Корекция на захапката при малки деца

• 719
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте!
Някой може ли да сподели опит по темата за коригиране на захапката, в нашия случай дълбока (overjet) при малки деца (между 2 и 5г)? Ортодонт ни препоръчва някакъв оформител, който да стои в устата му първо през деня за по 20 минути, после като свикне нощем... Някой използвал ли е подобно нещо, забелязал ли е ефект и т.н.?

# 1
За каква захапка става на въпрос. Моя син след 20 дни става на 2 г и долната му челюст е по-напред ,горните зъбки стоят пред долните. Ноември сме на преглед,споделете за какво става на въпрос,ще ми е от голяма помощ

# 2
  • София
Моят син е по-голям, но сложихме апаратче по препоръка на зъболекарката му и двама ортодонти, които го гледаха. Апаратчето пиилича на старовремските шини, носи го предимно нощем, сега през ваканцията може и през деня и се регулира периодично.
Проблемите са дълбока захапка и криви зъби. И двамата ортодонти бяха на мнение, че тази захапка не се регулира с брекети или алайнери.

# 3
  • София
Въпросният "оформител" да не приличи на предпазителите, които слагат боксьорите? От този тип:
Скрит текст:
Ако е това, синът ми е с такава. При него проблемът беше по-малка долна челюст. Започна да носи шина някъде може би 4-годишен. Първоначално  беше с друга шина при друг ортодонт, но после сменихме ортодонта и при нея е с такава шина. Вече е почти накрая на лечението и разликата с началото е огромна.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 15:43 от milenaka

# 4
Моят син е по-голям, но сложихме апаратче по препоръка на зъболекарката му и двама ортодонти, които го гледаха. Апаратчето пиилича на старовремските шини, носи го предимно нощем, сега през ваканцията може и през деня и се регулира периодично.
Проблемите са дълбока захапка и криви зъби. И двамата ортодонти бяха на мнение, че тази захапка не се регулира с брекети или алайнери.

И синът ми носи от едновремешните шини между девет години и десет половина, за да му се разшири челюстта. Сега е почти на 12 години и изчакваме да смени последните млечни зъби, след което ще носи нещо за изправяне на зъбите.

# 5
  • SF
Има много ортодонтски апаратчета и лечения. Захапката трябва да се оправи. Дълбоката захапка трябва да се повдигне. Няма да му е приятно, ако с горните резци започне да "кълве" долните венци и да оголва зъбите, да ги пили, криви и други проблеми, включително и с говора и храненето.
Щом ортодонт казва да носи апаратче, да го носи. Ако трябва,, консултирайте се с още един ортодонт, за да потвърди, че апаратчето е задължително в неговия случай, а не ни питайте нас.
Ортодонтското лечение не е само с цел красота и изправяне на зъбите. Ако не се оправят челюстите, може да се получат проблеми в ставата и те са изключително чести, не е нещо, което може да коригирате сами или да мажете с гелче и да мине.
На по-късен етап не може да прибегнете до естетика, ако проблемите с челюстите не са коригирани навреме. Представете си на малка челюст, ако трябва да се подредят по-едри зъби. Става с вадене на здрави зъби, теглене, дърпане с кукички..... Действайте, без консултации във форума.

# 6
  • София
Дъщеря ми също беше с дълбока захапка и носи трейнър (това предполагам препоръчал и на вас). За около година се коригира захапката (тогава беше на 6). Продължава да го носи. Защото сега сменя зъбите. Нейният е на ортоплюс и го носи само през нощта

# 7
  • София
Нашият лекар каза, че няма смисъл преди да са се сменили повеечто зъби ако не и всичките. И на нас препоръча това силиконовото.
Синът ми имаше два зъба на горната челюст, които стърчаха напред като бивни, за няколко месеца се изправиха с това нещо, myobrace май се казваше. Сега го носи само орез нощта, заради захапката.

# 8
Привет отново!
Да, със сигурност ще предприемем някаква намеса, просто се интересувам от мнения на семейства, които вече са минали по подобен път, кога и до каква степен са забелязали ефект. Логиката, която съм възприела, е, че по-добре рано да се започне, ако има шанс захапката да се нормализира докато лицето все още се развива.

За толкова малко дете (3г) се използват явно точно такива изделия, подобни на боксьорска шина, с дръжка отпред като на биберон. Нарича ги "оформители" лекарката. Идеята е да приучат детето на правилна позиция на езика.

Любопитно ми е също на какви цени са ви ги предлагали. При нашата ортодонтка са около 600лв.

# 9
  • София
Нашият трейнър на ортоплюс беше 450лева с включени ежемесечни прегледи за проследяване, които продължават и до днес, но вече не всеки месец.

# 10
Привет отново!
Да, със сигурност ще предприемем някаква намеса, просто се интересувам от мнения на семейства, които вече са минали по подобен път, кога и до каква степен са забелязали ефект. Логиката, която съм възприела, е, че по-добре рано да се започне, ако има шанс захапката да се нормализира докато лицето все още се развива.

За толкова малко дете (3г) се използват явно точно такива изделия, подобни на боксьорска шина, с дръжка отпред като на биберон. Нарича ги "оформители" лекарката. Идеята е да приучат детето на правилна позиция на езика.

Любопитно ми е също на какви цени са ви ги предлагали. При нашата ортодонтка са около 600лв.

Здравейте,
предстои същия път да извърви и моята дъщеря.
Бихте ли сподели ли мнение за вашето лечение. Имаше ли полза от силиконовия апарат?
Детето бързо ли свикна , по- лесно ли дишаше докато спеше с него?
Благодаря

# 11
А дали някой е запознат обратна захапка ,която е генитично придобита от дядото дали има шанс да се поправи ?
Детето е на 2,4 г ,бяхме при ортодонт,но детето не пизволи да му се рови в устата,ще пробваме отново след година.
Баща ми е с обратна захапка ,а сега и детето. Моя баща не са го водили по зъболекари да ну оправят захапката ,така че моля ако някой е запознат дали има надежда за нас нека спидели . Забелязах проблема още докато детето беше бебе,долната челюст е по-напред ,но разбира се толкова малък не може да се направи нищо

# 12
  • София
Синът ми на 2 е с обратна захапка. Водих на ортодонт и каза, че е обратимо, но лечението започва след 3 годишна възраст. В рода ни нямаме такива случаи, но... Каката пък на другата крайност - с дълбока захапка

# 13
Привет отново!

Здравейте,
предстои същия път да извърви и моята дъщеря.
Бихте ли сподели ли мнение за вашето лечение. Имаше ли полза от силиконовия апарат?
Детето бързо ли свикна , по- лесно ли дишаше докато спеше с него?
Благодаря

Синът ми изобщо не я търпи тази шина.... От август насам сигурно 4 пъти съм успяла да му я сложа през нощта. В будно състояние я държи по няколко минути, докато четем преди заспиване, но я изплюва.
Следователно и никакъв ефект няма в момента.
Сега е болен и изобщо не го мъча с нея, но като цяло май се оказва, че са доста неудачно изхарчени стотици левове.
Възможно е друго дете да е по-сговорчиво, или пък в нас е проблема, че не сме достатъчно настоятелни. Не знам.

# 14
  • София
Моята дъщеря носи трейнър от вече 2 години. На този етап съм много доволна. Не го носи само когато е болна.

Общи условия

Активация на акаунт