При всеки проблем заплашва, че ще ме напусне

• 19 148
  • 367
  •   1
Отговори
# 210
Мъжете пробутват тук идеята за жертвата им за майката с деца, обезценяват я, принизяват я до хляба и мълчанието, някакво всеобщо тригърване по темата и пробутване на тяхното превъзходство, като млади напети левенти без телета и ремаркета.
Остойностяват жена до имането на деца в тази тема, щото в други е до нямането.

Един друг се убеждават в крехките си твърдения, га̀ че ли някой ги е вързал и насилил да стават нечий татко.

Кат не можеш си вдигаш гащите, благодариш и си тръгваш. Не тъпчеш жени и деца, че да си повишиш духовната нищета, бе!

Много точно мнение Hands Plus1

Също така мисля, че няма да си тръгне лесно. Ако беше човек на честта, както се опитват да го представят някои тук, досега да си беше тръгнал. Напротив, ще има още много драматични обвинения и пърформанси. Но дано са сълзи и сополи, защото другият вариант е да агресира. Все пак авторката трябва да е подготвена за всякакви реакции. Усещането за провал при злобните хора може да ескалира в неочаквани посоки. Така че ако се стигне до варианта за раздяла, освен задължителна консултация с адвокат, авторката трябва да е и психически 100% подготвена в случай на агресия да звъни на 112.

# 211
Мъжете пробутват тук идеята за жертвата им за майката с деца, обезценяват я, принизяват я до хляба и мълчанието, някакво всеобщо тригърване по темата и пробутване на тяхното превъзходство, като млади напети левенти без телета и ремаркета.
Остойностяват жена до имането на деца в тази тема, щото в други е до нямането.

Един друг се убеждават в крехките си твърдения, га̀ че ли някой ги е вързал и насилил да стават нечий татко.

Кат не можеш си вдигаш гащите, благодариш и си тръгваш. Не тъпчеш жени и деца, че да си повишиш духовната нищета, бе!
И аз благодаря за това мнение!
Hands PrayHands PrayHands Pray

# 212
Този мъж е сложил на масата прекалено малко, за да си позволява такива претенции. Поведението като цяло е извън коментар.
Склонна съм да се съглася с дъщерята. Като махна божествените вметки и напъните да изглежда като мъдра баба, е права - бай некой си, издънен отвсякъде, се намъква в чужд дом и се прави на мъж, родител и възпитател.
Никой с уреден живот няма да хвърли всичко и да отиде чак в друго населено място да започва практически от нулата, това просто не се случва с нормалните хора. И особено когато местенето е свързано ама съвсем случайно с намиране на любовта в лицето на женица с готов покрив, а не си цепят наема с приятел. Авторката го е прибрала, но не е разбрала навреме, че става дума за просия,  не за любов.

# 213
Аз също мисля точно това - че съпругът е отишъл у авторката не след хубав и уреден живот, а търсейки такъв. Много точно го каза - никой с хубаво и уредено битие не захвърля всичко просто ей така. Сега внесените допълнения, че баща му е профукал всичко, съвсем доочертават картинката.
Не знам каква тежест има авторката пред дъщеря си, но новият да звъни на бившият - за да търси валидация на забележките си към момичето, а не да говори със съпругата си, на мен ми говори единствено, че той изобщо не я зачита за авторитет.
Бил влюбен, но щяло да му мине, неминуемо било да се изнесе, защото майката и разбеснялата се тийнейджърка му вгорчили прекрасния иначе живот... Този и да е бил влюбен е било за кратко и отдавна. Влюбен мъж не натяква нонстоп на любимата си каква канска жертва е направил, взимайки я с дете, нито си прави селски майтапи с външността й. Така прави човек, който зле си е направил сметката, осъзнал го е, и понеже е достатъчно просто устроен - си изкарва на нея неудовлетворението от лошия си избор.

# 214
Към авторката. Много често такива манипулативни, отровни и изключително зловредни на дълга дистанция партньори имат някакво положително качество, чрез което първоначално омагьосват някоя по- ранима душа- дали е някакъв чар, дали успешно имитират невинност, добрина или нещо детинско, дали  изглеждат като сродната душа, нещо което някои жени намират за много привлекателно. Но винаги има нещо такова. Това е част от пълната картина на отровния партньор в една връзка, кратка или дълга.  Това привлекателно качество , заради което сте  "обикнали" някой, а той после се проявява като обикновен насилник,  е маска и то не   реалният човек. Реалният човек е този, който ежедневно ви наранява и подкопава устоите на личността ви. Затова хубаво анализирайте какво ви привлече в началото, колко е истинско, колко се проявява в действителност и каква част от живота ви всъщност е насилие и тормоз, засега психически. В крайна сметка, напълно възможно е само вие да извиквате в него  гадното поведение, но и това е достатъчно, за да се постави точка.

# 215
Към авторката. Много често такива манипулативни, отровни и изключително зловредни на дълга дистанция партньори имат някакво положително качество, чрез което първоначално омагьосват някоя по- ранима душа- дали е някакъв чар, дали успешно имитират невинност, добрина или нещо детинско, дали  изглеждат като сродната душа, нещо което определен тип жени намират за много привлекателно. Но винаги има нещо такова. Това е част от пълната картина на отровния партньор в една връзка, кратка или дълга.  Това привлекателно качество , заради което сте  "обикнали" някой, а той после се проявява като обикновен насилник,  е маска и то не   реалният човек. Реалният човек е този, който ежедневно ви наранява и подкопава устоите на личността ви. Затова хубаво анализирайте какво ви привлече в началото, колко е истинско, колко се проявява в действителност и каква част от живота ви всъщност е насилие и тормоз, засега психически. В крайна сметка, напълно възможно е само вие да извиквате в него  гадното поведение, но и това е достатъчно, за да се постави точка.
Благодаря за това мнение!
Ако аз извиквам в него гадното поведение, то и бившата му съпруга го е правила по думите му.
Тогава взех, че повярвах, но сега като гледам, очевидно е преписал всякакви грехове на жената, без вероятно да е виновна за каквото и да е. А са нямали деца, живеели са при родителите им, тоест: прибираш се-сготвено, изчистено, без зъл и неблагодарен тийн, а резултата и краха в отношенията-същите.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 10:26 от Josi_89

# 216
Досега не беше споменала, че е бил женен преди. Друга информация да липсва?

# 217
В тази конфигурация, не съм съгласна, че най-пре... ят е този, който е дошъл да гледа чуждо дете, а биологичния родител, който е постоянно медиатор.
Съвет от мен, която разбира ситуацията, защото е била (и е) в такава - да не се оставят проблемите да тлеят. Виждаш можеш ли да изгладиш нещата, ако не - кой от къде е. Това се случва с разговори. Първо с мъжа - от какво не е доволен, какво смята, че трябва да се промени и ти за колко от нещата си съгласна с него. На заплахите за изнасяне реагираш веднага. Показваш, че няма да търпиш втора, ако не се изнесе не се правиш на ощипана, а говориш с него.
С дъщерята също трябва да се поговори - какви са условията в дома, какъв е уважителния тон, ако има възражения по какъв начин да ги поднесе.

Ако стигнете до някакво решение и останете заедно да има диалог, разговори, много напасване.
Но ти трябва да изискваш - всички да имат толеранс, да спазват правилата на добрия тон, да не обвиняват, да искат да поддържат близки отношения и да се изясняват при конфликт. Ти си отговорна за това, колкото и да е тежко, ти си свързващото звено.

# 218
Тази информация е едно от първите неща, които съм споделила в първия ми пост в темата.

# 219
Каза го още в самото начало
“Омъжена съм от 2 години и половина, втори брак и за двамата, той няма деца, но аз имам момиче в тийнейджърска възраст.”

# 220
Писала го е, да. Но когато многократно беше писано в коментарите, че е ерген, тя не реагира. Затова ми стана странно.

# 221
  • София
Авторката мисля, че няма нужда да се обяснява на всеки чел недочел. Нито да се оправдава за отношението към дъщеря и, за мен то е много правилно и мога само да те поздравя, че успяваш да имаш качествена комуникация с нея в тази трудна възраст, когато много често се късат връзките дете - родител. Детето може и да сбърка някой път,  всички сме бъркали, важното е да може да ти каже без страх и да поиска помощ от теб.
Мисля, че както си "прекалено мека" с нея, така се държиш и с него. То си е супер някой да е прекалено мек с теб, явно не се оплаква, че не му бичиш стойки на него за всичките глупости, за това стои при теб, никак не му е зле явно... обаче детето, виждаш ли,  трябва да го биеш....айде моля ти се.
За мен нещата са така: говорете за малко почивка, да се успокоят малко нещата. Ако приеме без драми да си иде за около месец, да се упокоите всички и да видите кой какво иска, може и някога да се разберете с много говорене и компромиси и най-вече ти да сложиш ясни граници. Но само, ако е достаъчно зрял да приеме че имате нужда от време и пространство сега и че връзката е отговорност и на двамата, както и решенията се взимат и от двамата. Т.е. не само той може да те заплашва да те напусне, ти също може да го помолиш да си тръгне и той трябва да го уважи.
Започне ли обаче да обвинява, драматизира и да бяга от отговорност за ситуацията, забрави някога да се разбереш с него.

# 222
Авторката мисля, че няма нужда да се обяснява на всеки чел недочел. Нито да се оправдава за отношението към дъщеря и, за мен то е много правилно и мога само да те поздравя, че успяваш да имаш качествена комуникация с нея в тази трудна възраст, когато много често се късат връзките дете - родител. Детето може и да сбърка някой път,  всички сме бъркали, важното е да може да ти каже без страх и да поиска помощ от теб.
Мисля, че както си "прекалено мека" с нея, така се държиш и с него. То си е супер някой да е прекалено мек с теб, явно не се оплаква, че не му бичиш стойки на него за всичките глупости, за това стои при теб, никак не му е зле явно... обаче детето, виждаш ли,  трябва да го биеш....айде моля ти се.
За мен нещата са така: говорете за малко почивка, да се успокоят малко нещата. Ако приеме без драми да си иде за около месец, да се упокоите всички и да видите кой какво иска, може и някога да се разберете с много говорене и компромиси и най-вече ти да сложиш ясни граници. Но само, ако е достаъчно зрял да приеме че имате нужда от време и пространство сега и че връзката е отговорност и на двамата, както и решенията се взимат и от двамата. Т.е. не само той може да те заплашва да те напусне, ти също може да го помолиш да си тръгне и той трябва да го уважи.
Започне ли обаче да обвинява, драматизира и да бяга от отговорност за ситуацията, забрави някога да се разбереш с него.

Варианта за временна раздяла е супер, но той не е от същия град и вероятно работата му не е онлайн. Така че, няма как временно да напусне работа и да се премести при техните.

Иначе щеше да е най-добре. Да мислят. Ама разделно.

Иначе, детето за мен, трябва да остане приоритет.

И няма тийнейджър, който да не греши. Точно сега, когато са най-нетърпими имат нужда от много, много внимание, обич и разбиране.

# 223
Ще си тръгне, ама друг път. Изобщо няма такива намерения, всичко е манипулация с цел тя и дъщеря и да му козируват. 1000%, авторката тръгне ли да го гони, ще обърне палачинката и ще почне да и се моли. Лошото е, че ако молбите не дадат резултат, може и да агресира.

Авторката я е страх да остане сама. Освен това я е страх от втори провален брак, защото го смята за личен провал.
Само че не е провал, даже напротив. Авторке, приеми го като ново начало за теб и детето ти. Така ще имаш възможност да поработиш върху себе си и да разбереш защо ти е толкова важно да получиш мъжко одобрение. Ще имаш шанса да станеш по-уверена, да почнеш самата ти повече да се харесваш и да станеш добър пример за дъщеря си.

# 224
Ако аз извиквам в него гадното поведение, то и бившата му съпруга го е правила по думите му.
Тогава взех, че повярвах, но сега като гледам, очевидно е преписал всякакви грехове на жената, без вероятно да е виновна за каквото и да е. А са нямали деца, живеели са при родителите им, тоест: прибираш се-сготвено, изчистено, без зъл и неблагодарен тийн, а резултата и краха в отношенията-същите.
Мхм.
Наскоро чух термин за такива - хобосексуални. Нямат покрив и сериозна работа, правят се на влюбени срещу правото да пребивават без съществени разходи за покрив у вас - независимо собствено жилище или квартира. Евентуално плащат сметките и малко храна, но ипотеки и наеми - не.

Общи условия

Активация на акаунт