"Обичам" Топлофикация - тема 8

• 25 344
  • 685
  •   1
Отговори
# 240
И ние се топлим.
150 лв. на Топлофикация и 100 лв. ток си е 250 лв., точно колкото би било само на топлофикация за двустаен апартамент.

# 241
Ние пък топло- студено, все си е пуснато. Оставили сме го да поддържа около 23 градуса. Няма начин като влезем в банята или тоалетната да ни е студено или пък подът да е студен. Февруари си беше студено, около коледно-новогодишните празници също. За нас 19-20 градуса си е студен дом. Ходим леко облечени и подобни температури не ни устройват. Не пестя от нищо. Един живот имам 😊

Аз боса не ходя, защото ми  е кораво на стъпалата, не защото е студено Simple Smile Макар да сме на първи етаж над гаражи Wink В банята и тоалетната е точно толкова топло, колкото в цялата къща - 23 градуса според индикатора на СОТ системата.  Иначе ходим нормално облечени, не по къси гащи и тениски, но все пак зима е и това е нормалното облекло за зимата според мен. Не го правим за икономия, по-скоро защото такова е виждането ни и не искаме да се изнежваме на +25 градуса.

# 242
А ние пък сме все боси и по къси ръкави. 25 градуса и за нас е много. Под нас има жилище, но без отопление, когато навън има - 10, няма как вътре да е 23 у нас. Иначе хич не го знам кога се включва и изключва парното.  Сигурно рядко.

# 243
  • София
Ние от години не сме пускали, но топлата вода +сградната инсталация си вървят.

Топлата вода предполагам, че я ползвате.
Сградната инсталация ви помага да не пускате радиаторите от години - блока е равномерно отоплен.

Птица, ако коментара е към моята сметка - да, толкова щеше да е и само с парно.
Но има повреда в щранговете  и в тези 2 стаи дори и тръбите са студени от 9 до 18 ет.
От Топл. вдигат рамене и не желаят да разговарят с нас - искат комуникация само  с домоуправителката.
Тя пък се е запънала, че няма да плаща за ремонт.

# 244
  • София
Е, щом с пуснато стигате 23, нормално е да пускате.
У нас е 23 без пускане. Не пестим, но не обичаме топло и сме все по къси ръкави и чехли без чорапи.

Аиша, така е. И двете неща си ги ползваме. Не се оплаквам, просто уточних

# 245
Получих отговор от Топлофикация София, не се коментират сгрешените графи във фактурите за февруари (януари също е сгрешена при мен).

Здравейте,

След извършена проверка Ви информираме, че фактурата е коректна. Освен за 2024 г. когато февруари е 29 дни, във всяка фактура са изнесени данните и за 2025 г/ настоящата/, на същата страница, раздел I, т.6./ както и за януари 2025 г./

С уважение,
Петър Иванов

# 246
Получих отговор от Топлофикация София, не се коментират сгрешените графи във фактурите за февруари (януари също е сгрешена при мен).

Здравейте,

След извършена проверка Ви информираме, че фактурата е коректна. Освен за 2024 г. когато февруари е 29 дни, във всяка фактура са изнесени данните и за 2025 г/ настоящата/, на същата страница, раздел I, т.6./ както и за януари 2025 г./

С уважение,
Петър Иванов
Този добре ли е? Изобщо разбрал ли е какво питаш?
Питай ги простичко, като за тях, защо във фактурата за м. февруари 2025г са посочени 29 дни вместо 28.

Януари да не е станал 35 дни и ние да не сме разбрали.....  Fearful

# 247
Питах го простичко, не знам колко повече 😀.
Сумата е ок, сметнала съм прогнозно, на база  цени и потреблението на нашия имот и е ок. Ако изобщо е ок, предвид това, че не мога да детайлизирам кубатура и сградна инсталация. Защото ако го направя, трябва да наема адвокат и да водя многогодишни дела, а нямам тази възможност, тъй като не живея в България.
 Не виждам никакво решение с тези сметки.

# 248
Ами предвид това, че сметката е прогнозна, може би няма смисъл да хабишнерви. В изравнителната ще се оправят нещата, освен ако.....дните в годината не станат 465  Head Band

# 249
Топлофикация София е кауза пердута, не се ядосвам и плащам. Всеки техен абонат е в патова ситуация.

# 250
Ние нямаме проблеми с тях. Наистина.

# 251
  • Out of the Mix
Дори и да е всичко запечатано, комшиите отдолу да топлят, няма как подът да е топъл, ако няма подово.

Относително е "топло" за всеки, аз не обичам да ходя бос, или по тениска зимата, никак не ми е комфортно. Долу и горе дълго, плюс това се спи много по-добре на по-прохладно, не да е сух въздухът, или духалка от климатик.

Нямам увеличение за Февруари. 2-3 лв. е повече, нормално, все пак това са си двата зимни и най-студени месеци, скъпи за отопление по принцип - Януари и Февруари.

Всичко ще излезе Юли-Август в годишната изравнителна на топлинния счетоводител.
Март очаквам да е много надолу, защото беше лято.
Сега два дни, вчера и днес ще е зима, и утре отрицателни сутринта, след което отново идва пролет-лято до края на месеца.

Въпреки това очаквам "шантаж", все пак трябва да си вземат своето, че са пред фалит така и така, и само прехвърлят и правят схеми за точене, разбира се на наш гръб.

Това, което ние можем да направим е перфектно изолирани жилища, и само общи части, и топла вода да ползваме. С перфектни дограми и изолации на целите сгради, или дори частично, ти да имаш, под теб да, над теб не, пак е напълно възможно спрямо и изложения и би било достастъчно топло.

# 252
Днес получих електронната фактура за февруари - Топлофикация София.
Има ли някой представа защо са калкулирани 29 дни за отопление и топла вода, щом тази година месец февруари е 28 дни?

При мен също е така. Първоначално помислих, че е грешка, но не е, защото във фактурата трябва да фигурират и данни за февруари 2024 - прогнозното отчитане се прави отчасти въз основа на фактурата от същия месец на предходната година. Той е бил 29 дни.

# 253
Днес получих електронната фактура за февруари - Топлофикация София.
Има ли някой представа защо са калкулирани 29 дни за отопление и топла вода, щом тази година месец февруари е 28 дни?

При мен също е така. Първоначално помислих, че е грешка, но не е, защото във фактурата трябва да фигурират и данни за февруари 2024 - прогнозното отчитане се прави отчасти въз основа на фактурата от същия месец на предходната година. Той е бил 29 дни.

Благодаря! 🌷
Разрешихте тази мистерия Simple Smile.

# 254
Здравейте, да попитам колко ви излиза за двустаен апартамент (хол, спалня и кухня)?
За първа година пускаме парното вкъщи, като в кухнята, спалнята и банята бяхме на 3, а в хола на 4. От декември до март сметките са 180, 250, 450 и сега 409 лв, смятате ли, че е нормално?

Общи условия

Активация на акаунт