Booking.com – 9

• 34 958
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Предната година мисля, че получих около 23 кода и ги раздадох тук при една единствена резервация за цялата година ...Тази година пак започнаха да ми пращат по 2-3 кода на месец....Обаче в края на март като направих резервация за близо 3000 лв и спряха да ми пращат...направо забравих за темата....Но днес са ми пратили код, който важи до 1.09....
 Пращам на първия,  писал на ЛС...
И мен ме затрупваха с кодове, а напоследък хич ги няма.Simple Smile След 2-3 седмици ще ми трябват и то не един и от сега се чудя дали ще имам късмет да ми пратят. Simple Smile Дано поне има отзивчиви съфорумци. Joy

По повод на дискусиите на тема банки и курсове на еврото - към ПИБ съм. Имам и такса превалутиране. Като добавя тази такса към сумата, курсът излиза 1,9623. Смятах го както за малки суми, които са похарчени в чужбина, така и за спането през Букинг, което си беше доста голяма сума.

# 151
.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 08:48 от bibim

# 152
Привет,

Някой да има свободен код за букинг? Аз направих по-скъпа резервация преди няколко месеца и спряха да ми пращат.

# 153
Предната година мисля, че получих около 23 кода и ги раздадох тук при една единствена резервация за цялата година ...Тази година пак започнаха да ми пращат по 2-3 кода на месец....Обаче в края на март като направих резервация за близо 3000 лв и спряха да ми пращат...направо забравих за темата....Но днес са ми пратили код, който важи до 1.09....
 Пращам на първия,  писал на ЛС...
Същата работа се получи и при мен, само дето през март  резервирах за 1600 лв и спряха да ми пращат.От лятото до сега пак имам резервации за подобна сума,а код няма и няма,

# 154
Няма такса международен превод. То покупката с карта не е превод изобщо. Просто картовият курс вече даже е над 1,98. Това е от сайта на банката:

Ясно, благодаря! Аз смятах по безкасов курс продава 1,961+ 7-8 лв преводна такса ,като си мислех,че винаги ми начисляват такса, защото така пише и в букинг :"Имайте предвид, че издателят на вашата карта може да ви наложи такса за международен превод на пари".

Този курс важи ли и зс плащания с карта в чужбина . Пак ли по 1.98 ще им плащам , ако е така две плащам кеш само

# 155
  • Пловдив
Доста неприятни са тези курсове, особено за по-големи суми....моята карта е на Пощенска банка, курсът им е почти 1,99 за евро.
Сега погледнах последните две резервации, имам начислена такса за обработка. Явно не може да се избегне начисляването й или си плащаш превалутирането от банката, нямаме много избор.
Относно кодовете, аз правя ежемесечно по няколко резервации и до сега съм получавала само веднъж код.

# 156
m@ria, малко грозно е да подлагате под съмнение думите ми без основание. И аз казах, че за първи път ми се случва, но това, че при вас не се е случвало, не означава, че си измислям. Сложих и линк към чуждо мнение по въпроса във ФБ.
А относно курсът на ДСК за еврото - има отделен за картови разплащания и той е 1,98. Мога да ви сложа доказателства, но нямам намерение да си губя времето да ви убеждавам - проверете си сама.

миленка_д, извинявам се, моя е грешката. Права сте и за двете неща.
Само искам да уточня, че курсът на ДСК наистина е такъв, но при мен при смяна на валута в БУКИНГ, превалутирането е по 1.96

# 157
  • София
Доста неприятни са тези курсове, особено за по-големи суми....моята карта е на Пощенска банка, курсът им е почти 1,99 за евро.
Сега погледнах последните две резервации, имам начислена такса за обработка. Явно не може да се избегне начисляването й или си плащаш превалутирането от банката, нямаме много избор.
Относно кодовете, аз правя ежемесечно по няколко резервации и до сега съм получавала само веднъж код.

Сега се разрових в банкирането - за две седмици в Гърция, Пощенска бая пара са ми прибрали от превалутиране при плащането за всичко с дебитна карта. В Букинг с кредитната също, но там сумата е малка. Angry Егаси, освен пак да дипля кеш.

# 158
# 159
В евро, както и да е. Но ако видите превалутирането за датски, шведски, норвежки крони, швейцарски франкове например какво е, мале, мале....В тези държави почти не се ползва кеш и банките максимално се възползват.
Затова, ако ви се налага да плащате във валута различна от евро винаги проверявайте какви са таксите за превалутиране. Понякога стигат до 7,8 %. Имам карти от 3 различни банки и проверявам къде ще ми бъде най-изгодно. За различните валути е различно във всяка банка. Мисля, че с Револют ги няма тези такси превалутиране, но да кажат тези, които имат. Аз все се каня да си направя, но трябва да закрия някоя от банковите карти, че ще ми станат в повече.

# 160
Ако плащането към хотела е в евро (тоест сумата от страна на хотела се изисква в евро) - booking действително са започнали да начисляват такса, сега и аз имах такова преживяване с резервация в Кавала.

Решението - избирате плащане в евро и използвате револют или друга услуга за превалутиране с минимална надценка (имайте предвид, че уикенда обикновено има 1% допълнителна такса). Изобщо не използвам български карти за резервация в евро, защото курсът е невъзможно измислен - тип 1,98 лв за евро и нагоре...

В евро, както и да е. Но ако видите превалутирането за датски, шведски, норвежки крони, швейцарски франкове например какво е, мале, мале....В тези държави почти не се ползва кеш и банките максимално се възползват.
Затова, ако ви се налага да плащате във валута различна от евро винаги проверявайте какви са таксите за превалутиране. Понякога стигат до 7,8 %. Имам карти от 3 различни банки и проверявам къде ще ми бъде най-изгодно. За различните валути е различно във всяка банка. Мисля, че с Револют ги няма тези такси превалутиране, но да кажат тези, които имат. Аз все се каня да си направя, но трябва да закрия някоя от банковите карти, че ще ми станат в повече.

Не видях съобщението ти - много правилно описваш Simple Smile Ами хайде какво чакаш за Револют - даже ще те рифърнем за бонус! 😀

# 161
  • София
Аз с риск да ме затрият вече окончателно и безвъзвратно от форума поради реклама, да кажа, че ползвам само и единствено българска левова карта с която нито имам такси за превалутиране, нито неизгоден курс на еврото - той е само и единствено официалния на БНБ.
Така че крайни заключения не са от полза и всичко е в наши ръце да проучим и изберем изгодното.

# 162
Я кажи в скрит текст или на лично коя банка/карта ползваш.
Скрит текст:
Аз имам Уизз, но съм си свикнала с превалутирането по картов курс.

# 163
Revolut няма такси за превалутиране до определен лимит и според мен е по-изгоден от много български банки. Недостатък е, че НОИ не искат да работят с тях, и плащания към бюджета не могат да се правят, иначе можеше да се мине и без българска банка. И така както си е за пътувания в чужбина е номер едно обаче.

Скрит текст:
ако някой иска referal code за Revolut може да ми пише

# 164
  • София
Я кажи в скрит текст или на лично коя банка/карта ползваш.

Скрит текст:
TBI - Neon . Има тема във форума за TBI с информация. И разбира се сайта на банката. В допълнение към горното банковите преводи през приложението са мигновени и безплатни, също така при нужда тегленето на кеш е безплатно на всеки банкомат включително и е ЕС два пъти месечно. Такси за издаване и обслужване няма.

Общи условия

Активация на акаунт