"Обичам" Топлофикация - тема 8

• 22 849
  • 652
  •   1
Отговори
# 525
Опитвам се да попълня заявлението за промяна на прогнозни количества, но се затруднявам какво да напиша. Топломерите са на Siemens  и трябва да попълня номер на уред и показания. Номерът е предполагам това, което е под баркода, но показанията кои са. Те излизат 7 различни неща на циферблата. Някой да знае кое да гледам?
Имам:
MD 30.09.
M 00007
MC 5022 P
FC -42 S
0000
MRC нещо си.

# 526
Пишете топломери в мн.ч. това да не са малки уредчета монтирани на радиаторите? При НС топломерът е един и има номер.

# 527
Ето тези, имам 4, номерът предполагам е това ,което съм заградила , а стойностите не знам кое да гледам от всички показатели.

# 528
  • София
Реалните, сегашни показания са това, което излиза на дисплея след FC.
Не е задължително потребител/ката/я да е купил ново строителство с топломер пред входа.

# 529
В къщи умираме от студ. Не мога да разбера защо не пускат парното? Доста колеги са болни.

# 530
В къщи умираме от студ. Не мога да разбера защо не пускат парното? Доста колеги са болни.
И това какво общо има с парното?

# 531
  • на последния етаж
След като има ясни правила кога се пуска парното, то е редно да се спазват. Вече 20 дни има среднодневни температури под 12 градуса, дори и да има някакво леко  затопляне в края на седмицата, то няма да обърне тези среднодневни температури. Зима идва, не лято, но явно има сериозни проблеми и Софийската топлофикация няма готовност да пусне отоплението. То е ясно, че всички си решаваме проблема кой както намери, като и по всеки друг въпрос. Confused

# 532
  • София
Има правила, но и не е ясно още колко време ще има гориво. Ако го пуснат отсега, може в студовете да няма как да го пуснат. Ясно е кое е за предпочитане. Особено на фона на случващото се в световната политика.
Аз лично предпочитам сега да се облека малко по-дебело у дома, отколкото да се чудя на -15 как да се сгрея.

# 533
След като има ясни правила кога се пуска парното, то е редно да се спазват. Вече 20 дни има среднодневни температури под 12 градуса, дори и да има някакво леко  затопляне в края на седмицата, то няма да обърне тези среднодневни температури. Зима идва, не лято, но явно има сериозни проблеми и Софийската топлофикация няма готовност да пусне отоплението. То е ясно, че всички си решаваме проблема кой както намери, като и по всеки друг въпрос. Confused

Не е Топлофикация, масата хора не го искат. Искат само една малка част, по-зиморничави или с по-лошо изолирани апартаменти. Аз например не съм си и помисляла да пускам нито климатика, нито друго. Ходя си с един полар, ама то е нормално. От време на време го махам, като ми стане топло. Нощес даже се събудих изпотена и си махнах пижамата.  Та от къв зор ми е да пускат парно?

# 534
А зиморничевите нямате ли уреди, и за такива случаи и за аварийно спиране при далеч по-ниски температури? С оглед финансовото положение на Топлофикация София, всички трябва да сме подготвени. И аз съм зиморничева и пускам и печка и радиатор, но не смятам за редно да мрънкам, че мнозинството не искат предсрочно пускане.

Има ли някой с уреди на топлинен счетоводител Топлофикация?

# 535
  • София
Ако се угажда на всеки вкус, на мен ми стига топлата вода. Парно ползваме вкъщи обикновено част от януари, когато наистина е студено. На сегашните температури просто почнахме през нощта да държим прозорците затворени и ги държим отворени през деня. След месец сигурно и през деня ще почнем само да проветряваме. Wink

# 536
https://bnr.bg/post/102227950/boris-bonev-ot-bankata-na-peevski- … m-za-toplofikacia

"Да инвестираш в когенерационни мощности, вместо да си запушиш тръбите, е пълно безумие, но те това се готвят да направят, защото, когато заравяш нещо под земята, е много по лесно да откраднеш", смята Бонев, като посочи, че парите няма да отидат за ремонт на мрежата, а ще бъдат за т.нар. когенерационни мощности.

Тези пари ще ги платим с нашите данъци ние, гражданите, подчерта общинският съветник от "Спаси София" и добави:

"Ако "Топлофикация-София" фалира, а тя е в колапс в момента - и технически, и финансов, икономическият ефект за държавата ще е тотално завличане на "Булгаргаз", а ако "Булгаргаз" колабира, това означава завличане на БЕХ (Български енергиен холдинг), т.е. на цялата енергийна система на държавата. ... Полезният ход е да се направи технически одит на състоянието на дружеството и ако ще се тегли заем, той да е само за инвестиции в мрежата - подмяна на тръби, и по-важното е той да бъде управляван от международна институция - Световната банка или ЕБВР. Тогава Столичната община ще бъде гарант на заема за "Топлофикация" и няма да се стигне до покачване на цените".

Според Бонев концесията на "Топлофикация", предвид тежкото състояние на дружеството, е една от опциите за справяне с кризата, но тя неминуемо ще върви с повишаване на цената на услугата.

"Твърди се, че в момента се подготвя концесия на "Топлофикация-София", като дружеството отиде чрез подставени лица при Ковачки", заяви той, като припомни, че ръководството на "Топлофикация-София" беше избрано без конкурс от икономическото мнозинство в СОС преди година и половина.

# 537
  • София
Таксата сградна инсталация на "Топлофикация София" е незаконна, смятат граждани

https://fakti.bg/bulgaria/1008618-taksata-sgradna-instalacia-na- … a-smatat-grajdani

# 538
Таксата има физически смисъл. Може формулата да не е съвсем коректна, но смисъл от тази такса има. Освен това чии права защитават протестите? На тези, които не ползват, ОК. Ама пък навреждат на тези, които ползват.  Тоест нещата не водят до справедливост, а до нещо като "стани ти да седна аз". Иначе топлината обективно влиза в сградата и неползващите парно я ползват.

# 539
И още от прекрасните услуги на тази партийна касичка за милиарди.

Изследване на „Активни потребители” провери има ли опасни бактерии

Какво е качеството на водата в София и големите градове на България? Според изследване на д-р Сергей Иванов, който е микробиолог от „Активни потребители”, в топлата вода в Пловдив, Плевен и София има опасни бактерии, зарази и недостатъчно хлор.

„Установили сме няколко проблемни точки. Има недостатъчно хлор както в топлата, така и студената вода. Взехме еднократни проби на питейна вода”, подчерта д-р Иванов. По думите му недостатъчните количества хлор носят риск от развиване на зарази, а превишените водят до образуване на органични съединения, някои от които са канцерогенни.

https://nova.bg/news/view/2025/10/26/515382/%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D … 0%BE%D0%B2%D0%B5/

Общи условия

Активация на акаунт