Шестокласници 2025/2026

• 20 995
  • 451
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Имате ли входно по физическо ?
Вчера госпожата по физическо им писала четворки за: ! липса на бели тениски и липса на активност ?!?!
В часовете досега стои основно на пейката, госпожата избирала кой може да играе, другите стоели и гледали.
Как протича физическото при вас?
Не ми е до оценката, ама да стои на пейка цял час. Поне едно въже или топка да им даде да се пораздвижат малко.

# 166
Играят игри, имат и нормативи, които са явно входното ниво, и двете ми деца са около 4 и 5 на тях, колкото толкова. Но май няма седящи на пейката, даже не се сещам за пейка в двора на училището Smile И при Пипи държат на тениските, за радост в това училище няма изискване да е непременно бяла, само да се преобличат.

# 167
Имаха входно - покриване на нормативи. След тях всеки прави, каквото си иска - играят волейбол и баскетбол основно, за друго няма условия, но няма къде да седне някой, та им се налага да играят.
И при нас приключиха НОД и НОК, днес имат контролна върху този раздел, за утре каза, че имали върху мита по литература, успяха да направят писмено изпитване върху общуването по БЕЛ. Приключиха и с първи Unit по английски (очаква се контролната), минаха първите раздели по История и по География и направиха писмени изпитвания и колелото се завъртя доста бързо. Започна и да помрънква, че много проекти и домашни им се събирали и не смогвала, ама за клипчета и филмчета смогва Simple Smile.

# 168
  • София
При нас физическото е колкото да го има.
Пишат им шестици периодично, случвало се е детето да не е на училище, но се появяват оценки.
Няма изисквания за тениски и подобни, само да са със спортни обувки и удобни дрехи.
Зимата искат чисти обувки, за в салона.
Дават им топки и играят футбол, баскетбол или нещо подобно.

# 169
  • Пловдив
Физическото при дъщеря ми си е като по учебник.
Входното ниво мина - има 4 и е много разочарована. Не знам как ще ѝ го избия от главата това бележкарство Rolling Eyes
До 4 клас редовно пропускаха часовете по ФВС - я ги оставяха да пишат, я гледаха филмчета Rage
Сега доста сериозно ги подхванаха - обиколки на игрището,  упражнения за бързина и ловкост - Абе наистина часовете се карат както си трябва. ...друг е въпроса, че нормативите са безумни.
Задължително е, да са със спортни дрехи в часовете, а ако са в салона - да имат чифт маратонки, които да обуят.

# 170
  • София
Имат редовни часове по физическо. Няма да им пишат оценки на база нормативите, а на база желание и участие в час. До миналата година играеха основно на футбол (момичетата им са много добри). Който не иска футбол играе на волейбол или тенис на маса. Сега пак така процедират. Имат и спортни клубове по програма към общината  и са поканили детето ми да участва.

# 171
Моят единственото, от което е доволен, е физическото GrinningVery Happy Избрали го за училищния отбор по баскетбол и е много щастлив.
Направихме презентацията по немски, утре ще я разказва, дано да се справи добре и да поправи четворката на входното.
Контролни и при нас има по БЕЛ и МАТ тази седмица, но по друго май не са ги изпитвали още, нищо не е споменал. Вече не бяга като дявол от тамян от разказването по история и география, разбра, че се учи чрез разказване по тия предмети.
Надявам се да почне да влиза в час вече, че с тия издънки на входните направо ме сащиса.

# 172
Ние сме с 5 на нормативите по физкултура .
Минахме НоД и Нок и имаха контролно  ,каза че било много лесно ,ще видим каква ще е оценката .
По БЕЛ  имат на 21 ,а на 23 по ИУЧ математика контролни .

В петък взеха вече дроби 😐
Засега се справя с математиката .
По история и география приключиха с раздела , тази седмица предполагам ще имат тест ,но няма инфо в школо.
В школо пишат най-често трима преподавателя ,не всички . Най-подробно е по математика ,даже домашните пише какви са .

А по- минала седмица ,моя синковец беше болен и както си стоим , получавам в Школо  4 забележки по един предмет.
И пиша на класния ,че най-вероятно е станала грешка ,защото е болен и отсъства , е така беше вместо на Михаил ,писали на Николай 🤣
Премахнаха ги.

# 173
Затишие е настанало в темата. Де да беше така и в училище, ама последните седмици до ваканцията ще е лудница.
Слушам само за тестове, контролни, проекти, класни и...коледното тържество. Приготвихте ли подаръците? При нас е много трудно вече, всичко си имала, нищо не искала или иска невъзможни неща.

# 174
Тая година ще минем лесно - иска едни книги за дракони и лава лампа.
За коледно тържество не съм чувала нищо. Класно по български ще имат другата седмица, а по математика май след ваканцията, ако съм разбрала правилно.
Иначе ще ходи на олимпиада по математика тази събота, та решавахме задачи от предишни олимпиади. Някои се сеща как се решават, други - не. Но бърка много от заплес и недочитане, дори когато знае какъв е подходът към решението. Ще видим как ще я докара тая олимпиада.

# 175
  • Пловдив
И малката ще ходи с олимпиада тази събота - обърка ни всичките семейни планове Joy
За Коледа ще получи така мечтания таблет Rolling Eyes Колкото и да съм против, вместо да се мъчи с телефона в училище, по-добре да ползва таблета. От 3 години мрънка за такъв и предполагам, че ще е много щастлива Joy ...и изненадана, защото поддържам версията, че няма нужда от такова нещо.
Коледно тържество няма да имат (офертата беше с безумни цени Flushed) - решихме, че класът ще се почерпят в стаята. Решиха, че ще разменят подаръци, та тези дни трябва да видя какво ще взема.
Контролни, класни и постоянни проекти/презентации е и при нея.
И последно - не съм си и помисляла, че ще сядам с детето, "да уча", но подготовката ѝ от началния етап е под всякаква критика. Не, е е не го забелязвах това, и не, че не говорихме по темата, но според нея, щом като има отлична оценка, значи ние с баща ѝ прекаляваме... Е, сега ѝ излиза през носа, но поне разбра, че наистина в женските ѝ до 4 клас нямат никакво покритие Scream
Единствено с математиката няма проблеми, но тя си ѝ е страст от ДГ още

# 176
Да, и аз забелязвам, че има проблем със знанията от началното, чудя се дали не е защото го оставих без занималня в 4 клас. Ма минало заминало, сега "припомняме" основни правила и да се надяваме, че ще са по-стабилни знанията тоя път.

# 177
  • София
При нас вървят някакви контролни, петминутки и подобни.
Връщат ги с оценки, ама в школо няма нищо.
Изобщо оценките са само десетина, предни години по един предмет бяха толкова досега.
Не знам дали така ще е вече.
Много домашни имат обаче, надяваше се че ще понамалят от тази година.
Справя се за момента, то основно дроби учат по математика. Литературата е проблемна при нас, преразказите са добре, обаче всякакъв вид съчинения са проблем,  все не са достатъчни като обем.
На олимпиада не пожела да ходи, изобщо съм му дала почивка от състезания. За да го разпределят в желаната паралелка миналата година ходи на всевъзможни състезания, каза че му е омръзнало вече.
За коледа нищо няма организирано, на никой не му се занимава.

# 178
Другата седмица имат по История и Бел контролни.
Ще имат коледнно парти ,но няма да ходи.
Сега сме със синузит цяла седмица в нас .
Нямам време да се занимавам да учим и съм му казала което може да пише дам ,което не ,остава за събота и неделя с мен .
Малко се притеснявам за математиката ,че изтърва ,той се справя много добре ,но все пак ..
При нас всичко качват в Школо вече.
Само по География имат по една оценка и то защото е вдигнал ръка да го изпитат .
Има деца без оценки.
Чакаме с нетърпение оценката от контролното 🤣🤣🤣

# 179
  • Sofia
Здравейте. Моят син се реши да се яви на олимпиада по БЕЛ. Някой интересувал ли се е от формата и темите, които се дават. Доколкото знам е преракзаз.

Общи условия

Активация на акаунт