Шестокласници 2025/2026

• 20 860
  • 448
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ние сме получили следното уведомление в Школо:

"Здравейте, във връзка със запитвания по повод на резултатите от външното оценяване на входно ниво на 6 клас, ви съобщавам, че резултатите все още не са ни изпратени. Ако имате въпроси може да се свържете с министерството на +35929217799"

# 421
Вчера излязоха резултатите. Моята дъщеря има 4.60 ,в класа има 2 пълни шестици и 2 двойки.

# 422
  • София
Къде излязоха?
Аз вчера питах класната, две учителки по мат, отговориха че питат/не разбрах къде/, но нямало резултати.

# 423
Госпожата по математика ги е съобщила на класа.

# 424
Вчера, късния следобед, излязоха резултатите.
Децата, които бяха първа смяна, ще научат резултатите след понеделник от учителите.

# 425
  • Пловдив
Вчера и нашата госпожа е съобщила резултатите. На училище са втора смяна, може би заради това. Моето гардже е с пълна шестица, а средния успех на класа е близо 5.70. Все още съм в ступор и не зная какво да мисля, опирайки се на изказването на министъра. Нищо официално не излиза никъде…

# 426
В какво училище учи детето Ви?

# 427
И при нас вчера са съобщили оценките. Класът е с отличен резултат, но моята не е разбрала колко точно. Най-ниска оценка 13 от 20 т, моята е с 19т от 20 т, имат и доста с 20 от 20, явно наистина са били лесни задачите за техния клас, но те са приети с изпит по математика и средният им успех по математика през годината се движи над 5,70, даже се притеснявах да не би да им дават твърде лесни контролни и тестове, че да е толкова висок.

# 428
  • Пловдив
В какво училище учи детето Ви?
Не учи в МГ, не живее за математиката и състезанията, не става и ляга със задачите, не е мега амбициозен, ако това имате предвид, но е в математическа паралелка и съвестно и последователно се старае да поддържа отличен “рейтинг”, със съдействието на търпеливата им госпожа по математика, разбира се, която лично аз много харесвам.
Такаааа, точно поради гореизброеното съм склонна да мисля, че изпитът не е бил много  сложен и по- ниските точки са израз само и единствено на неясни условия на някои от задачите или притеснение на децата.  Друго обяснение не ми хрумва преди да съм видяла задачите. Не знам защо все още не ги публикуват, нали резултатите са ясни!?

# 429
Въпросът ми беше провокиран от високия резултат на класа, а не от личния.Моето дете има 5.20 с 16.5 точки, но при сравнително ниски резултати на класа.(Нямам точни проценти).И мен ми е много интересно нивото на трудност.Това , на което попаднах в страницата на една гимназия в Бургас, че задача 4 и 8 са тези, които са затруднили учениците.Но дъщеря ми не си спомня такива подробности.

# 430
  • European Union
Моят син има много по-малко от споменаваните в темата. Според него за четворка, но забравил точките, а като знам скалата, четворката си е чиста двойка. И пак според него, имало само едно дете, което има с една точка повече от него. Всички други били с по-малко точки. Девет деца били с двойки.

Четох някакъв коментар, че първите 11 задачи давали по една точка, а последните две - 5 и 4 точки. И че това бил поредният гаф на МОН, защото от една страна на две задачи се дава много голяма тежест, а от друга страна първите 11 не били еднакво елементарни.

# 431
  • София
Днес ни изпратиха резултатите от изпита. Нямам идея обаче какво е нивото на класа.

# 432
  • София
И на нас ги изпратиха вчера. Детето има 18 точки, което се равнява на 5.60. Целият клас няма да имат отличен. Има четворки, петици също има, тройки има. С две думи - шарено е. За двойки не знам.

# 433
  • Sofia
Моят е с 5,40 . Не знае за класа. Имало много с 5,20 и един с 3,80. Но едно момче, което е слаб ученик,  имало 5,80 и учителката  коментирала, че е преписвал, след като е разбрала, че е седял по време на теста до най- добрия математик. Та не й били важни резултатите.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 08:49 от desive

# 434
Тия резултати още не са ни ги казали. Обаче като казахте преписване, на входното, което учителката им е дала, не МОНското, моят има 6. Единствената шестица в класа. И тя ей така му казва: "Сигурно си преписвал". E от къде, като този до него има 3 Grinning Той беше толкова възмутен, че го обвиняват несправедливо. Може би си мисли, че е преписвал с телефон, не знам. Но не е, той си ги може нещата, цяло лято е решавал задачи с баба си.

Общи условия

Активация на акаунт