При всеки проблем заплашва, че ще ме напусне

• 19 066
  • 367
  •   1
Отговори
# 105
Дай някакъв конкретен пример за какво "вината е изцяло твоя".... Много ми е чудно какво може да е....!?!
Твърди, че е започнал нов живот заради мен, поел е грижа за жена с дете и то-тийнейджър-нещо, което много малко мъже биха предприели на негово място. Можел е да има много по-добра работа, по-добър дом, по-добър живот, но е оставил всичко заради мен, а живота му тук не бил хубав, затъвал. Отделно на това не получавал нужното уважение, а мислел само доброто за нас.
Той "затъна" защото напусна внезапно предходната си работа, без предизвестие, заради конфликт с началника си.Това доведе до финансови проблеми, което пък насади напрежение и именно от това напрежение той стана конфликтен и раздразнителен.
Отделно на това каза, че преди бил невероятно спокоен, а сега бил станал неузнаваем, заради нервите, които троши с нас, чак не можел да се познаел. Но пък още бил млад и едно не знаел-какво бил правел още тук.

Имало едно време един честен, добър и щастлив мъж. Но за съжаление в живота му се появила зла жена с още по-зла дъщеря. По цял ден го тормозели в нейното жилище. За капак жената се оплакала в бгмама, откъдето на клетия човек се стоварили още повече проблеми и никой не му повярвал на историята. По цял ден се чудел как да се измъкне от този капан, но всеки път доброто му сърце не му позволявало да си вземе багажа и да се изнесе. Но един хубав слънчев ден мъжът намерил багажа си пред вратата, всичко свършило щастливо, три дни яли,  пили и се веселили.

# 106
Аз пак да си задам въпросите, че авторката може да не ги е видяла:
Цитат
Включва ли се в домакинството, уважава ли личното ти време и пространство, уважителен ли е спрямо родителите и приятелите ти? Как взимате решенията - със спокойно обсъждане или налагане и скандали? Споделяте ли общи интереси, пътувате ли, забавлявате ли се заедно? Как е сексът, чувстваш ли се желана, прави ли ти комплименти, дава ли ти самочувствие? Чувстваш ли моралната му подкрепа, защото за финансова вече разбрахме, че не чувстваш.
Извинявам се!
С всичко това помагаше в началото на връзката и брака ни.
Сега -не, или може би много рядко.
Решения вземахме преди чрез диалог, сега често са еднолични.
Преди пътувахме, забавлявахме се, сега последното ни пътуване беше на гости при неговите родители.
И ти смяташ това, че иска да те напусне, за проблем?

# 107
Не всеки мъж може да приеме да гледа чуждо дете, особено пък в тийн възраст когато дори собствените стават трудни за понасяне. Явно това наред с други проблеми и компромиси са били потиснати в началото докато е имало повече страст в първоначалния етап на връзката ви, но в последствие проблемите вземат връх. Явно не е щастлив с теб, на това място и в тази конфигурация на семейството ви,  няма да се получи и за напред, няма смисъл от усилия да се реанимира тази връзка. Колкото по рано прекратиш, толкова по добре ще е за всички

# 108
  • София
Авторката се е вкопчила в идеята за семейство и не вярва, че може да се провали втори път! Срам я е и тя не знае от какво….

Ехо, казвай му да се измита и гледай на детето да му стане ясно, че си на негова страна!

# 109
Най-добрият съвет ви бе даден с първото мнение, и той бе подкрепен от всички тук. Но вие няма да се вслушате, защото сте по учебник жертва на манипулатор, насилник, нарцисист, т.е. на "невъзможен". Повтарям съвета на друг потребител тук- прочетете темата Невъзможните хора в живота ни или при възможност се обърнете към професионална психологична помощ. Положението ви е изисква доста да работите върху самата себе си, щом хем имате някакъв опит, хем сте влезли в този ужасяващ капан, който може да отвори вратите на Ада.  Положителен признак е поне , че сте решили да споделите, това си е голяма стъпка в подобни случаи.Ако изобщо историята е реална, разбира се.

# 110
...... на връзката и брака ни.

Имате брак?

Колко време сте заедно?

# 111

Имате брак?

Колко време сте заедно?
От преди брака от 2019 година стартирахме връзка.
Тогава, разбира се проблеми нямаше.

# 112
Явно връзката ви се е изчерпала. Той се дразни, ти се опитваш да се примиряваш. Ясно е, че е трудно да вземеш решение веднага и сега. Обмисли нещата, сама ще стигнеш до изводите, които повечето тук ти писаха.

Както ти казах, следващия път го "пусни" да си ходи.

# 113
Едно са добри намерения, друго е реализацията им в живия живот. Искал разни неща, но не се е справил с нито едно. Съчетано с липса на самокритичност и прехвърляне на отговорността за неговия живот върху кого ли не, освен на самия него - очевидно този човек не е на мястото си.  Няма никакъв шанс каквото и да е да се оправи, ако конфигурацията се запази.
В един момент просто срязваш възела, не се мъчиш да го развързваш.

# 114

Имате брак?

Колко време сте заедно?
Авторке, понякога човек има нужда от един здрав “шамар”, за да се отрезви и да погледне реално на нещата. Тук май получи доста. Решението можеш да го вземеш само и единствено ТИ. Ние тук можем да пишем странични мнения още 1000 страници. Въпросът е ти сама да видиш проблемите и че си доста умело манипулирана. Ако не заради теб, заяви се заради дъщеря си, тя има нужда от силна майка, която да и покаже, че такъв тип поведение не трябва да бъде толерирано. Погледни трезво над нещата и не оставяй един неудовлетворен от себе си и живота си индивид да те срива. Дано няма следващ път, а директно да го чака багажа му отвън.

# 115
Авторке, той те кара да се чувстваш виновна едва ли не че те е взел с дете.
Няма право да се занимава с дъщеря ти.
Ако бяхте се събрали, докато детето е на 2,3 да го отгледа(нищо че си има биологичен баща) тогава да има претенции някакви. А сега е никакъв и си позволява да те упреква как си си възпитал дъщерята.Този е голям комплексар.Имал труден период-кой няма? Стоял без работа(сигурно си го хранила).Накрая ти отрови живота. Да си ходи, да се оправя.
Дъщеря ти е голяма, може да и писне от лични драми и да отиде при баща си. Аз такива случаи познавам.

# 116
В началото на връзката ви детето е било по-малко. Сега се е превърнало в красива, чувствителна и умна девойка. Която на всичкото отгоре има собствено мнение и самочувствие. Цялата му сексуална комплексарщина и подтиснати  проблеми са насочени срещу нея. А ти си попиваща гъба. Той се прикрива зад ролята на възпитател. Аз лично не бих държала детето си и секунда в подобна ситуация.

# 117
  • София
Мащехата може да предложи нещо различно от фасони и натякваници. Стабилна емоционална среда също.

# 118
Красиво, младо момиче, аз бих се притеснила този комплексар да ми е в къщата. Сигурна ли си, че няма скрити мераци? Макар че достатъчно гнусно звучи и без това.

# 119

Имате брак?

Колко време сте заедно?

Това са 5 години. И само в началото е помагал в домакинството, имало е диалог и добри думи. После - нищо. Шегички за външния вид на авторката.

Аз не бих чакала толкова време да разкарам един манипулатор и търтей. Който дори марш й казва в собственото й жилище.
Не се страхувай от развод с този тип. А от това, че може да отчуждиш дъщеря си от себе си и да не си я върнеш после.
И ако се решиш на развод, което е единственото ти спасение, не чакай да мине време. Още утре иди поне се информирай. В другиден ще е станало вече късно.

Общи условия

Активация на акаунт