"Обичам" Топлофикация - тема 8

• 22 769
  • 648
  •   1
Отговори
# 630
Четете,хора. Казват "не сме имали фактури", т.е. имат си абонатен номер,плащат си сами. Просто няма за плащане,защото е надплатено. Голяма конспирация направихте.

# 631
Какво да крие хазяйката молко помислете. Ако криеше щеше да е изтеглила надплатеното и да си получават сметки всеки месец. Вие съвсем се филмирате излишно. Нормално е при изравняване септември и октомври да не получавате сметки, ако сте надплатили. Какви пари да им връща и за какво. Парите са в топлофикация не в хазяйката и така си зануляват сумите издадените фактури.Дай сега да ходи да тегли 60 лв от топлофикация след изравняване и да ви даде и следващити 2 месеца вие да ги платите обратн на топлофикация. Не виждам никакъв смисъл в това нито като наемател нито като наемидател. Друг е въпроса, ако смятате да напускате другия месец.

# 632
И при надплащане септември и ноември излизат фактури. И декември, и януари ще има. Ако много е надплатено, могат още два-три месеца да не плащат 🙂  Но фактури има и в тях са посочени месечната сметка и каква сума остава от надплатеното за връщане.
Не казвам, че хазяйката ги лъже с парите, а че крие информация от тях, което не е редно. Трябвало е да им каже: "Платили сте толкова, годишната сметка е толкова, надплатили сте толкова. Какво правим?"
Те плащат за водата, сградна инсталация и тръбите в банята. Напълно възможно е изравнителната сметка да е 100-200 и повече лв. в плюс. За тях. Ако знаеха, можеха да решат да си ги вземат. Мои близки така направиха. Изтеглиха си надплатените над 350 лв. Трябваха им за нещо в момента, взеха си ги. Решиха, че няма нужда да кредитират Топлофикация.

# 633
Хартиени фактури вече почти никой не получава вече. Има електронни. Да си направят регистрация в сайта на топлофикация или е-рау и ще си виждат сметките и задълженията. Аз драма не виждам, още повече могат да и се обадят по телефона и да си изяснят ситуацията - о то какво стана- крие фактури, крие информация, пари не връща, луда работа.

# 634
Как да си направи регистрация като не си знае анонатния номер?

# 635
Правя ремонт в банята и искам да премахна радиатора там завинаги. В момента е свален, т.к. пречеше за къртенето, и на 2те тръби има завинтени тапи. Кранът си е още на място. От Далсия ми казахах, че трябва да подам заявление с подпис на съседи и да се запечатат от оторизиран човек. Звънях на разни ВиК, всички твърдят, че тапите, които сме сложили са достатъчни, ама то така по всяко време могат да се развият и пак да си го върна радиатора, та някой да е минавал през тази процедура? Вече не разбирам какво да направя.

# 636
  • София
При аналогично питане за евентуален демонтаж, от Топлофикация София казаха, че тях това не ги засяга по никакъв начин, не искат уведомление дори. Казаха да се обърна към топлинния счетоводител. При мен това е Техем. Те казаха да демонтирам каквото пожелая, стига да е извън отоплителния сезон, след което да им се обадя да пломбират при тапите.

# 637
  • София
Не знам за Далсия, но от Нелбо идват и запечатват тапите с нещо като пломба. И да, искат подписи от домоуправителя и 2 съседи.

# 638
Какъв е този радиатор в банята?
Ако е за двете вертикални тръби там, нямаш право да ги затапваш. Те осигуряват циркулация на топлата вода и отоплението в баните. Освен твоето, и на съседите.
Ако си имала допълнителна лира в банята и си я махнаха, а изводите към нея са затапени, правилно са ти казали следващите стъпки. Заявление до топлинния счетоводител с подписите и съгласието на съседите. Пломба на довеждащата тръба.

# 639
  • София
Правя ремонт в банята и искам да премахна радиатора там завинаги. В момента е свален, т.к. пречеше за къртенето, и на 2те тръби има завинтени тапи. Кранът си е още на място. От Далсия ми казахах, че трябва да подам заявление с подпис на съседи и да се запечатат от оторизиран човек. Звънях на разни ВиК, всички твърдят, че тапите, които сме сложили са достатъчни, ама то така по всяко време могат да се развият и пак да си го върна радиатора, та някой да е минавал през тази процедура? Вече не разбирам какво да направя.
За да развиете тапите и да сложите радиатор трябва да източните парното на блока.

# 640
Той вече е свален. И друг не иска да слага. Иска да узакони извършеното вече сваляне и пита как.

# 641
  • София
Трима човека се разписват на един протокол и той се носи във фирмата за топлинното счетоводство.

# 642
Благодаря за отговорите. Показвам нагледно как изглежда в момента, и 2те тръби са с тапи. От Далсия ми казаха, че не се занимават те с премахване, пломбиране и тн и затова не знам кой да търся. От ВиК услуги също казват, че нищо не е необходимо повече освен подписа на съседите, но реално как гарантират, че няма да си го сложа пак...

# 643
  • София
И у нас така изглеждат тръбите в банята.
Купих апарт. в този вид, махнати са от 1 до 18 ет. организирано. Доколкото знам, преди въвеждане на топломерите е било.
Банята не е студена, нямаме проблеми.

# 644
  • София
Благодаря за отговорите. Показвам нагледно как изглежда в момента, и 2те тръби са с тапи. От Далсия ми казаха, че не се занимават те с премахване, пломбиране и тн и затова не знам кой да търся. От ВиК услуги също казват, че нищо не е необходимо повече освен подписа на съседите, но реално как гарантират, че няма да си го сложа пак...
Тези тръби можете да ги прережите от вън при щранговете и там да ги затапите.

Общи условия

Активация на акаунт