С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 24 248
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
Там, в съседната тема,  мъжът е основния виновник. А свекървата има съвсем логично основание да е обидена от конкретното име. Което той пропусна (или пък съвсем нарочно) не изясни на жена си на момента.   И така се сговниха дългогодишни добри отношения с потенциал да останат такива.

Само, че не и стига, че снахата се е отказала от онова конкрето име, ами я е изманипулирала да кръсти детето с име, което тя е избрала, а снахата не харесва. Това в случай, че не кръстят детето на нея, нали. Та не е само синът виновен.

# 646
Попрочетох и аз. Ама темата си е за нашата тема направо. Обаче изумявам от съветите да смени името. Защо? Ако майката и таткото го харесват, ако ще и Зюмбюла ще си кръстят детето. И никой не може да ме убеди, че този татко не се е сетил веднага, че името е като на дядото. Абсурд!
     На мен не са се месили, но не бих позволила. И аз не съм се месила, до последно не знаех името.Даже когато дъщеря ми се обади , че е в стаята с бебето, питах и говорихме за други неща, забравих да питам за името.После тя ми звънна и ми каза.  По случайност носи буквата на двамата дядовци, родена е на хубав празник и носи името на светицата. Но децата ясно дадоха да се разбере,че не е кръстена на тях. Сърдити няма. Как няма да го обичам това дете, каквото и име да са й дали майката и таткото?!

# 647
  • при късмета
.
Не е вярно, че компромис се прави само при двама в равностойно силни позиции. Даже не знам точно тогава доколко е компромис и доколко - единствено възможен резултат от равенството на силите.  
Точно тогава е компромис. Двамата родители имат еднакво право на глас и мненията им се различават. Единия иска едно, другия друго. Единия прави компромис заради другия. Свекървата изобщо не е в картинката, че да правиш компромис с нея. Няма никакво право или основание изобщо да има отношение към въпросът, за името на детето

# 648
В онази тема за името пак виновен е мъжът/синът. Първо синът трябва да се вълнува от чувствата на майка си, а после снахата.

# 649
  • София
Скрит текст:
Изобщо не опират нещата до логика. А до приоритети. Аз преди години съм те питала, ако дъщеря ти е в позицията на някоя оплакваща се в темата и на нея ли такива съвети ще даваш, ще ѝ набиваш канчето, че като си е взела мъж с майка да я търпи или да си търси друг, сирак. Тогава отговора беше, че си далеч от това, но сега не си. Сега, ако дъщеря ти попадне на свекърва, която примерно ѝ виси на главата и дава наклони, различни от педиатъра за бебето, съветите които даваш тук ли ще са и думите ти към дъщеря ти? Или пък тя има нужда от него вкЪщи покрай бебето, майка му звани за всичко, на момента да ѝ се угоди. Примери могат много да се намерят тук.
Да, да, сигурно е попаднала на най-прекрасния и разбран мъж, решават всичко заедно, нямат никакви различия и т.н., но само си представи, че ти се оплаче от нещо, идентично от темата. Не те питам за да ми отговориш. Сама си прочети съветите и мненията в темата и за себе си се запитай дали и на нея ще говориш същото. Преди години сме говорили, че ще обсъждаме разни неща ти като станеш баба или аз свекърва. Много съм злопаметна Joy (това е шега, ако не се разбира, че интонация няма как да се предаде писмено)
Мисля, че някъде писах, но дъщеря ми е от "късметлийките" - няма живи свекъри. Мъжът й е разбран, макар че аз по принцип си имам едно наум по въпроса и съм го казала - веднъж, не че ме чу. Засега не се оплаква, ако се случи - зависи за какво става дума.
И аз съм злопаметна, споко, ставаме две Simple Smile За бебето - след месец и нещо ще видим как ще тръгнат нещата.

# 650
  • при късмета
Cuckoo, това което исках да ти кажа е да си представиш, че дъщеря ти има оплакване, подобно на тези в темата. Знаеш, че на нея не може да се случи и разсъждаваш от тази позиция. Но, ако допуснеш, че може и наистина е поставена в такава или подобна ситуация, може да не е точно от свекърва, дали на нея ще набиваш канчето със същите аргументи на същата логика, както го правиш на оплакващите се момичета в темата. На това не отговаряш, а беше същността на въпроса. Пак ми обясняваш някакви други обстотялества.
Добре, да оставим дъщеря ти. Като смяташ, че снахите трябва да се съобразяват със свекървите, значи смяташ, че е редно като си има семейство, да не спира комуникация с теб, ангажименти, които е имал към теб преди това и т.н., нищо не трябва да се променя в отношенията майка и син, след брака му. Това ти е обща гледна точка и нагласа като цяло в темата. Да, ама му звъниш една сутрин да те закара на работа, после втора, после става нормално и ти не спираш да го правиш. Това, от което ти самата се оплакваш. Не точно от возенето, а от ангажирането на сина с майка му по какъвто и да е повод.
Тогава снаха ти ли ще е права или ти? Тогава ще намериш хиляди извинения и оправдания за себе си, както сега го правиш за непознати свекърви и снаха ти ще излезе виновната. Ама като същата ситуация е на твой гръб, виждаш, че нещата не стоят така. Това исках да подчертая

# 651
Абе тя свекървата от конкретното име е обидена, ама после защо сложи вето и на всички други имена започващи с тази буква, че и на подобно звучащи.
Хитра лисица е тя, прикоткала е имотната снаха за синчето си, ама не и се стърпяла повече душичката да се преструва.
А мъжът е виновен, но това е един от онези случаи, в които разведени майки отглеждат синовете си и ги надъхват срещу бащите им. И се лепват за тях до края на живота им, без да им позволят да имат нормално семейство.
За снахата ми е жал, изглежда свестен човек и дълго се е борила за това дете.
Права си. Чак си представих как тази млада жена е правила процедури изискващи средства, събирали за ремонт, тя е продала наследствен имот, нейните родители са помагали, предполагам без да жалят финанси и сили. Прибират си се тримцата, тя , партньор и майка му в нейното жилище, и майка му има претенции за името, емиии..

# 652
  • Другата България
Аз казах за съседната тема, защото още съм в потрес от поведението на свекървата.
И не, тя не е изявила претенции само за конкретното име.
Тя е изявила претенции за ВСЯКО име, започващо с буквата “К“.
Дори и Кокошка /това е ирония, разбира се, не към снахата/.
При положение, че живее в апартамент, закупен от снахата, в който разбира се синът ѝ е влагал средства за ремонт, и че синът и снахата я издържат.
Радвам се, ако е заключена, защото имаше нападки към авторката, подигравки /макар и единични/, пренасяне на постовете ѝ от други теми и т.н. Нещо изключително некоректно.
А жената може да роди всеки момент, трудна бременност, дълго чакана.
Дано всичко да е наред.

# 653
Не само започващо, а и подобно, дори започващо с друга буква.
Че уж всяко друго било добре, пък после занесла списък с имена на снахата.
Казала, че ако името е като на свекъра, нямало да може да намаже филия на детето сутрин и да му каже: Калина, яж тази филия.

# 654
Ами точно тази свекърва е идеален пример за манипулатор. Освен всичко трябвало да й се говори максимално тихо, понеже "вдигала" кръвно.
Направо класика.
Горката снаха, до сега са се разбирали /уж/, а сега като роди и ще се започне с непоисканите съвети.

# 655
  • Другата България
Ами точно тази свекърва е идеален пример за манипулатор. Освен всичко трябвало да й се говори максимално тихо, понеже "вдигала" кръвно.
Направо класика.
Горката снаха, до сега са се разбирали /уж/, а сега като роди и ще се започне с непоисканите съвети.
Да, напълно съм съгласна.
Тук съм отскоро, но не прочетох нещо толкова фрапантно като тази тема, вероятно е имало такива случаи, че и по-фрапантни, както се каза, но такова поведение ....

# 656
Да, свекървата от едно нормално , в смисъл разбираемо отношение - след като живеят заедно, разбират се , момичето я приема като майка, знае за всички страдания причинени от свекъра - изневяра, после ги е накарал със сина да напуснат апартамента му веднага след като е изтекъл законният срок и т. н., създал им е трудности,  и изведнъж младите решават баш на тоя свекър да кръстят детето, като синът се прави и че не се бил усетил,. Аз също бих се вкиснала,  но след като се съгласиха името да не е Калина, тая свекърва продължи да прави фасони, Карина било същото, па не можело и буквата, седи в стаята страдае и вика момичето на напрягащи разговори.

Аз и в другата тема казах - тая каша я забърка мъжа, момичето инцидентно  е харесало и предложило това име и тоя вместо веднага да каже - "Ама това е името на баща ми,  не е уместно", той я въвлече в някакви интриги, че накрая и извоюва доста грубо името да е на него лично, и на още някакъв кръстник.

Но свекървата също много се изложи и явно не е била такава майчинска личност.

# 657
Даже не е сигурно, че въпросният свекър е толкова виновен и дали наистина се е отнесъл така зле с нея.
Например тя го е критикувала как е изгонил горкото и дете от първия брак на улицата да се оправя само.
Малка подробност - детето е било вече на 20 години. Сигурно човекът е почнал да намира четки за зъби в банята и е поставил въпроса ребром, с което излязъл виновен.
Не се знае и изгонването щом втория син е станал на 18 как е станало и дали наистина ги е изгонил. Два пъти женена, разведена, живяла 20 години в чуждото жилище без пари, пък не се сетила за свое. Май е като кукувиците - гледа да се намърда в нечие чуждо гнездо.
Като не може трети мъж, се е лепнала за малкия си син. Не бих се учудила, ако е бил възпитаван, че трябва да си намери имотна жена, за да не остане мама на улицата.
Факт е, че въпреки цялата насаждана омраза от майка му, мъжът е искал да кръсти детето си на баща си. Явно не е чак толкова зле било, както тя го изкарва.
Интересен казус беше и може би по-добре че не беше в нашата тема, че щяхме да навикаме снахата преди да разберем за какво става въпрос.
Аз съм била такова дете, със сменено име и ме докосна това, което преживява бъдещата майка. Пак добре, че това не се е разиграло в родилното и с циркове със смяна на името.

# 658
Авторката толкова е харесала името, прави компромис заради бабикера.Само дето си мисля,че ццвл живот нещо ще жужи-мнохо исках да си Калина, ама заради баба ти не си.И тогава няма да има хубави отношения със свекървата никога повече.Е, какъв е смисълът след целия цирк снахата да отстъпва?

# 659
  • София
Никакъв. Голяма грешка е това поради няколко причини, но...

Общи условия

Активация на акаунт