Booking.com – 9

• 34 926
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Излиза ми в приложението, под резервациите след предложенията за такси от летището.

Първоначално купих през приложението само за едната посока, но преди малко го разръчках от компютъра при трансферите и успях да купя и за връщане.

# 121
Ако някой има излишен код, ще съм благодарна да ми прати на лични.

# 122
  • В подножието на Сините камъни
Здравейте, ще помоля за код, който има излишен ще съм много благодарна на лични да ми изпрати. Не съм получавала такъв от пролетта.

# 123
не знам от кога е, но аз наскоро забелязах, че дори сумата за плащане да е в евро(да речем) при плащане ме пита как искам да платя, в лв или в евро(два таб-а има), и установих, че *дървения* курс на дск е по-изгоден...(до къде се стигна, а) , изпробвах и предварително да *гледам* цените в лв, след като съм видяла цената в евро..., същата дивотия...

понеже ползвам на УИЗ кредитната карта си изчислявам колко точки ще събера от
640евро =1267,20лв=2534точки=ок. 12+евро...
и си правя една тънка сметка, че ако си купя евро и си платя на място няма да имам точките, но ще съм дала с 14лв по-малко..., демек ПАК съм на кяр, хаха, като плащам с картата по курса на ДСК...

а най-дървения курс е на Уиз като си прехвърлям точките - 2.05лв за 1евро Laughing

извода е, да се плаща само в местна валута, курса на банката все пак остава *най-изгоден* Frowning1, колкото и не ни харесва курса...

на другите банки какъв е курса? аз само на ДСК знам

# 124
Ми това съвсем не е нещо ново. Винаги в местната валута е било най-изгодно.
Сега прочетох назад - каква е тази такса за превалутиране, нещо ново ли?

# 125
  • София

на другите банки какъв е курса? аз само на ДСК знам
TBI вече няколко месеца ползват само и единствено официалния на БНБ.

# 126
В момента резервирам през букинг и ми иска 19 лв такса обработка,ако плащам в лв.

# 127
ми не плащайте в лв

# 128
Разбира се, само споделям за информация.

# 129
В момента резервирам през букинг и ми иска 19 лв такса обработка,ако плащам в лв.

Ама кой я иска тази такса? А ако резервацията е за България?

# 130

Ама кой я иска тази такса? А ако резервацията е за България?
Букинг я иска за обработка. Излезе ми като текст и като го прочетох,преминах в плащане в евро. В Евро ми излезе 10 лв по-скъпо,заради курса на банката и преводната такса,плащах от левова сметка на ДСК. Но и от еврова сметка да плащах,еврата щях да ги купя пак през левовата по курса на бнката.
От миналата година някъде забелязвам оскъпяване заради разни такси и калпав банков курс. Аз имам ок. 40 резервации през букинг,3-то ниво съм,но не се чувствам облагодетелствана от отстъпки или промокодове.
В началото на годината имаше един период от ок.2 месеца-всяка седмица ми пращаха промо кодове.Раздавах ги, единствено последния си използвах през март и от тогава никакъв код не съм получавала! А имам  3-4 резервации от тогава насам!
Сега резервирах без код,а сумата не е малка.
Когато резервирам за Бг хотели/къщи,обикновено плащането е в мястото на настаняване и нямам никакви такси

# 131
  • гр. София
Здравейте, моля ако някой има излишен код за Букинг, да ми изпрати на лични.

# 132
Имам доста резервации и в България и в чужбина, но никога не съм попадала на такса при плащане.
Курсът на банката ми е 1.96 и нищо повече.
Много странно ми е тези такси за обработка. Явно просто не съм попадала на подобни резервации.

# 133
Също никога и при мен не се е случвало подобно нещо и няма как Букинг да дерат кожи така, те си вземат достатъчно голяма комисионна от собствениците, нека някой пусне скрийншот да видим.Нови такси какви други има, не съм виждала, евентуално туристическата някои я искат предварително. Аз сега правих резервация, смятах специално да видя курса- 1,96 е на ДСК.
Кодове получавам на порции- пращат ми по три един след друг през седмица. Но никога в подходящ момент, всичките съм ги раздала. Сега пак без код пуснах, ама като няма-няма.
Другото нещо, което скоро не бях правила- разцъках през компютър да видя как са цените- няма по-ниски от тези, които са в мобилното приложение. Даже началните цени, от които уж намаляват, са различни в мобилното и в десктоп версията.

# 134
  • София
Да. Отстъпката за мобилно устройство е ясна и тя е от много време.
Аз от любопитство симулирах резервации вчера - в евро, във франкове. Никъде не видях допълнителни такси.
Моля, ако някой ги види да направи скрийншотове и да сподели къде и при какви условия излизат.
Имаше май отметка в настройките по дифолт скрийншотове да не разрешава, но няма проблем да се махне - не пречи по никакъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт