Booking.com – 9

• 34 952
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
Да. Отстъпката за мобилно устройство е ясна и тя е от много време.
Аз от любопитство симулирах резервации вчера - в евро, във франкове. Никъде не видях допълнителни такси.
Моля, ако някой ги види да направи скрийншотове и да сподели къде и при какви условия излизат.
Имаше май отметка в настройките по дифолт скрийншотове да не разрешава, но няма проблем да се махне - не пречи по никакъв начин.
Ето скрийншот на въпросната такса, и аз останах изумена.

Иначе,това е цената без такса:

# 136
Еее, ужасни са!

# 137
  • София
m@ria, малко грозно е да подлагате под съмнение думите ми без основание. И аз казах, че за първи път ми се случва, но това, че при вас не се е случвало, не означава, че си измислям. Сложих и линк към чуждо мнение по въпроса във ФБ.
А относно курсът на ДСК за еврото - има отделен за картови разплащания и той е 1,98. Мога да ви сложа доказателства, но нямам намерение да си губя времето да ви убеждавам - проверете си сама.

bgroza, може ли да поясните как трябва да правим резервациите в евро, за да не ни начисляват тази допълнителна такса (или как постигнахте втората цена)?

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 15:46 от миленка_д

# 138
.........

bgroza, може ли да поясните как трябва да правим резервациите в евро, за да не ни начисляват тази допълнителна такса (или как постигнахте втората цена)?
Реалната цена в лв. е 773,35. Когато дам плащане в лева, излиза по-високата 791,81 лв,която включва въпросната такса от 18,46 лв. Ето от тук става избора на валута за плащане:

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 15:02 от bgroza

# 139
  • София
Настроих да показва в левове за да съм в същата хипотеза. Никъде не ми излиза опция да платя в левове за да ми начисли такса. Автоматично излиза единствена опция да се плати в местна валута ( евро ). Картата ми е левова, както писах по-рано.
Скрийншот от предпоследна и последна стъпка с въведени всички данни, включително картови :

# 140
Rebel, аз резервирах от лаптоп и скрийншота е от там, но сега симулирах същата резервация през телефона и отново ми начислява такса обработка 18,46 лв. Нямам представа при теб защо няма такава такса:

П.П.Предполагам,защото  резервацията при мен е с невъзвръщаема стойност, а при теб виждам,че може и в мястото на настаняване и  имаш и опция за безплатно анулиране.

# 141
  • София
Да, симулирах резервация в същото място в Игуменица и се появи опцията да избера плащане в евро без допълнителна такса и плащане в лева с допълнителна такса.
Тоест, можем да заключим, че тази такса трябва да може винаги да се избегне, когато се е появила ( явно само за някои места за настаняване и при някакви условия ).

# 142
Да, симулирах резервация в същото място в Игуменица и се появи опцията да избера плащане в евро без допълнителна такса и плащане в лева с допълнителна такса.
Тоест, можем да заключим, че тази такса трябва да може винаги да се избегне, когато се е появила ( явно само за някои места за настаняване и при някакви условия ).
Аз избрах в Евро и  въпреки,че няма такса за обработка, от картата ми дръпнаха 783,13 лв,вместо 773,35. Това е заради курса евро/лев на ДСК и такса международен превод на банката. Винаги банката ми начислява такса международен превод,не е за първи път.

# 143
  • София
Няма такса международен превод. То покупката с карта не е превод изобщо. Просто картовият курс вече даже е над 1,98. Това е от сайта на банката:

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 16:36 от миленка_д

# 144
Няма такса международен превод. То покупката с карта не е превод изобщо. Просто картовият курс вече даже е над 1,98. Това е от сайта на банката:

Ясно, благодаря! Аз смятах по безкасов курс продава 1,961+ 7-8 лв преводна такса ,като си мислех,че винаги ми начисляват такса, защото така пише и в букинг :"Имайте предвид, че издателят на вашата карта може да ви наложи такса за международен превод на пари".

# 145
Доколкото знам, ДСК има такса за превалутиране (както много от банките), но не се показва изрично като такава, а просто курса е малко по-неизгоден.
Сигурно може да се намери друга банка без такава такса. Аз лично ползвам Револют.

Букинг, Уиз и други търговци досега винаги са слагали много неизгодни курсове, когато те правят превалутирането. Предполагам, че в случая просто същото нещо е извадено като отделно перо.

# 146
Много моля ако някой има свободен код и няма да го ползва да ми изпрати на лични.

# 147
Здравейте! Някой има ли код?

# 148
  • Варна
Ако някой има излишен код, ще съм благодарна да ми прати на лични. Когато не ми трябват, Букинг тогава ми праща ...

# 149
Предната година мисля, че получих около 23 кода и ги раздадох тук при една единствена резервация за цялата година ...Тази година пак започнаха да ми пращат по 2-3 кода на месец....Обаче в края на март като направих резервация за близо 3000 лв и спряха да ми пращат...направо забравих за темата....Но днес са ми пратили код, който важи до 1.09....
 Пращам на първия,  писал на ЛС...

Общи условия

Активация на акаунт