"Обичам" Топлофикация - тема 8

• 22 822
  • 648
  •   1
Отговори
# 555
"Предвиждаме около 5 - 7 ноември да пуснем топлоподаването", каза директорът на ТЕЦ-София Петър Петров по време на днешното заседание на енергийната комисия в НС.

По думите му към момента прогнозата за времето сочи, че в този период ще бъде изпълнено условието за среднодневна температура от 12 градуса и дългосрочно застудяване. „Ако има застудяване ще е по-рано, ако има затопляне - ще е по-късно“, добави Петров.

# 556
Няма нужда от жлъч и провокиране на спорове  за нещо, което зависи от теб и останалите живущи във вашата сграда. Разбрахме те. Не си подадохте заявление за пускане на отопление ...ами стойте си на студено.
У нас е топло, пече слънце на прозорните, вътре става горещо и по цял ден те са отворени. Така е и в много други жилища. На нас сега не ни е нужно отопление. Като захладнее още, го пускам и не го спирам докато не го спрат напролет централно.

# 557
"Предвиждаме около 5 - 7 ноември да пуснем топлоподаването", каза директорът на ТЕЦ-София Петър Петров по време на днешното заседание на енергийната комисия в НС.

По думите му към момента прогнозата за времето сочи, че в този период ще бъде изпълнено условието за среднодневна температура от 12 градуса и дългосрочно застудяване. „Ако има застудяване ще е по-рано, ако има затопляне - ще е по-късно“, добави Петров.

Предлагам на този да изчака лятото. Тогава няма да има нужда да пуска парното. Нещастници долни.

# 558
Аз не разбирам, защо ревете тук, а не отделите няколко часа и си изискате предсрочно пускане на парното?
Може, не е забранено, амо по- лесно е тук да мрънкате.

# 559
Явно има някакъв проблем с Топлофикация все пак, дано не разберем по трудния начин.
Те обичайно със зъби и нокти се бореха, има-няма нужда, да влязат с някой ден в октомври, а сега...
Много е странно всичко!

ПС Аз не мрънкам да го пускат, добре ни е и без него в момента.

# 560
Аз не разбирам, защо ревете тук, а не отделите няколко часа и си изискате предсрочно пускане на парното?

Ами защото, например, това не може да бъде еднолично решение, а се изисква съгласието на всички съседи.
В кооперация, в която една трета живеят в чужбина и апартаментите са заключени е доста трудно това да се случи.
Сега по-разбираемо ли е?

# 561
Хич не ми е добре в момента, студено ми е и си искам вече парното, но и наистина, това непрекъснато оплакване тук не е конструктивно. Не си помагате, само за изпускане на парата ли!
Мнокократно вече се обясни каква е процедурата, уговорете и организирайте съседите и подайте заявление. Тъкмо ще разберем дали ще се отзоват. Ако и тогава не ви го пуснат, значи има други, сериозни причини. Не са среднодневните температури или капризите на директора на Топлофикация.
И помислете за алтернативно отопление. Нали от години се мечтае за фалит на дружеството. Е, ако фалира, ей така ще е!
Явно има някакъв проблем с Топлофикация все пак, дано не разберем по трудния начин.
Те обичайно със зъби и нокти се бореха, има-няма нужда, да влязат с някой ден в октомври, а сега...
Много е странно всичко!
Пари няма, газ няма, законна методика за определяне на цената няма.
Като се саботира от всички страни, така ще е.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 10:08 от птица

# 562
Според мен не го пускат не толкова заради пари и липса на газ, а заради големите ремонти, които още не са приключили. Имайки предвиц, че ТЕЦ Изток обслужва половин София, сигурно някак си не им е удобно Joy да пуснат другите тецове и да дискриминират половин София. Ако пуснат ТЕЦ Изток, веднага ще започнат авариите и като им знам скоростта на работа-тъкмо запушат една дупка и тя друга се отворила, хората до напролет ще бъдат без отопление и топла вода.

# 563
Това не би трябвало да е аргумент за пускането или непускането на останалите ТЕЦ-ове.
Все пак, когато спрат тока, водата или топлото в един квартал заради авария, не ги спират и на целия град. Кръгова поръка в София няма.
Друго ще е.
Или си блъскат рогИте онези там горе и извиват ръце, а ние страдаме.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 11:30 от птица

# 564
Ясно, че не би трябвало да е аргумент, но да скочи половин София, че е дискриминирана без парно, също няма да е угодно на и без това продънената от скандали общинска и държавна власт Simple Smile
Работата с умишлено вкараната в дългове топлофкация също ми е ясна....
За мен отоплението на тец си е най-евтино и удобно и си го предпочитам пред всичко друго.

# 565
Според мен не го пускат не толкова заради пари и липса на газ, а заради големите ремонти, които още не са приключили. Имайки предвиц, че ТЕЦ Изток обслужва половин София, сигурно някак си не им е удобно Joy да пуснат другите тецове и да дискриминират половин София. Ако пуснат ТЕЦ Изток, веднага ще започнат авариите и като им знам скоростта на работа-тъкмо запушат една дупка и тя друга се отворила, хората до напролет ще бъдат без отопление и топла вода.
Точно това е ...
Говорих със служителка, работеща в Топлофикация и тя ми обясни, че причината са ремонтните дейности в някои райони.
Като целта е да пуснат парното на цяла София едновременно.

# 566
  • София
Така. Въпреки, че е тухлена сграда, сме със СЗ изложение плюс поне 3м таван. Легално нямаме право на отоплителни уреди.

# 567

Защото става след протокол от Общо събрание, където всички са се подписали.
Има ли блок/вход, където има поне един, който не е съгласен? Загубена кауза. Даже и няколко часа не вършат работа.

# 568

Защото става след протокол от Общо събрание, където всички са се подписали.
Има ли блок/вход, където има поне един, който не е съгласен? Загубена кауза. Даже и няколко часа не вършат работа.
2/3 от идеалните части на сградата. Не всички.

За целта е необходимо да представят заявление и протокол от решение от Общото събрание на етажната собственост в някой от информационните центрове на компанията. Необходимо е съгласието на собствениците, притежаващи най-малко 2/3 от собствеността в сградата по идеални части.

# 569
Точно така.
При нас не се събрахме 2/3.
И затова чакаме...

Общи условия

Активация на акаунт