И да, за мен си е форма на робство, тъй като може да бъде спънка да започнеш нова работа или да се махнеш от токсична среда.
и се включва Апо Тиймс най-големият им шеф от Австрия - за пръв път за такава позиция ми включват собственик... Супер приятен възрастен човек, изключително благ, казах му, че познавам заплатите (а аз наистина ги познавам, защото мъжът ми работи подобна позиция, но тези подробности си ги спестих, разбира се) и си казах очакванията. След което настъпи първо едно неловко мълчание, всички наведоха глави, и само чужденецът по Тиймс реши да наруши тишината. Започна да ми обяснява най-откровено, че служителят преди мен е работил на по-ниска брутна заплата, отколкото аз искам чиста, че ще говорят евентуално да се срещнем някъде по средата на очакванията си и ще ми се обадят. За мен, естествено, на този етап вече нещата приключиха, благодарих за откровеността и за отделеното време, но казах, че не мога да направя голям компромис - реално аз в момента имам работа, която не е чак толкова лоша, бих я сменила за нещо много по-добро само и рискът съм си преценила, че трябва да бъде само финансово, и то добре, оправдан. Накрая другият чужденец ми предложи да ме разведе из фабриката, не ми стана ясно защо, така или иначе няма да се видим повече, само си изгуби времето
но накрая отново благодарих и му казах, че поне като минавам оттам, ще знам какво се прави вътре...