Booking.com – 9

• 34 911
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
Вие не сте чекнали Плащане сега, затова цената е такава
Тоест, за да платя първоначално заявената цена в сайта трябва да платя веднага, така ли? Безплатното анулиране не означава ли и отложено плащане? 🤔И ако платя веднага и анулирам резервацията преди срока,ще ми върнат ли парите?

# 466
Вие не сте чекнали Плащане сега, затова цената е такава
Тоест, за да платя първоначално заявената цена в сайта трябва да платя веднага, така ли? - ДА!
Безплатното анулиране не означава ли и отложено плащане? 🤔И ако платя веднага и анулирам резервацията преди срока,ще ми върнат ли парите?
Малко бъркате понятията.
Безплатно анулиране означава, че до определена посочена дата може да анулирате безплатно. Не е свързано с плащането. Отложено плащане значи, че няма да платите веднага. Ако платите веднага и анулирате в срока на безплатно анулиране, ще ви върнат парите.

# 467
Безплатното анулиране не означава ли и отложено плащане? 🤔И ако платя веднага и анулирам резервацията преди срока,ще ми върнат ли парите?

различни неща са
ако е с право на отмяна и платите веднага, при отказ връщат парите

# 468
Сега разбрах, момичета! Много благодаря за обясненията!❤️

# 469
Има ли начин да се свържа предварително с мястото за настаняване? Харесала съм един апартамент, но пише, че настаняването е от 14:00 до 22:00, а ние пристигаме в полунощ. Искам да пробвам дали можем да се уговорим за по-късен час.

# 470
  • софия
Има ли начин да се свържа предварително с мястото за настаняване? Харесала съм един апартамент, но пише, че настаняването е от 14:00 до 22:00, а ние пристигаме в полунощ. Искам да пробвам дали можем да се уговорим за по-късен час.
Под отзивите за мястото има задавани въпроси. Там има бутон Ask a question, където пише, че ако Букинг не може да отговори, ще се обърне към хоста.

# 471
  • София
Здравейте,
имам код за 10% за мин. резервация 50Е. Кода изтича на 04-10-2024 23:59ч.
Пращам на ЛС на първия писал.
Хубав ден.

Даден на niditop3

# 472
  • Стара Загора
Благодаря на Anna, използвах кода!

# 473

различни неща са
ако е с право на отмяна и платите веднага, при отказ връщат парите

Явно е някаква новост, пробвах сега с набелязано от мен място, проиграх го до Финалната информация и беше същата работа, за да получа отстъпката от Букинг трябва да се плати веднага...

**ъпдейт - и все пак явно зависи или от дата на отложеното плащане, или от нещо друго, самото място за настаняване, пробвах сега с друго място произволно, за Кипър(преди това беше за Рим) еми нямаше такова нещо, можех да си заложа отложено плащане, без да платя веднага...

# 474
Ами то си е до настройка (хотела я прави, като обявява стаите), в случая са две
-С право на отказ или не
-Плащане веднага или по-късно
Ако е със право на отказ и плащане веднага, като откажете връщат парите.

Отстъпките са отделна работа, предполагам, че някои отстъпки са само при плащане веднага. Отстъпка за genius и мобилна резервация не са такива. Букинг плаща не знам каква е, аз досега не съм резервирал с такава отстъпка.
Кешбека от кодовете май можеше за се използва само при предварително плащане през букинг, при плащане на място не.

# 475
Здравейте, дойде и моят ред за молба за код Simple Smile
Ще съм много благодарна да ми пратите на лично съобщение Simple Smile))

# 476
  • София
Пишете за коя държава става дума поне..., защото май за Гърция имаше някаква нова добавена такса от тази година...
И аз бях чела такова нещо. В момента съм в Гърция. Първо бяхме на един остров, после на друг. Имам резервация и за Пирея. Не са ми взели никакви допълнителни такси.

Аз ги открих чрез Гугъл. Имаха и WhatsApp. Попитах дали можем да пристигнем в 1 след полунощ. Даже ми предложиха да прескочим Букинг, но "намалената" цена, която ми предложиха беше с 60 евро по-висока от тази на Букинг и резервирах през сайта. Simple Smile

# 477
На мен снощи ми се случи цената да се промени няколко пъти. Сумата беше 620 лв, имаше опция да се плати след 15 дни, тогава цената стана 680 лв. След като разбрах каква е работата, предпочетох да платя в момента, тогава пък цената стана 635 лв. Тези допълнителни 15 лв били "такса обслужване", за пръв път срещам такава такса. Но платих, защото беше крайно време да резервирам, а и ми трябваше апартамент с трансфер от летището.

Пишете за коя държава става дума поне..., защото май за Гърция имаше някаква нова добавена такса от тази година..., иначе цената може и да играе, ако гледате в лв, а цената на мястото за настаняване е в друга валута, която варира спрямо лева..., е, не би трябвало чак такава разлика да има, ама си правя разни предположения

**даже ако цената например е в евро, но вие гледате в лв, има разлика ако плащате в евро(с банков изчислен курс) или изберете да платите в лв..., тогава Букинг взима такса превалутиране, която виждате само при плащане
За Испания става въпрос. Интересното е, че този път всички цени ми излизаха в Евро, друг път винаги букинг ми ги показваше в лева.

# 478
Как излизат цените е настройка...
Най-добре да сложите "местна валута" за да не ви превалутира по неговия курс

# 479
  • София
Как излизат цените е настройка...
Най-добре да сложите "местна валута" за да не ви превалутира по неговия курс
Това избистрихме вече, че няма общо. Плащането така и така е в местна валута, а по техен курс ще е когато сами изберем да платим в различна и то само, ако изскочи като допълнителна опция на финалната стъпка. А в повечето случаи не се и появява такава опция, така че дори да искаш, няма начин да те превалутират те.

Пример : в евро е 116, в лева е 227. Но дори с избрана валута лев, на последна стъпка пише, че плащането ще е в местна валута - евро.

Общи условия

Активация на акаунт