🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIII 🎬

• 38 113
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
И според мен трябваше по-категорично да се заяви, че е имало насилие. Реално само онова с татуировката беше недвусмислено. При другите се чудиш реално какво беше.
Вярно е и това !! И ти като като героинята си мислиш че е било "инцидент " . Пак казвам не очаквах брутализми , но нещо му липсваше. Добра актьорска игра на повечето , но нищо повече .

# 121
  • София
Добър старт за 10 живота.
Аз, проклетникът 4 сериозно се е заял с Дедпул и Върколака.
Много добре за Никога повече и Монте Кристо и трагично положение за Гарванът и Мигни два пъти.

В световен план Отвътре навън 2 очаквано задмина Цар Лъв (игралния) и е въпрос на броени дни да задмине Джурасик свят и да вземе окончателното 8 място за всички времена като общ световен приход.

В САЩ/Канада за трета поредна седмица Дедпул и Върколака е на 1 място и е вече само на 47 млн. остстояние от Отвътре навън 2. Като световен приход не може да го настигне, то и тук изглеждаше така, но вече има реални шансове, като следващия уикенд ще е много важен.

Пришелъцет: Ромул ще мине 100 млн. но се очакваше повече.

За два уикенда две трагедии:
Мигни два пъти - общо 16 млн.
Гарванът - общо 8.5 млн (?!) - катастрофа

# 122
  • София
А някой дали е гледал "Опасен непознат"?

# 123
А някой дали е гледал "Опасен непознат"?
И аз това се чудя !! Колебаех се между другото дали да не отида на " Никога повече " или на " Опасен непознат " , но реших на първият си избор , и сега малко ме е яд . Впрочем ще има нов филм с Джеймс Макавой , гледах трейлъра в киното и ми се видя интересен .. https://youtu.be/tw5ocan7VUw?si=WdmMKT1KLn91-VCV

# 124
  • София
Да и аз се надявам да успея да го гледам другата седмица. Grinning

# 125
Да и аз се надявам да успея да го гледам другата седмица. Grinning
В петък мисля да гледам Битълджус Битълджус . Тази седмица мисля да си направя кино маратон . Но другата седмица ако все още го има " Опасен непознат " там съм . 😆😆😆  Малко кино и нови филми да се гледат,  че тази година повече ходих на театър . 😉😉

# 126
  • София
Измишльотини не харесвам аз. Grinning

# 127
И аз може би ще гледам Бийтълджус. Ще изчакам ревютата и ще преценя.

Вчера изгледах Смърт край Нил с Питър Устинов в ролята на Поаро - видях доста известни актьори - примерно Анджела Лансбъри, отново Маги Смит (любопитно ми е дали ще се появи в още някой от тези филми, пак с нова роля), Мия Фароу (играеше Джаки - една от главните роли)...

За мен филмът е наравно с този, в който участва Дейвид Суше и много над версията на Кенет Брана.
Скрит текст:
При Брана фокусът е напълно изместен - вместо да разказва историята на една токсична любов, ни занимават с личната драма на Поаро (в книгата неговият приятел НЕ Е убит и изобщо не е част от сюжета, съответно няма лична драма). 
Анджела Лансбъри се държи като пълна откачалка. Предполагам, че ролята (алкохолизирана писателка на булевардни романи) го изисква, но нейното ниво е трудно за достигане.

След като гледах Маги Смит първо в Зло под слънцето, а сега и в Смърт край Нил, не мога да не отбележа, че на тази възраст (между 40 и 50) страшно много прилича на сина си Тоби Стивънс. И преди съм го забелязвала, но сега ми направи силно впечатление. Имат еднаква форма на главата, еднакви черти и еднакви маниеризми. А в двата филма тя е и с почти същия цвят на косата. Той направо й е одрал кожата!

Тази версия на Смърт край Нил е над останалите по един показател - Египет е представен изключително красиво.
Скрит текст:
Четох, че снимките са били трудни, заради жегата, проблеми с хотелите и др., но въобще не си личи. Гледките са подвеждащо примамливи. Изглежда все едно човек може да се разхожда покрай пирамидите и храмовете, без никой да му досажда, без да се блъска с други туристи, просяци, продавачи, гидове, и просто да се наслаждава на старините.

Някои неща ми изглеждаха притеснителни и проверих дали има повече информация за тях, но нямаше.
Скрит текст:
Например, във филма убиха една кобра и не ми стана приятно, като си помислих, че невинна питомна змия е била купена и убита заради снимките. Изглеждаше ми истинско.
Освен това, актьорите катерят паметниците, а в една от сцените голям камък падна от колона (може би в Карнак, не съм сигурна) и изглеждаше, че са на самото място - т.е. снимано е там, което означава, че снимките са застрашили един от най-красивите древни обекти, а това е абсолютно недопустимо.
Скрит текст:
И как Джаки се е качила отгоре на колоната, за да бутне камъка?! Тъпо решение отвсякъде.

Като цяло добър филм, но можеше и да е по-кратък.

# 128
  • Галифрей
Гледах Allied (2016) хубав филм емоционален. ❤

Много хубава акьроска игра. Разказва се за двама шпиони през Втората  световна,който се влюбват а не бива.

https://www.imdb.com/title/tt3640424/

Аз по принцип не гледам военни филми действат ми зле. Но този е фокусиран върху шпионите и драма. Историята на един мъж и една жена готови на всичко за да бъдат заедно,въпреки опасностите . Май е по истински случай.
Краят много ме разчуства 😭❤  Марион е уникална и много талантлива! Френското си е френско 😘

# 129
  • София
Много е хубав филмът и на мен ми беше харесал.

# 130
Мисля че не се катерят по истинските археологически обекти, а са си направили бутафорни за снимките.

# 131
Сега да, но през 78-ма? Опитах се да намеря информация, но няма. Пише, че са снимали по обектите и египтяните били много ентусиазирани, защото всички били фенове на Агата Кристи. Но дали конкретките сцени, като катерене по пирамида и бутане на камъни между колоните, са фалшиви или истински, не се знае.

# 132
  • IC 1101,Abell 2029
Мисля че със сигурност не са истински."Смърт край Нил" /1978/ е в топа ми на филмите които обичам да гледам отново и отново.Абсолютен култ.Актьорският състав с някои изключения е много популярен,а саундтрака на Нино Рота е убийствен.Ако някой може да препоръча детективски/пък и не само/ мистерии от такава класа?!От по новите филми се сещам за "Мъжете,които мразеха жени" а.к.а. "Момичето с драконовата татуировка".Шведската версия ми харесва повече.

# 133
alex_bg в този сайт  http://seasonvar.ru/ руски е / можеш да намериш огромно количество такива филми/сериали - английски, френски и още и още. Със сигурност можеш да намериш подобни на тези, които търсиш. На прима виста се сещам за една френска поредица " по Агата Кристи" ,ще трябва да я потърся. Аз много го харесвам / сайта/защото не ме кара да търся из нета всяка една серия , а са всичките накуп или своевременно се качват. Но ако намериш това което искаш, но не искаш да го гледаш на руски, поне можеш да се ориентираш какво да търсиш.  Има и търсене по страна създател и по IMDB.
http://seasonvar.ru   Тук можеш да намериш и всички нови заглавия, ако случайно нямате някои от многото стрйиминг платформи. Единствен недостатък/ за незнаещите руски /, е че са с руски дублаж, понякога се намират и със субтитри.

П.п успях да го намеря Загадочные убийства Агаты Кристи/Les petits meurtres d'Agatha Christie има и много други подобни.

вижте само колко криминални заглавия има

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 10:34 от Danifin1

# 134
Този френски сериал са го давали по една от нашите телевизии, беше някак хаотичен. Гледала съм един-два епизода и не ми хареса.

П.п. забравих да спомена - вчера гледах две кратки ревюта на Бийтълджус - първото беше много положително и нямаше спойлери; във второто разказаха малко от сюжета и имаше повече критика (на която съм склонна да вярвам). Според него, сюжетът е като закърпен от две части, които не са добре обмислени и развръзката е прибързана. Но сетингът изглежда добре, кастът се справя добре и цялостно филмът не е лош.
Така че ще го гледам, но без много високи очаквания.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 10:31 от pppqqq

Общи условия

Активация на акаунт