С какво ви дразнят свекървите? - 158

• 24 280
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • София
А, спестявам... Нищо не спестявам, казвам си. Но неговата вина не отменя нейната, доколкото знам, има правно положение, че чуждата вина не е оправдание.

# 586
  • при късмета
Аз не оправдавам свекърва ти. Обаче тя вина няма, само пробва, дали ще мине номера. За това, че номера е минал е виновен мъжа ти. Ако не мине, няма да има никой виновен. Само мъжа ти може да го предотврати

# 587
  • София
Те всички невъзпитани и нахални хора нямат вина... Обаче ако става дума за майката
Точно затова тези дни писах, че "мама" е ирационална категория и там често логика не действа.

# 588
  • при късмета
Изобщо не опират нещата до логика. А до приоритети. Аз преди години съм те питала, ако дъщеря ти е в позицията на някоя оплакваща се в темата и на нея ли такива съвети ще даваш, ще ѝ набиваш канчето, че като си е взела мъж с майка да я търпи или да си търси друг, сирак. Тогава отговора беше, че си далеч от това, но сега не си. Сега, ако дъщеря ти попадне на свекърва, която примерно ѝ виси на главата и дава наклони, различни от педиатъра за бебето, съветите които даваш тук ли ще са и думите ти към дъщеря ти? Или пък тя има нужда от него вкЪщи покрай бебето, майка му звани за всичко, на момента да ѝ се угоди. Примери могат много да се намерят тук. Да, да, сигурно е попаднала на най-прекрасния и разбран мъж, решават всичко заедно, нямат никакви различия и т.н., но само си представи, че ти се оплаче от нещо, идентично от темата. Не те питам за да ми отговориш. Сама си прочети съветите и мненията в темата и за себе си се запитай дали и на нея ще говориш същото. Преди години сме говорили, че ще обсъждаме разни неща ти като станеш баба или аз свекърва. Много съм злопаметна Joy (това е шега, ако не се разбира, че интонация няма как да се предаде писмено)

# 589
  • Пловдив
Тя дискусията отдавна стана по-обща от казуса на авторката.Въпросът ми е тогава към всички потенциално заврени снахи - като не ви хареса един два пъти отношението на свекървите , що си мълчите ?
   Не смятам, че свекървата има право. Но и снахата трябва да направи нещо по въпроса, защото на нея не й изнася положението.
А не, не, аз проблемите със свекърите съм си ги решила. Сега се притеснявам за проблемите с бъдещите снахи.

Ако свекърите са осигурили жилище на младото семейство-няма лошо,голям жест е.
Младото семейство ще го оцени .И не е казано,че не могат да си купят още едно жилище.
Обаче ,за да бъдат добри отношенията,трябва да има толерантност,тактичност и от двете страни.
Моля те, отговори ми, ЗАЩО би трябвало да се обаждам, ако някой живее в моя втори дом? В който не съм спирала да ходя.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 19:02 от Янтра

# 590
Ааа със снахите по-трудно се разрешават проблемите.Защото ще те е грижа за добруването на син и внуци.

# 591
  • Пловдив
То не се знае.

# 592
  • София
Аз съм голям оптимист, накрая все готини снахи ще се окажат! Това и за мое успокоение, макар че има време. 😜

# 593
Аз продължавам да твърдя, че няма смисъл да допускате или каните в първи, втори и трети дом снахите, независимо дали отведнъж или постепенно, но виждам, че някои са приели вече, че така ще бъде и ще ги четем тепърва в тази тема.
Лошо няма, хляб пека, от вас зрелищата Grinning

# 594
  • Най-красивата страна
Ако свекърите са осигурили жилище на младото семейство-няма лошо,голям жест е.
Младото семейство ще го оцени .И не е казано,че не могат да си купят още едно жилище.
Обаче ,за да бъдат добри отношенията,трябва да има толерантност,тактичност и от двете страни.
Моля те, отговори ми, ЗАЩО би трябвало да се обаждам, ако някой живее в моя втори дом? В който не съм спирала да ходя.
[/quote]

Янтра,за да не  свариш младите в неудобно положение...

# 595
Аз не разбирам защо някои държат да не се обаждат. Ето сега например ние имаме квартирант, който си плаща наем, живее у нас, официално адресът му е в нас. Сега се мести и вече спи на новото място, но още има багаж и идва постепенно да го изнася. Законно си е платил наема за месеца, може да дойде, когато реши. Но пак се обажда и казва, като ще идва. Защото е съобразителен. И това, пак повтарям, е човек, който си живее тук и може да идва по всяко време.

# 596
Аз също съм живяла под наем и никога не се е влизало в жилището без да ми звъннат 2/3 дни преди това ..

Ама много странни птици сме се събрали тука Grinning
Когато ходя при майка си , не зависимо ,че ми е не втори,  а първи дом .. първо се обаждам по телефона . Ако не си вдигне телефона отивам и чукам на вратата и чакам да ми отвори .
Не умирам от желание да я сваря гола или с някой на калъп Joy

# 597
Ох, чакайте да ви разсмея. Нали чакаме второ бебе и свеки казала на ММ, че ако е момиче може на нея да го кръстим. 😁😁😁
Ние сякаш не сме мислили и сякаш точно нейното име бихме избрали… било е подходящо за времето, в което те са живяли, но в момента някой така да си кръсти детето ми е напълно абсурдно.
ММ веднага я е отрязал, като с право ѝ е казал, че името ѝ е много остаряло вече и няма никой така да си кръсти детето. Също и че имаме име, което сме си избрали.
Още се учудвам, че има родители, които да настояват/да пускат бъзици уж да кръстиш на тях детето… мислех, че тези неща са останали в миналото, ама уви.
Впрочем мой колега ми е разказвал за случай, където са казали, че ако не кръстят детето на еди кой си, нямало да вземат майката от родилното…

# 598
  • При семейството си
Този колега най-вероятно вече живее в София, Пловдив, Варна, Бургас, но разказва легенди за родното си  градче, отпреди 40- 50 години.

# 599
  • при късмета
Важното е, че ви е разрешила да кръстите дете на нея Joy

Общи условия

Активация на акаунт