Бабо Марта, тук ела, ФЕВРУАРЧЕТО те чака, да посрещне пролетта

• 9 808
  • 287
  •   1
Отговори
# 255
Мами,благодаря ви за подкрепата.скоро се чух с Тинка и каза,че ще бягат от там.Ще подпишат и се прибират в къщи.
Лъчко смъкна Т,но сега пък има разстройство.до сега го изкара 4пъти.Обадих се пак на лекарката.Ще давам ентерол и смекта,капки за коремчето и така ще си го лекуваме с инжекциите.Дано до довечера да спре разстройството.Утре сме пак на преглед.

# 256
  • София
честит празник, момичета!

mama nina, tinka  - с Райчето пращане прегръдки на Лъчко и Вили! Дано скоро спре разстройството и да се оправят душичките.

OLIMPIA - и преди съм я виждала темата за ЕБХ, но не ми се четеше, а и няма време. Аз мисля лятото да я отказвам Рая от памперса. Сега кара с 1 през деня и 1 през нощта. Много рядко ака в памперса. Не знам как процедират тук в яслата с тези памперси. Има учителки, на които не им се занимава да сменят постоянно напишкани гащи и слагат памперс, дори и родителите да не искат и да са отучили детето.

# 257
  • Букурещ
А за Южния няма ли желаещи?
За една следобедна мързелива разходка Laughing
Има, има. Аз и друг път съм казвала ние всеки ден сме там след 13.30 ч. Ако ти или някой друг иска може да се разберем нещо за утре.

# 258
Честит празник, дами!

# 259
Meria, аз съм фен за утре, но милият ми и любим сега каза че може да ми вземе колата за утре(ама не е сигурно).
Та ако ми остави колата утре, ще дойда. Телефоната ти го няма в предродилният списък.
Моля те ако е удобно да ми го пуснеш на лични за да ви намеря като пристигна Sunglasses

# 260
ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ!

Бъдете мили, красиви и обичани майки, съпруги, дъщери...!

Дано болните дечковци бързо да се оправят!

# 261
ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ,МАМЧЕТА!БЪДЕТЕ МНОГО ОБИЧАНИ И ЩАСТЛИВИ.  bouquet
Като четях разказа на мама Нина направо ме побиха тръпки.Много ми е жал за дечицата.Пожелавам им много бързо оздравяване.

# 262
Мама Нина, пиши как са дечицата днес, имат ли подобрение, как спахте?
Не смеех да се похваля, но от няколко дни Коки заспива в 20.30ч след 260мл АМ. Проблемът, че отказваше АМ 2седмици бил в шишето - ами не го харесвал човека  Laughing Първата вечер като му поднесох шишето, естествено го блъсна с ръчичка, но като му казах "Цицата няма мляко" - даже сам си го взе и започна да се храни. Става рано - към 7-7.30, но пък поне вечер не съм скапана, да играем до 23-00ч докато му се доспи  Rolling Eyes
Вече и не спи по 3часа следобед, само час и половина, ноооо - ранното му заспиване ме кара да се  чувствам нов човек!
Хубав ден на всички!

# 263
Ох,милите Лъчко и Вили  Sad стискаме силно палци за скорошно оздравяване...ние сме добре..Лора се сърди някаква 1-2 дни и не знам защо..вчера баща й ми се обажда,много плачела...а то милото имало запек Sad не знам защо като я гледат баба ми или майка ми и получава запек...а уж със същите неща я хранят  newsm78 какво се прави в такива моменти освен клизма? само това му обясних как се прави...за друго не се сетих...иначе все повече разбира..направо като голям човек е вече...а като гледах клипчетата на Атракция и все едно нея гледам,същите номера знае Simple Smile Много е сладък Божидарко  Heart Eyes Ааа,сега се сещам за друг смешен номер,на който кака й я научи..като я питат как прави дупето и тя пръцка с уста  Laughing Embarassed Също много й се ядосвам,ама е и много сладка,като вземе мокра кърпа от пакета и тръгва и бърше цялата къща с нея,накрая завършва с устата и лицето  Sick Абе така...смешки  Laughing Много уверено върви,вече и навън не се притеснява да се пуска,не иска изобщо да я държи някой...И аз сега(въпреки че не съм с нея през деня) се опитвам да я уча на гърне,че скоро ще тръгва на ясла...ама както някоя от мамите каза(сори,че не се сещам коя Embarassed) на леличките май хич не им се занимава с гърнета и гащи...Не мога да я науча да пие от чаша,а за яслата ще трябва :/ май ще се наложи да нося сламка...иначе не знам как ще си пие чайчето примерно...ох,хайде спирам..дано не съм досадила,ама рядко сядам,а днес и ще пътувам за Варна..имам изпит,стискайте палци Simple Smile Рибче,браво за твоя  Laughing Хайде цунки и слънчев ден на всички!

# 264
mama nina, как са Лъчко и Вили? Надявам се, се възстановяват.
 Божидар повече от 120 грама не изпива от шишето-първо суче и после го дохранвам. От няколко нощи будуваме между 4 и 5 часа и после около 6,30 е на крак, готов за подвизи  Tired Заспива около 11-12ч, спи най-много 3 часа, а вечер около 18ч. понякога пак предремва за половин час.

# 265
Привет,мами!
Ами,какво да ви кажа..вчера Лъчко започна едно разстройство-8пъти се изходи.Пак звънях на лекарката и му давам Лопедиум,ентерол и пектин.12часа не се изходи след това.Тази сутри пак на гърнето се изходи рядичко,пак му давах същите лекарства.Преди 30.мин. се прибрахме от лекарката,биха му 3инжекция,остават още 2.Иначе Т няма,повръщане също няма,сега трябва да овладеем разстройството.На диета сме,но добре си хапва.Вчера по едно време взе да отказва и водата,изплаших се,викам си..айде и ние ще стигнем до системи,но през нощта изпи 3шишенца от малките.Сега спи,но много се стреска .наплашен е.
За Вилито-вчера Тинка ми се обади като се прибраха в къщи.Голям кошмар са преживели и тя и Вилито.Няма Т,незнам само как е с разстройството и яденето.Днес не сме се чували.По-късно ще и звънна,че сега сигурно спят.Надявам се да са по-добре вече.Дано и нашето разстройство отминава вече.
това е мами,довечера пак ще ви пиша,че днес ще ходим у майка ми,да ми помогнат за детето,че само иска в ръцетеми и кръста и гърба не си ги чувствам от болка.А съм и в цикъл,което прави нещата още по-трудни.
Приятен ден на вас! Heart Eyes

# 266
Атракция,гледах клипчетата.Много е сладък Божидарко,Лъчето много му се радва като гледа клипчетата. Flutter

# 267
Чак сега изчетох всичко, което сте писали от срещата насам.

А понеже Игси няма да го направи,ви казвам,че нейния съпруг е един от свещенниците ,които са ме впечатлили и са направили Кръщенето много приятно преживяване(той водеше службата когато кръщавахме съпруга ми,а аз бах кръстница на момчето на което кумувахме)Всички отидохме с голямо недоверие( в цялата институция),но той успя,както да ни разсмее,така и да ни накара да вслушаме в думите му.Той е човек,който те кара да се върнеш в храма,и то не само на празниците,когато всики ходят.Има специален подход Simple Smile.Това стана още преди да познавам Игси,а след като се запознах с нея и децата им,съм още по-впечатлена.Прекрасно ХРИСТИЯНСКО семейство.

Лелеее! Изчервих се чак...  Embarassed  Naddi, много благодаря за милите думи.   bouquet  Щастлива съм, че мъжът ми оставя такива впечатления защото наистина дава всичко от себе си да си върши службата пред Бога както подобава - от предразполагането на хората до това да ги накара да се заслушат в молитвите, които чете за да могат да участват и да преживеят истински тайнството, на което присъстват.  Някога много отдавна си спомням, че някоя от февруарските мами беше писала, че май мъжът ми м е правил венчавката или кръщението или... не помня какво, ама дали беше ти Naddi или някоя друга мама - не знам. Светът е малък... а колко хубаво е, че се познаваме...

Момичета по въпроса за кръщрнието на децата - аз и преди бях писала (и много се радвам, че голяма част от февруарките ми повярваха), че колкото по-рано се кръсти детето толкова по-добре:
1. Вече си има ангел-хранител (а не само акт за раждане  Grinning )
2. По всякакви поводи можете да го водите на църква и да му четат молитви, да го помазват, да го причастявате когато поискате (може и ежедневно дори- за децата няма ограничение), да тича на воля в храма, а вие да го гоните ...  Mr. Green  (последното е майтап:) ) т.е. да е пълоправен участник в християнският живот.
3. И немаловажното "спестяване" на рев: децата докъм 5,6,7 месечна възраст са по-сколнни да приемат обятията на непознати, но да накараш едно едногодишно дете да стои спокойно в ръцете на кръстника си, или да се радва на свещеника, че го пипа по главата, че го мокри с вода в купела... ами такива деца са някаква изключителна рядкост. Има и такива, които колкото и мъжът ми да им прави "гу-гу-га-га",  се плашат и ревват само заради вида му - одежди, коса, брада, басов тембър...,  пък малките бебета точно това ги забавлява - дърпат му брадата като ги гушне, или пък се опитват да пеят с него, а има и такива, които му дърпат Кръста от ръцете - голяма забава е, ако детето не плаче. Но след изпълнени с рев и крясъци кръщенета и детето омаломощено от  (питайте мъжът ми, че има деца, които 30-40 минути НЕСПИРНО плачат) и родителите изтерзани заради него и гостите на кръщавката с проглушени уши. Да не говорим, че никой нищо не е разбрал от тайнството, а камо ли да се наслади на момента - ражда се още един християнин в света.

Както и да е, всеки има своите причини. Пак ще повторя, че дори нашият Емо го кръстихме на 9 месеца по основателно за положението ни тогава причини - кръстникът му не можеше да пътува до Свищов (там живеехме), а ние  не можехме да пътуваме до София (кръстникът беше тук). Та така - ни те, ни ние докато стана на 9 месеца  и удобния за всички момент дойде.
Така, че мамите които още не са кръстили децата: разбирам ви напълно, не ви коря!

На който му предстои това важно събитие ще препоръчам следното; запасете се с търпение и слонски нерви, ако детенцето ви плаче - когато се раждат децата също плачат, ама ние всички се радваме на плача им тогава, нали? Така и на кръщението - което е духовното раждане на детето -  е нормално да плачат, ама тогава вместо да се радваме се притесняваме и дори изнервяме, че свещеника "какво толкова там чете - айде да приключва вече". Запасете се и с любими на детето играчки, или най-добре - нови, които не сте му давали досега - гаранция, че ще се разсейва и ще си спестите доста от плача. Освен това, ако детето не е свикнало да общува с кръстника и не го познава, е добре да засилите контактите  си с кръстника няколко дни преди кръщението: да идва у вас да се заиграва с детето да ги оставяте насаме двамата за по няколко минути - 5-10-15... детето да му се довери.

ИИИИИХ! Че се олях!
Кой ще го изчете всичко това, малиииии! Има ли такива героини?
Успех!

mama_nina, дано вече да са по-добре децата. Поздрави и кураж и на мама Тинка! За да не повръщат и водата ( а е много важно да не се обезводняват) давайте вода в малки количества но на често, ама наистина начесто: примено по 1 супена лъжица на всеки 3-4 минути и така през целия ден, докато е буден. Успех и бързо възстанояване!

Дени, мойта беба си ходи на ясла с шишето с биберон- в него й слагат чай, нектар... и каквото там пият - изплакват го (аз отдавна не изварявам, но те може и да го праявт - не знам) и пак й слагат вода. Ние сме на памперси, но гледам, че като я сложа на гърне (при смяна на памперса профилактично я пробвам на гърне) става сама, поглежда назади после прикляква и се опитва сама да седне ; много й е забавно и това го повтаря по 5-6-7 пъти - докато ми писне да я намествам и й отнема занимвката Simple Smile

Косата на Тея я мием 1-2 пъти седмично. Къпането през ден два. Подмиване - поне по веднъж-два пъти на ден - тя много обича на мивката в банята да й мием дупе и краченца. В яслата също я подмиват май.

След кто написах постинг, който сигурно и 1/4 от вас няма да имат нерви (или време) да изчетат докрая да ви напиша поне едно
ПРИЯТЕН И СЛЪНЧЕВ ДЕН, МОМИЧЕТА!  , което се чете лесно и бързо Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 мар 2007, 13:25 от Игси

# 268
Игси, аз чета с удоволствие постингите ти   bouquet Колкото и да са дълги. Живот и здраве, на 14април ще кръстим и Константин в Гърция, за което съм много щастлива  Heart Eyes Там продължава точно час кръщаването, затова изчаквахме да попорастне. Ами той до 6-7месец акаше по 7-8пъти на ден и беше много ревлив - как да стане всичко?!
Станала съм в 6.30ч тази сутрин и още не мога адекватно да пиша...

# 269
Ами той до 6-7месец акаше по 7-8пъти на ден ...

Мдаааа....... помня го тоя момент при вас. Grinning Сега какво е положението?
А за отучването от пампата - не се обезсърчавай ще му схванеш ритъма на "пикльото". С Eмо ми трябваха 3 дена и вече от четвъртия нататък много рядко имах по 2-3 мокри гащи за пране вечер. Кураж! Аз започвам опитите през май - тъй съм решила, пък да видим. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт