🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIII 🎬

• 38 143
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Излизам от "Опасен непознат". Определено филмът не беше това, което очаквах. Разделен е на 6 части + епилог, като частите не са представени в хронологичен ред. В началото ми беше много скучно, направо ми се искаше да си тръгна- едни протяжни сцени, в които нищо не става. По едно време си казваш- опа, тука има нещо. 😃 Та успя да ми грабне вниманието в един момент, но не ми хареса как завърши.
Това, което ме издразни е, че в началото казват, че е по действителни събития, но след като почнах да търся информация се оказа, че май не е точно така. 🙄
Има една по-неприятна сцена, но за мен е по-скоро трилър, чак ужас не мога да го нарека.
Според мен става да се изгледа за един път, разбира се като мине скуката и започне да става по-интересно, но съм гледала и къде-къде по-добри филми. Примерно "Капанът" ми хареса повече. 😃

# 136
  • София
Заложник (2005) с Брус Уилис сега хванах по b action. Не бях го гледала този екшън. Препоръчвам. Такива неочаквани обрати през цялото време, държаха ме на тръни до края.

# 137
  • IC 1101,Abell 2029
alex_bg в този сайт  http://seasonvar.ru/ руски е / можеш да намериш огромно количество такива филми/сериали - английски, френски и още и още. Със сигурност можеш да намериш подобни на тези, които търсиш. На прима виста се сещам за една френска поредица " по Агата Кристи" ,ще трябва да я потърся. Аз много го харесвам / сайта/защото не ме кара да търся из нета всяка една серия , а са всичките накуп или своевременно се качват. Но ако намериш това което искаш, но не искаш да го гледаш на руски, поне можеш да се ориентираш какво да търсиш.  Има и търсене по страна създател и по IMDB.
http://seasonvar.ru   Тук можеш да намериш и всички нови заглавия, ако случайно нямате някои от многото стрйиминг платформи. Единствен недостатък/ за незнаещите руски /, е че са с руски дублаж, понякога се намират и със субтитри.

П.п успях да го намеря Загадочные убийства Агаты Кристи/Les petits meurtres d'Agatha Christie има и много други подобни.

вижте само колко криминални заглавия има
Благодаря,но предпочитам лични препоръки.И нашите торент сайтове си имат отлични филтри за търсене,че и сайтовете за субтитри също.Има камари филми и сериали от типа криминален/мистерия,но със сигурност не са много такива които да те карат да ги гледаш повече от веднъж.В този ред на мисли,ето например като стана въпрос за филмите с Поаро на Устинов и Агата Кристи,гледал съм и "Зло под слънцето" и "Среща със смъртта"...ами те ми бяха съвсем невзрачни.Така че търсене по тип е крайно недостатъчен филтър.

# 138
  • Карлово
"Нощ в Манхатън" е супер крими. Ако не си гледала препоръчам.

# 139
Аз още не съм изгледала Среща със смъртта на Устинов. Останаха ми само два - Среща със смъртта и Трагедия в три действия.

Вчера изгледах Смъртта на лорд Еджуеър, който ми хареса повече от сериала, защото в сериала тъпата актриса през цялото време водеше за носа Поаро и той се държеше като нещастно влюбен. Не мисля, че това е неговият тип - в книгите многократно се споменава, че той оценява красивите жени, но не се влюбва толкова лесно - вкусът му е по... пикантен. Имам предвид графинята.
Финалът на филма не ми хареса -
Скрит текст:
всички да изпращат с възхищение противната убийца на трима невинни.

Най-хубавото в този филм е, че участват и Питър Устинов, и Дейвид Суше, който тук играе Джап (и според мен, се справя добре - бяха забавни заедно) Simple Smile

# 140
  • IC 1101,Abell 2029
По горе се питаше за филмите с мис Марпъл на Агата Кристи.За новите филми незнам,но съм гледал някои от старите.Много,много скучни.Не препоръчвам.

# 141
Питах за някои наистина стари - с Маргарет Ръдърфорд (мисля, че самата Агата Кристи е била жива, когато са правени и ги е одобрила, въпреки че не приличат съвсем на книгите). Те би трябвало да са нещо като комедии.

# 142
  • IC 1101,Abell 2029
Не,не са въобще комедии,но престарялата мис Марпъл хич не ми се струва подходящ образ за човек който разгадава мистерии.

# 143
Тя и в книгите е стара. А книгите са интересни.

# 144
  • IC 1101,Abell 2029
Книгите може,ама това което съм гледал от филмите не ми харесва и те са от средата на 80-те години,т.е. Агата Кристи тогава не е била жива.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 11:02 от alex_bg

# 145
Хора връщам се от прожекция на "Битълджус Битълджус " , и да ви кажа че страшно много ми хареса , гледах да нямам очаквания , защото обожавам първият филм и си помислих че ще го съсипят с втора част , но не , беше страшно забавен и свеж филм . Страхотна актьорска игра както винаги от Майкъл Кийтън , Уинона Райдър и Катрин Охара , да не забравя и Джена Ортега , Моника Белучи също беше добре , но не даваха нейният образ кой знае колко много . Но го препоръчвам филма с две ръце . 10 /10 му давам !! Гледайте го .

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 14:37 от Жасмина 94

# 146
  • София
Хора връщам се от прожекция на "Битълджус Битълджус " , и да ни кажа че страшно много ми хареса
Жасмина, според теб, подходящ ли е за деца на 10? Виждам, че препоръката е за над 14. Ние отдавна ги водим на филми със субтитри, гледали са Годзила, Планетата на маймуните и още подобни с нас на кино, вкъщи също гледат каквото преценя, че ще разберат и понесат. Та ок ли е според теб? Благодаря!

# 147
Хора връщам се от прожекция на "Битълджус Битълджус " , и да ни кажа че страшно много ми хареса
Жасмина, според теб, подходящ ли е за деца на 10? Виждам, че препоръката е за над 14. Ние отдавна ги водим на филми със субтитри, гледали са Годзила, Планетата на маймуните и още подобни с нас на кино, вкъщи също гледат каквото преценя, че ще разберат и понесат. Та ок ли е според теб? Благодаря!
Не мога да ви кажа тъй като съм раздвоена !! И да и не , има малко стряскащи сцени за деца , но си пък си и мисля че може и да им хареса , аз като малка не съм имала проблем, защото горе долу на техните години да съм била , когато съм гледала първата част от . Но втората част найстина е много готина  , заведете ги да го видят , не са и толкова много тези по стряскащите сцени , повечето са по забавните . 😉😉

# 148
Приключих с филмите за Поаро, с участието на Питър Устинов. Последен изгледах Среща със смъртта - може би стана добре така, защото мисля, че този филм не става. Прегледах ревютата и видях, че повечето хора са съгласни с мен.
Не ми харесва визуално - въобще не може да се разбере коя година са имали предвид (само по външния вид, искам да кажа). Изглежда почти съвременно, леко ретро (но ако видя на улицата човек, облечен като някой от каста, въобще няма да ми направи впечатление и не бих си помислила, че е от друга епоха).
Не ми харесва и начинът по който са представени персонажите -
Скрит текст:
тези деца, отгледани от психопатка, би трябвало да са се превърнали във възрастни с промити мозъци. Те я следват като овце, не само защото зависят финансово от нея, а и защото са смазани психически и не знаят дали изобщо могат да се справят сами в живота. Джини (Джиневра - червенокоса красавица, за която можем да предположим, че е вдъхновила Джоан Роулинг за Джини Уизли) е почти луда. Нейното крехко психическо състояние е една от причините брат й и сестра й да искат да премахнат по-скоро вещицата.
Вместо това, във филма има група млади здрави хора, които са напълно нормални, но искат да убият мащехата си, за да я наследят. Изглеждат зли, честно казано. Нищо не им пречи да работят и да са свободни, щом не са психически обременени. Но седят при нея, за да бъдат "тормозени", за да не им се налага да си изкарват прехраната.

Серията с Дейвид Суше също има сериозни недостатъци - твърде много промени, освен това историята на Джини е извратена
Скрит текст:
- тук тя не е истинската съдеря на вещицата (която я тормози от раждането й, защото е садистка), а е дъщеря на прислужница. И истинските й родители са дошли да отмъстят, като убият мащехата/осиновителка, след което се самоубиват пред очите на всички, включително на дъщеря си. Та това е по-травмиращо за Джини и от тормоза, който й се налага до този момент! Persevere

Участва Кери Фишър. Май не съм я гледала в много филми, като изключа МВ.

# 149
Гледах Бийтълджус - хем нямах очаквания(знаейки способностите на некадърните сценаристи на Уенсдей), хем съм леко разочарована. Давам му 6.5/7.0.
Дефо, Кийтън и Охара бяха супер, особено Катрин - беше във вихъра си. Голяма част(добрата) от хуморът е копиран от първия филм. Много линии имаше, като например на Белучи, не бяха развити, а имаше потенциал. Джена я харесвам много като актриса, но сценаристите са направили героинята й Астрид в омекотена версия на Уенсдей. Силата на филма определено е актьорският състав.
Финала бе малко объркващ и неясен за мен. За гледалите го вече - вие как го разбрахте?

Общи условия

Активация на акаунт