"Обичам" Топлофикация - тема 8

• 22 760
  • 648
  •   2
Отговори
# 15
Ех, жалко : ( Това са стъпките от сайта на топлофикация при проблем, успех : )

Ако сте под наем, говорете и с хазяина

# 16
Ти не, но може някой от съседите да има бойлер и, ако не е монтиран правилно, неговата "топла" вода да идва при теб.

# 17
Имам първите 10 минути топла вода докато се къпя и после става студена. Ще ги питам, просто се чудих нормално ли е да е така, да не би нещо аз да не съм в час.
Не е нормално. Това се случва и когато в абонатната станция има повреда- някой клапан, който не сработва, например. Пускай жалба до Топлофикация.

# 18
При нас се получаваше когато вечер всички към 8 се къпят и мият. Идваха от Топлофикация и точно някакви настройки в абонатната правиха.

# 19
Благодаря, ще кажа на хазяина и ще видим какво става. Много ми е тъмна Индия този ТЕЦ 😆

# 20
  • София
Някой да е получил няколко сметки за юли и крайната дължима сума да е много висока?

# 21
Аз получих две със сигурност - едната трябва да е за м. юли, другата - за изравнителната сметка, където сумата за плащане предполагам че е увеличена със тази за м. юли. Трябва да ги принтирам, и да се мъча за по-детайлно разчитане на данните.

# 22
  • София
Трябва да ги принтирам, и да се мъча за по-детайлно разчитане на данните.

Това пък защо?
Ако си регистрирана в сайта - влизаш и избираш кои сметки да разгледаш - по месеци. Прехвърляш страници, връщаш назад - удобно е.
Ако нещо не ти харесва до 30.08 може да обжалваш пред топл. счет.

# 23
Аз отговорих на въпроса дали някой е получавал повече фактури. Нямам какво да обжалвам, миналата година преди началото на отоплителния сезон трябваше да си сменя топломера, защото батерията му беше "заминала". Сложиха ми дигитален, предполагам, че е бил от нула, след това тази година дистанционно го бяха отчели, така че потреблението ми е било такова каквото са писали. А за принтирането, просто исках да сравня 2-те фактури, а ми е по-лесно да гледам числата пред себе си да разбера кое за какво се отнася.

# 24
  • София
И ние сме с дистанционно отчитане, затова се чудим на това множество фактури и евентуално изравняване. Ще ги търсим за информация явно.

# 25
Искам да попитам: когато нямаш водомер, колко кубика вода ти начисляват?
И когато не ти е отчетена водата колко кубика ти пишат?
Т.е. колко са наказателните кубици в единия и в другия случай?
Аз пак да попитам....

# 26
Не съм сигурна в това, което пиша, но май е "на база", но каква е базата на човек, не си спомням. Т.е. може би /просто разсъждавам/ - за 12 мес. х базата/човек х броя на хората = количеството вода. След това кубиците се умножават по цената за подгряване и се получава дължимата сума. Нещо такова би трябвало да е, но не знам.

# 27
Искам да попитам: когато нямаш водомер, колко кубика вода ти начисляват?
И когато не ти е отчетена водата колко кубика ти пишат?
Т.е. колко са наказателните кубици в единия и в другия случай?
Аз пак да попитам....

Обади се на топлинния счетоводител и питай, те ще ти цитират най-точно наредба, член... Някъде ми се мерна 280 литра/човек/ден, но откъде вземат броя живущи, нямам идея.
Имай предвид и една друга хипотеза, аз съм в нея, заради това я разнищвам втора година безуспешно 🤣 Ако има разлика между общия и индивидуалните водомери, то и разликата я разпределят между абонатите без водомери.
Ето ти скрийшотс от нашите изравнителни сметки, м.г. са били два апартамента без, тази са три, извън начисленото им, и разликата им е разпределена на тях.

Скрит текст:

ПС. Май не стана ясно, исках да ти кажа, че ако не знаеш, колко човека се водят на адреса, няма как да го хванеш. От моите скрийншотс 114 кубика са разделени на два апартамента, а 130 на три.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 22:57 от evhen

# 28
И ние сме с дистанционно отчитане, затова се чудим на това множество фактури и евентуално изравняване. Ще ги търсим за информация явно.
Водомерите на всички дистанциони ли са, а останалите уреди? Ако не са, кел файда, че някои имат. Има си годишно изравняване, тъй като няма възможност всеки абонат да бъде отчитан всеки месец дистанционно.

# 29
  • София
Едва ли, може и само ние. При около 300 лв сметки в сезона за 4 стаи, сега ни дойдоха общо за 800 лв нови сметки...

Общи условия

Активация на акаунт