен.
Цялата работа е, че е изневерил на жена си и тя го очерня.
Не е права за името, но двойно повече не е била права да очерня бащата пред сина, каквито и проблеми да са имали в техните си отношения. Мъжът е изневерил на нея, не на детето си.
Просто ме вбесяват такива жени егоисти.

# 667
  • Пловдив
Няма добър ход в такава ситуация. Ако не отстъпи, ще си развали отношенията със свеки, ако отстъпи - горчивината остава за нея.
Скрит текст:
Свеки няма какво да я коментираме - разбираемо е да и е обидно, ако кръщават детето на омразния мъж, но нали от цялостните им отношения би трябвало да се вижда дали е наистина НА него.

С Ма ко, стествено, не съм съгласна за значението на думата "компромис", но не му е мястото тук.

Цитат
Добре де, защо се приема непременно,че детето е кръстено на дядо си.Хсресали име, съвпадение,те не влагат този смисъл.
Да, де - те може и да не влагат, ама бабата влага. Wink

# 668
Аз не знам какъв точно е случаят, но този син дето не знае как се казва баща му, е напълно лишен от емпатия към майка си. Снахата няма никаква вина.

# 669
  • Другата България
Не е казала, че не знае.
А че не се е сетил, когато тя е предложила името Калина, а той се казва Калин.
Не се е сетил, че може да се приеме от маман по този начин - че кръщават детето на баща му.
Всъщност, наистина е възможно да не го е допуснал, мъжете понякога са големи льольовци....Blush

# 670
  • София
Е как не се е сетила? Айде, моля ви. Просто е решила, че не е важно. А миУото пък изобщо не се е сетил за майка си. След това кашата се заформя и даже загаря в гърненцето. Тропане по масата, на баща си ще е бебето, пък последно размислил и дава шанс за друго. Слабо характерен е, ядосва се и реагира тъпо. А бабата си развява байрака с имената, защото ТОЙ й позволява. Дано майката най-накрая се освети и поне тя почне да поставя ред, ама надали. Мека Мара е и тя. Но не и невинна.

# 671
Кой нормален не се сеща как се казва баща му? Сега, че не сеща какво е отношението на майка му и не го интересува, е друга тема.

# 672
  • Другата България
Ама защо преиначавате?
Едно е да не се е сетил “как се казва баща му“ . Което не е вярно и никъде не е казано, или написано.
Друго е да не се е сетил, че името Калина може да се свърже от маман с това на баща му, само и единствено.

Да, това, че не е предвидил отношението на майка си е проблем. И за мен вината на мъжа я има, при това не малка.

# 673
  • Пловдив
В хипотезата на Янтра, аз мисля,че синът трябва да каже - имам приятелка, която остава да спи при мен в това жилище. Вие какво ще кажете? И родителите казват може, не може. Това, ако синът е достатъчно пораснал,разсъдлив, умен и т.н. и ако родителите ясно за заявили какви са вижданията им по темата.
И аз казвам "Нямам против, живейте си в твоята стая, ние си продължаваме да идваме както си знаеш."
И да речем на втората бременност на снахата ВЕЧЕ има проблем. Щото досега са спели всички в неговата стая, а сега няма място. Да, ама аз си имам навици. И ей тук се стига до настоящата тема.

# 674
Е, ами хубаво, имайте си навици, те са явно по-важни от детето ви, всеки с приоритетите си

Общи условия

Активация на акаунт