Шестокласници 2025/2026

• 24 019
  • 508
  •   1
Отговори
# 180
За олимпиадата по БЕЛ в 5. клас е подробен преразказ от името на герой или от името на неутрален разказвач на неизучавано произведение в обем около 1,5 машинописни страници.
Голямата ми дъщеря се явяваше и по спомени при 28 т. от 30 т. се класираш за областен кръг, тогава се падна Невидимият Тонино. Малката също ще се явява, но при тях е януари олимпиадата. Иначе сега се яви на олимпиадата по математика и на олимпиадата по география има желание да ходи. Да видим след ваканцията дали все още ще има желание.

# 181
Кога ще е олимпиадата по география? И моята дъщеря има желание да се яви, но не намерих материали от мин години.

# 182
В нашето училище е януари месец. Доколкото знам училищният кръг се подготвя от учителите в самото училище, не е с еднакви материали за всички училища. При тях госпожата по география ще си ги готви.
Иначе за областен кръг материали от географ.бг мисля, че беше сайтът, от който се готвеше голямата. Да стигне до там, пък ще го открия пак.

# 183
  • Sofia
При нас всички олимпиади са през януари без математиката. Моят син ще се явява на география, история и е решил да опита по БЕЛ и аз го насърчих. Учителката ни по география е страхотна и много деца се явяват на олимпиада с отлични резултати всяка година. Благодарение на нея големият ми син е в НПМГ в паралелка по география без специална подготовка по предмета.
Сега учителят по история ни е класен, много го обичат децата, успява да им привлече вниманието, но не е толкова амбициозен да показват децата му успехите си. При него рефренът е - защо ти е да ходиш на олимпиада по история, оценката за нищо не ти трябва. При големия син същото говореше, тогава се пазарихме с него и имам чувството, че само заради нас организира кръг в нашето училище. Тогава бяха онлайн и слушах как го разубеждава да не се явява. Моят обаче вика- амиии, мама иска. И учителят отговори примирено - е, щом мама иска. Simple Smile Детето се класира на областен кръг и беше около средата на класирането.
Малкият обаче има много по-силен интерес към историята и очаквам по-големи успехи, така че няма да му се размине на класния. Simple Smile

В георграф.бг има от областните кръгове.

# 184
За много години, успешна да  е 2025 и за ученици, и за родители.
Как сте? При нас се усеща наближаване на края на срока, вече 56 оценки до тук (само по математика са 12, по БЕЛ 9 и се чакат още). Класни, контролни, последни изпитвания се редуват с олимпиади. Днес е олимпиадата по БЕЛ, вчера география, другата седмица май е историята, но тук няма да се записва участие. Нещо с историята още не се спогаждат и май това ще остане петицата за този срок. Доволна съм от детето, постара се.  Е не без дежурното мърморене да отделя повече време на учебниците, а не на телефона. Можеше и повече, ама пусти мързел, освен това ново училище, нови учители, нови изисквания и най-важното нови приятелства. Но бързо се адаптира, намери среда, показа неподозирани до сега възможности по български и литература, дано ги запази поне до края на 7. клас Simple Smile.  Харесва си класа, харесва си как обясняват учителите по български и математика, не ѝ харесват изискванията по английски, география и природа, че трябва и да се учи, пък до 4. клас беше свикнала особено с английския, че това е час на класа и губене на време (водеше се от класната, нищо не научиха и сега ѝ идва нанагорно да учи как се пишат думите, че през седмица им пускат 10минутки на думи), ама се вижда голям прогрес с езика, прослуша и филми и музика на английски. До сега не е ходила на курсове/уроци по английски и хич не го харесваше, нямаше сила, която да я накара да го хареса. Сега се надявам, че като понаучи малко, ще иска сама да знае повече.

# 185
Е, тва са момичетата Grinning При нас яко мързел. Оценките са шарени, по-лековатите предмети и по математика ще закачи 6. По история, география - не, 5 може би, въобще не ги харесва, с голям зор учи по тях. По БЕЛ предполагам, че ще е 5, не се справя със съчиненията. По математика е най-добрият в класа, не го очаквах.... Ходи на олимпиадата, класира се за втори кръг, само 4 деца от випуска са се класирали, около 30 са ходили на първия кръг. По немски пълна мъка. По английски бива.

# 186
  • София
Да, бе, момичетата! Моето момиче тази година рязко отказа да учи. Голям зор. Шарени оценки.

# 187
  • София
И моето момиче се издъни първия срок. Шеста година учи английски и ще има четворка за срока. Някак късно осъзна, че всичко се промени и всички учители си държат на предметите, по които преподават.
 Тази седмица бях на родителска среща. Към учителите нямам никакви забележки, много са строги, но и добре разпорожени към децата. Личи си, че работят с желание. Но всички са разочаровани от класа. Единствено по математика са силни и там няма проблеми. Но по История и География преобладават тройки и двойки, тук там четворки и някоя петица са разнообразие. Ще трябва да се стягат през втория срок.

# 188
Е, тва са момичетата Grinning При нас яко мързел.
Не знам дали е до момиче, че нищо, че съм доволна от резултатите, те са резултат и на постоянно дуднене, иначе може и да залепне за телефона/компютъра.
Но за нейно оправдание ще кажа, че все пак в класа са подбрани деца, с изпити и то не леки. Яко се дърпат даже и по разказвателните, за които има вечно мрънкане, особено по История, че не може да запомни всички имена, че и години им търсят, че и всичките термини, ама другите явно могат. Нейната 5 ще ѝ отреди 18то място в класа по История. Среден успех по математика на класа 5,68. Тя е със среден успех 5,83 и е 8. Иначе средният успех на класа по всички предмети е над 5,60. Та средата има значение. Не че не липсват и простотии, де. Да не помислите, че всичко е цветя и рози, ама все пак тепърва навлизат в пубертета и всякакви изцепки не са им чужди, но поне са интелигентни и не се обиждат/псуват, както чувам за кварталното училище, в което беше преди. Учителите са доволни от тях, но искат и още, защото можели и още и вече не били в началното училище, не били в детската градина Simple Smile

# 189
  • София
При нас пък много малко оценки тази година.
До миналата само по един предмет имаше всичките сегашни.
И се изучиха децата, че ги изпитват веднъж, веднъж тест и веднъж в края на срока. Минат ли тия неща вече настава спокойствие и учебника не се отваря.
Иначе май добре вървят нещата, очертават се петици по ЧП и технологии, това последното не знам защо. Ама колкото толкова.
Сам се справя, пише домашни, учи нещо си там. Изобщо не участваме вече, само тестовете с оценки проверявам, да видя къде са му грешките. Много е разсеян и пише много грозно и нечетливо.

# 190
  • Sofia
Моят син е много разсеян, някак над ежедневните неща е. Има си мисли в главата, които са му интересни и по някой път не знае къде се намира. Страх ни е как ходи по улиците, страх ни е да не падне в метрото, да не го бутне нещо... Един ден си забрави телефона в метрото, по някаква случайност го открила контрола и го предала на полицията.Буквално на другия ден си забрави ботушите до една пейка. Останал с маратонките след физическо и си разнасял торбата с ботушите из градинките. Не помни къде я е оставил. На третия ден изгуби и шишето си. Шапките също ги губи ,но успява да намери някои. Това ни побърква, изобщо не ни е смешно. Нямам идея как успява да се концентрира в час и да учи. Има 43 шестици и 4 петици този срок. Класира се на областните кръгове на олимпиадите по история, география и БЕЛ. Особено за БЕЛ съм многооо доволна. Ние не сме с Школо и не знам какъв е успехът на класа, но като цяло децата са на високо ниво.
Струва ми се, че чете много по-малко отпреди, а беше изключително четящо дете. Сега все е на телефона.

# 191
  • София
Същата работа. През срока има 5 петици. Ще завърши с 6 по всичко. Толкова е разсеяна, имам чувството, че се е зомбирала с този телефон. Учи (почти) всеки ден след постоянно повтаряне да сяда. Иначе може би няма да го направи. Изпитвам я често. По разказвателните предмети - най-редовно. По математика се справя добре заради курсовете и ежедневното решаване до 4 клас. Сега не ходи на никакви. Загуби си 2 горнища по физическо, едни маратонки, ръкавици... не помня още какво. Книги не е чела скоро.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 11:59 от miamim

# 192
Моля, ако знае някоя мама, да сподели кога ще излязат резултатите от олимпиадата по БЕЛ и къде се публикуват. Благодаря !

# 193
  • Sofia
От общинските кръгове ви ги казват в училището. Някои на сайтовете си слагат. При нас такова нещо не правят. Срокът май е до 7 работни дни след провеждането. За областните кръгове резултати качват в сайтовете на училищата координатори.

# 194
Срокът може да приключи при нас, появиха се всички срочни. Детето е доволно, аз също, макар че можеше още малко даде от себе си по История. Класира се на областните по география и БЕЛ и другата седмица може да почива Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт