Шестокласници 2025/2026

• 20 949
  • 450
  •   1
Отговори
# 150
Как така по 6 часа? Трябва да са по 7, само един ден са 6 при нас.

# 151
  • Пловдив
6 пъти седмично имат математика като едното е ИУЧ. Госпожата е бетон - много се надявах именно тя да поема и класа на наборката.
Не се е оплакала от много домашни по математика, но тя повече мрънка за БЕЛ, където я тормозя здраво

# 152
  • София
При нас са по 7 часа всеки ден.
Моята също не се е оплакала от домашни просто защото... не знам, не се е напрегнала много, когато ги напише.
Обеща ми като се приберем веднага да започне с домашните. В работата дойде към 4 без нещо, игра тенис, човърка телефона... Прибрахме се в 5 и познайте - гладна е, после ѝ се ходи на тоалетна, после малко я заболял корема. Уж седна да пише, аз пусках перални събирах дрехи, отивам да видя в стаята преди половин час - още не е започнала. Търсила си била химикал Confounded Много е бавна, много. Още пише първото домашно от 4 Rolling Eyes
Иначе вчера на родителската харесах всички учители. Минаха да ни се представят Hug

# 153
Не виждам да се е презорила с домашните точно по математика, но тя е с 9 часа математика седмично - по около 10 -12 задачи за момента са дневно с подточки. Взели са разлагане на множители, днес още не знам дали са взели НОК и НОД, но знам, че другата седмица имат контролна на раздела, като междувременно правиха и такава върху признаци за делимост, че даже им я и върнаха. По БЕЛ и при нас е по-тегаво, защото не обича да пише, а имат вече за 2. или 3. път да пишат текст за домашна (преразкази, но не само), когато е само да попълват работните листи, мрънкане няма Simple Smile. По-обемни ѝ се виждат другите домашни - особено по география, където и контурни карти се оцветяват, а това ѝ отнема време, че държи да е както трябва освен учебната тетрадка и вече ги погнаха и с разни проекти и презентации, които също ѝ отнемат много време.

# 154
  • гр.Пловдив
Пак ли само вашето дете не е стресирано?
И нашите не са стресирани, макар да нямат 3 и 4 на входните.

А трябва ли да бъде? И какво лошо съм казала ?

И не,на мен не ми се реве от входно по човек и природа като на теб ,затова не ме преследвай и репликирай ,а просто ми подминавай постовете както аз твоите,ок?

# 155
Oх, по немски трябва да правим ние презентация, при това на флашка. За любима книга Grinning Той едва три думи на кръст връзва, ама презентация...

# 156
Трябва ли да се презаверят безплатните карти за ГТ?

# 157
  • София
Мисля, че   важат до съответната крайна дата без презаверяване. Но не съм сигурна.

Редактирам се, за да допълня, че говоря за София.

# 158
  • София
Приятно съм изненадана от училището. В понеделник децата ще получат по един комплект учебници, с които да работят в училището. На две деца, които седят на един чин по един комплект.  Така вече няма да се наляга да носят учебници в училището и раници им ще станат по-леки.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 21:12 от Nikolovva

# 159
  • Варна
Здравейте, ползвате ли дигиталната раница или още сте на Школо?
Сега рових из нашата версия на Школо и никъде не откривам разписанието с взетите по часове уроци. А съм сигурна, че го имаше предни години.
Отсъствия и оценки - това е което имаме в школо. Тотално са го орязали за нашето училище Sad 

# 160
Не ползваме дигиталната раница. Имаме паролата, ама само за това остава време. В училището НЕИСПУ си ползват паралелно с школо, НЕИСПУ е много по-дървено както в частта за учители, така и им липсва комуникацията родител-учител. В школо във версията на петокласничката няма нищо относно взетите теми. При каката в друго училище си пише всичко. На РС питах класната ѝ защо е така, не знаеше. Явно зависи от това какво самите училища искат да стига като информация до родителите, защото учителите си попълват взетите теми всеки ден в школо, но ние не го виждаме. На мен ми беше много полезно до 4. клас, а и сега за каката.

# 161
  • София
ние сме с школо.
има си всичко, оценки, отсъствия, разписание, теми, контролни, рс, даже някакви странни неща като ученическа подкрепа , санкции и бележки.
може би зависи от администратора в училище, при нас всички неща пише че са въведени от него.

# 162
  • Варна
аа, да хубаво е да има и обратна връзка с учителите наистина. Особено сега като са повече.
Има толкова възможности в тези платформи, които ще са от полза, не знам от икономии някакви ли сме така орязани.
Ето детето боледува наскоро и започва едно търсене на уроци, домашни.

# 163
По матеметика приключиха с материала за НОД и НОК и утре ще имат контролно.
Моят петокласник е в гъбите и не мога да си обясня какво се случва - до миналата година математиката беше от най-силните му предмети. За утре чак съм в ужас, на него как му е спокойно, не доумявам.

# 164
  • София
Много набързо взеха нови неща, гледам в школо само нови знания, за упражнения хич не са предвидили часове.
Лошото е че са свързани всички тия уроци.
Ако един не се разбере всички остават неразбрани.
Всеки ден гледам какво вземат по математика и вечер задавам въпроси.
Досега една учителка ги следеше и в часовете по рисуване или музика упражняваха мат и бел.
Вече всеки учител влиза, изпява си урока и приключва, кой разбрал разбрал.
Ама ще трябва да свикват.

Общи условия

Активация на акаунт