"Обичам" Топлофикация - тема 8

• 25 123
  • 685
  •   1
Отговори
# 675
Сега се регистрирах и видях , че уредите са съвсем нови. Монтирани са миналият Ноември, значи не е това причината.

# 676
Причината е, че когато не са на нула, а на звезда, при отворен прозорец термовентилът се отваря и радиаторът се затопля. Положение звезда, не е за отворени прозорци.

# 677
Да, ама всичко ми е на нула. И това не е причината.

# 678
Тя твърди, че са на нула вентилите.
При нас за сезон се навъртат около 1000 ед. на радиатор, т.е., по 200-300 на месец. Това е при редовно ползване, на 2 или 3. Така че техните 9 единици не вярвам да са от уреда. Ако беше повреден, щяха много повече да са.

# 679
Може самият винтил да изпуска. Тези 9 единици са някакви стотинки,нали? Аз си го представям,че или самото кранче е монтирано накриво и не е съвсем съвсем затворено до край,или като са допълвали инсталацията,ако няма спирателен кран пред радиатора и автоматичен обезвъздушител,от налягането да се е изместил. За справка,ние имаме около 5000 единици, тези 9 единици по уреда би трябвало да са ориентировъчно 9/1000×135.89лвх1.2=1.47 лв. Не знам дали е чак такъв проблем.

# 680
Не че е проблем за някакви стотинки, просто искам да знам защо се получава и дали трябва нещо да се оправи, че да не стане изведнъж 1011 хаха.

# 681
В два апартамента имах такива термовинтили, единият си отчиташе доста, като се отвори балконска врата и пускаше да се загрее радиатора. И другият в другия апартамент отваряше напълно затворен винтил на 0ла. Не знам дали не е просто защита против замръзване на радиатора или са си дефектни винтилите. Против замръзване би трябвало да е снежинката. На единия го бях отвивал и му слагах една навита хартийка да натиска повече иглата на винтила. Леко се подобри но отново изпускаше.

# 682
Аз така не мога да се оправя в един апартамент, където не се ходи, не се пуска ток, обиколила съм контактите, да няма нещо включено и всеки месец има по 2 лева😉

# 683
Да, ама всичко ми е на нула. И това не е причината.
Да не би пък термовентилът нещо да е дефектен и да не затваря добре.

# 684
Здравейте! Честита Нова Година!
Как мога да предотвратя радиаторите да се пускат сами дори, когато са на 0? Обичам да си държа прозорците отворени, но тази година при малко по-продължително държане на отворен прозорец парното се пуска дори и когато е на 0. Все едно радиаторите са станали по-чувствителни 😀 Достатъчно високи сметки плащам и без да се пускат, а какво остава сега. Като цяло искам да се откажа от услугата, но знам че е кажи речи невъзможно, та ми се иска поне да не се пускат радиаторите, когато си решат.

# 685
  • София
Долу на изхода трябва да имате секретно кранче.С шестограм се затваря.

Общи условия

Активация на акаунт